Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Libertatea.ro: Țara Din Care Dispar Copiii Dispăruți. ”Alerta Răpire Copil” a dispărut în țara unde dispar 3000 de copii pe an

Publicat

copii disparuti

40 de milioane de lei au investit partidele politice în campania electorală pentru europarlamentare. Peste 8,5 milioane de euro au fost cheltuiţi, în doar câteva zile, pe afişe, bannere, fluturaşi şi mitinguri scrie Adriana Oprea, jurnalist la Libertatea.ro și administratorul singurului site din ţara noastră dedicat copiilor dispăruţi:

Din 2005, de când mă ocup de copiii dispăruţi, pe la putere s-a perindat majoritatea partidelor care azi ne cer votul. Niciunul dintre ele, la vremea când era în vârf, n-a tipărit un afiş pentru vreun copil dispărut. Nici măcar un afiş, oricât de ieftin ar fi fost el, alb-negru, pe coală A4, lipită cu scoci.”

Iar în România dispar, în fiecare an, în jur de 3.000 de copii. Sunt copii fugiţi de acasă, care rătăcesc pe străzi, vulnerabili, devenind de multe ori victime ale reţelelor de trafic de carne vie. Sunt copii rătăciţi, care noaptea caută singuri drumul spre acasă, pe câmp sau prin pădure, pentru că la noi căutările se opresc odată cu lăsarea întunericului. Sunt copii răpiţi şi nemaigăsiţi niciodată.

Cum a dispărut „Alerta răpire copil!”

300.000 de euro a costat crearea mecanismului „Alertă răpire copil!” din România, inaugurat în aprilie 2011.

alerta rapire

236.000 de euro erau finanţare de la Comisia Europeană.

În cazul răpirii sau a dispariţiei unui copil în circumstanţe ce-i pun în pericol viaţa, urma să fie lansată o alertă cu poza şi semnalmentele lui, pentru ca cei care au informaţii să poată anunţa imediat autorităţile.

Alerta trebuia să fie difuzată repetat, la fiecare sfert de oră, pe telefoanele mobile, pe afişajele electronice din gări şi din staţiile de metrou. La televizor, la radio şi în online.

N-aţi văzut niciodată o astfel de alertă, nu-i aşa?! Pentru că mecanismul nu a fost activat niciodată!

Citește tot reportajul Adrianei Oprea pe Libertatea.ro. Vei afla ce se intamplă în ţara care nu apară şi nu preţuieşte nici măcar vieţile copiilor ei.

sursa: Libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax