Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Licența de explorare a zăcământului aurifer de la Geamăna, în Munţii Apuseni, primită de o firmă din Constanța

Publicat

valea sesii

lacul geamana O firmă din Constanța va explora, în vederea exploatării, zăcământul aurifer din zona Geamăna  – Colţii Lazărului, lângă Baia de Arieş, în Munţii Apuseni. Societatea este administrată de actualul președinte al PSD Costineşti, Emanuela Gavrilă, și a primit licența de la ANRM zilele trecute.

În Ordinul nr. 140/2015 privind aprobarea unor licenţe de concesiune pentru explorare se precizează că “se aprobă Licenţa de concesiune pentru explorare nr. 18.303/2015 privind explorarea resurselor de minereuri polimetalice şi auro-argentifere din perimetrul Geamăna – Colţii Lăzarului, judeţul Alba, încheiată între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi Societatea Comercială BLUEBERRY RIDGE MINERALS – S.R.L., municipiul Deva, judeţul Hunedoara, în calitate de concesionar.”

Zona concesionată se află în Munţii Apuseni şi are 7,2 kmp, pe teritoriul judeţului Alba.

Firma Blueberry Ridge Minerals SRL a fost înfiinţată în 2011 la Deva, de cetăţeanul american John Ernest Dahlman, acţionar unic, iar Ema Gavrilă este administrator, potrivit antena3.ro. De la înfiinţare până în prezent, firma nu a avut niciun angajat şi nu a prestat nicio activitate, mai scrie sursa citată.

Totuși, în august 2014 pentru acelaşi perimetru a mai fost depusă o ofertă la ANRM, dar firma respectivă a fost descalificată, pentru ca la noul concurs să câştige Blueberry Ridge Minerals SRL.

Primarul de la Baia de Arieş, Traian Pandor, spune că „părerile sunt împărţite la noi în oraş, oamenii au lucrat în minerit şi ar vrea locuri de muncă”.

În zona fostului sat Geamăna din Munţii Apuseni (comuna Lupşa, judeţul Alba), se află iazul principal de depozitare a sterilului provenit de la exploatarea minieră de suprafaţă Roşia Poieni (administrată de Cupru Min SA Abrud), cunoscută pentru zăcămintele bogate în cupru.

foto: arhivă

sursa: antena3.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toma

    joi, 06.08.2015 at 11:49

    Un exemplu cum nemernicii, vand tara, la bucata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax