Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liceul militar din Alba Iulia a fost „avansat” în grad. Se va numi Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, din anul şcolar 2014-2015

Publicat

elevi

Din anul şcolar 2014-2015, Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” Alba Iulia se va numi Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”. Ordinul de schimbare a denumirii instituției a fost citit, în cadrul festivității de încheiere a anului școlar 2013-2014, de inspectorul școlar general, Dorin Sandea. Colegiul Militar este unul dintre liceele de top la nivel naţional, şi asta pentru că anul trecut, la Bacalaureat, absolvenţii de clasa a XII-a şi-au luat cu brio examenul de „maturitate” şi au reuşit să claseze liceul în topul naţional după promovabilitate. Anul acesta a absolvit a 63-a promoţie a colegiului, numită „Constantin Brâncoveanu-300”.

Pentru judeţul Alba, dar şi pentru municipiul Alba Iulia, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” este considerat elită în învăţământul preuniversitare.

În cadrul festivităţii de încheire a anului şcolar 2013-2014, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, inpectorul şcolar general din cadrul ISJ Alba, Dorin Sandea a anunţat că acest colegiu va primi din anul şcolar 2014-2015 un nou nume, respectiv Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elevii de aici se remarcă pe lângă rezultatele bune pe care le obţin la şcoală, şi prin cele pe care la obţin la examenul de Bacalaureat. Anul trecut promovabilitatea la examenul de „maturitate” a fost de 100%, astfel că unitatea s-a clasat în topul naţional.

De asemenea în fiecare an au participat la concursul de Istorie organizat de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. „Alba Iulia, cealaltă Capitală” este competiţia dedicată liceenilor din oraş, iar în 2012 tinerii de la Colegiul Militar au fost cei care au arătat că ştiu mai bine istoria oraşului decât liceenii albaiulieni, şi au obţinut locul I.

De 15 ani, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia este cea mai bună şcoală militară din ţară. A luat fiinţă în anul 1919, astfel că de atunci şi până în ziua de astăzi mii de liceeni au ajuns acum oameni cu o carieră de remarcat. Noua denumire a fost dată în conformitate cu Ordinul ministrului educației naționale nr. 3281 din 10 aprilie 2014.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax