Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul celor patru funcţionari de la DGFP Alba. Aceştia rămân în arest preventiv

Publicat

Recursul angajaţilor de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba s-a judecat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul a plecat vineri de la instanţa din Alba Iulia şi a fost programat pentru judecare la ora 09.00. Judecătorii ÎCCJ au respins recursul formulat, astfel că angajaţii DGFP Alba rămân în continuare în stare de arest preventiv.

Potrivit avocaţilor Mihai Baco şi Ioan Rus, angajaţii DGFP Alba au fost reprezentaţi la instanţa superioară de apărători din Bucureşti. Decizia magistraţilor a fost aşteptată după ora 15.00. La ora 19.00, judecătorii au anunţat respingerea recursului şi menţinerea celor patru în stare de arest preventiv.

Reamintim că, în cursul săptămânii trecute, directorul adjunct al DGFP Alba, Ioan Dobra, şef serviciu, Dorin Nicolae Conţan şi inspectorii fiscali, Mihail Ioan Sârbu şi Dănuţ Ioan Ispas au primit de la Curtea de Apel Alba Iulia mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aceştia au formulat recurs la câteva minute după aflarea sentinţei. Dacă instanţa superioară ar fi admis recursurile, cei patru ar fi fost cercetaţi în continuare, în stare de libertate. Luni, după-amiaza, cei patru au fost transferaţi la Bucureşti, pentru a putea fi prezenţi la proces.

Angajaţii menţionaţi de la Finanţele Publice Alba sunt acuzaţi de procurorii DIICOT de sprijinirea unui grup infracţional, favorizarea infractorului, conflict de interese şi omisiunea sesizării organelor juridice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGFP Alba, Iulia Mireştean, şef serviciu Dorin Conţan şi cei doi inspectori fiscali au fost suspendaţi din funcţie în 13 mai, data la care conducerea Finanţelor Publice Alba a primit comunicatul oficial prin care se anunţa că aceştia sunt arestaţi preventiv pentru 29 de zile. În ceea ce priveşte suspendarea directorului adjunct Ioan Dobra, decizia a venit ulterior şi a aparţinut ANAF.

Potrivit avocatului Ioan Rus, şedinţa de la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie s-a încheiat în jurul orei 13.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax