Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liceul de Turism Arieșeni anunță finalizarea proiectului Erasmus+ privind formarea elevilor pe piața europeană a muncii

Publicat

liceu tehnologic turism arieseni

Liceul Tehnologic de Turism Arieșeni, unitate de învățământ preuniversitar acreditată cu Carta Erasmus+ pentru mobilități VET, împreună cu partenerul transnațional Escola Professional – Associação Para a Formação Profisisonal e Desenvolvimento do Montijo anunță încheierea proiectului „Formarea elevilor VET pe piața Europeană a muncii”, referință proiect 2017-1-RO01-KA116-036255. Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.

Proiectul a fost conceput pentru a oferi oportunități de învățare și experiență profesională în altă țară pentru elevii din mediul rural, pentru a facilita mobilitatea forței de muncă, internaționalizarea și cooperarea între instituții de învățământ aparținând unor culturi și zone geografice atât de diferite. Participanții la proiect au fost 32 de elevi din clasa a XI-a și a X-a învățământ liceal și profesional, activitățile de formare desfășurându-se la agenți economici din Montijo, Portugalia pe parcursul a trei săptămâni.

Datorită entuziasmului și seriozității cu care participanții și-au îndeplinit sarcinile, prin efortul comun depus de organizația de trimitere și de organizațiile de primire, printr-o comunicare permanentă cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – ANPCDEFP, proiectul și-a atins următoarele obiective propuse:

1. Asigurarea prin mobilități transnaționale a unui cadru mai performant pentru dobândirea de către elevi de cunoștințe, abilități și atitudini care să le faciliteze ocuparea după absolvire a unui loc de muncă pe piața europeană a muncii, implicarea lor ca cetățeni responsabili și activi în societate şi încurajarea lor pentru continuarea învăţării.

2. Creșterea egalității de șanse, asigurarea de oportunități egale pentru toți elevii, inclusiv cei proveniți din medii dezavantajate, cu scopul diminuării diferențelor de succes educațional și a creșterii șanselor de reușită profesională după absolvire.

Despre impactul proiectului vorbesc de la sine rezultatele acestuia:

– 32 de elevi cu competente profesionale lingvistice și culturale îmbunătățite, formați în cadrul unor mobilități internaționale prin metode și instrumente de formare și evaluare recunoscute în spațiul UE și care la angajare vor fi capabil să performeze în cadrul unor echipe multiculturale;

– 32 de elevi cu șanse crescute de inserție pe piața muncii națională și internațională;

– 5 cadre didactice care și-au îmbunătățit abilitățile în managementul de proiect formând o echipă de proiect funcțională pe termen lung;

– un mediu educațional deschis cooperării internaționale.

Totodată, în anul școlar 2018-2019, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni implementează un alt proiect Erasmus+ „Total Quality Training in European Companies”, referință proiect 2018-1-RO01-KA116-048053, în cadrul căruia 26 de elevi și 3 cadre didactice vor participa la mobilități de formare în Polonia și Portugalia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax