Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liceenii din Alba pot deveni lideri europeni: Întâlniri și discuții între comunicatorii campaniei „Europa, casa noastră” și elevi

Publicat

Miercuri, 17 aprilie, comunicatorii campaniei naţionale „Europa, casa noastră” derulate de Reprezentanța Comisiei Europene în România vor avea întâlniri cu elevii Școlii Gimnaziale „Ioan de Hunedoara” Sântimbru, la ora 11.00, precum și cu elevii din clasele IX-XII de la Liceul de Muzică și Arte Plastice din orașul Alba Iulia, la ora 13.00.

În cadrul primei întâlniri, elevii claselor V-VIII vor fi antrenați în discuții și jocuri pe teme europene. Totodată, profesorii vor afla toate detaliile despre înscrierea în campanie: organizând cluburi „Europa, casa noastră” în școli sau acțiuni pe subiecte europene, profesorii pot câștiga 25 de excursii în Bruxelles.

În timpul celei de-a doua întâlniri, liceenii vor afla informaţii utile despre concursul “Lider european” care îi încurajează pe liceeni să-şi îndrepte atenţia asupra comunităţii în care trăiesc, să identifice probleme ale comunităţii şi să implementeze proiecte pentru rezolvarea acestora. Premiile constau în bani pentru echipele de elevi și în 25 de excursii în Bruxelles pentru profesorii coordonatori.

În cadrul acțiunilor va lua cuvântul și Tudor Drâmbărean, responsabil PR în cadrul Centrului de Informare Europe Direct Alba Iulia, care le va vorbi elevilor despre rolul acestei organizații în județ, precum și Dorin Sava, director executiv al Fundației Comunitare Alba, care va discuta cu liceenii pe tema implicării tinerilor în comunitate în contextul anului european al cetățenilor.

Acţiunea din judeţul Alba este parte a campaniei de informare şi comunicare “Europa, casa noastră”, aflată la a treia ediţie, campanie lansată de Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

Activităţile programului sunt disponibile pe portalul web www.europacasanoastra.ro, dar și pe pagina de Facebook www.facebook.com/EUcasanoastra.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanţei este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

În numele şi sub îndrumarea Reprezentanţei Comisiei Europene, Chelgate Public Affairs & Public Relations va implementa această campanie de comunicare. Chelgate este o companie britanică de consultanţă în domeniul afacerilor publice şi al comunicării. Înfiinţată în anul 1988, Chelgate are sediul central la Londra, birouri la Bucureşti şi Bruxelles şi o reţea de asociaţi în întreaga lume. Biroul din România a fost deschis în 2005 şi a derulat contracte importante alături de companii multinaţionale şi instituţii centrale şi locale. Chelgate acordă consultanţă în comunicare atât sectorului privat, cât şi celui public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax