Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Liceul Teoretic Teiuș din Alba colaborează cu 15 școli din Europa în cadrul proiectului „Celebrating Europe”. Activităţi pentru perfecţionarea competenţelor

Publicat

DSCN2963[1] Liceul Teoretic Teiuş colaborează cu 15 școli din Europa într-un proiect european eTwinning „Celebrating Europe”. La acesta participă școli din țări precum Grecia, Italia, Polonia, Franța, Cehia. Lituania, Belgia, Spania, Croația, Portugalia.

Proiectul „Celebrating Europe” a debutat în luna septembrie, de Ziua Limbilor Europene și perioada de implementare este pe parcursul anului școlar 2014 – 2015. Proiectul are ca obiective promovarea bogăției culturale a Europei prin accentuarea perspectivei autohone a fiecărei țări implicate în proiect, încurajarea învățării pe tot parcursul vieții, perfecționarea și exersarea competențelor de exprimare într-o limbă de circulație internațională (limba engleză), dezvoltarea competențelor de utilizare a tehnologiei informației și comunicării prin crearea unor situații reale și concrete de relaționare cu diferiți participanți la proiect.

Printre activitățile propuse în cadrul proiectului „Celebrating Europe” se numără și promovarea orizontului autohton prin intermediul cărților poștale, exersarea competențelor lingvistice prin abordarea unor teme de interes precum: școala mea, arhitectura orașului, arhaic versus modern în orașul meu, elevii fiind antrenați să practice limba engleză într-un mod practic, autentic și distractiv în afara sălii de clasă, exersarea competențelor TIC prin utilizarea platformei Twinspace și formarea spiritului de antreprenoriat prin dezvoltarea și managerierea situațiilor de colaborare pentru atingerea țintelor propuse în proiect.

„Celebrating Europe” se înscrie în acţiunea eTwinning care promovează colaborarea şcolară în Europa prin intermediul tehnologiilor comunicării şi informaţiei (TIC) și este parte integrantă a Programului de învăţare permanentă al Comisiei Europene. Sprijinul pe care programul Erasmus+ îl oferă pentru cooperarea dintre școli este cunoscut sub numele de eTwinning și oferă posibilitatea de a efectua schimburi între cadre didactice sau de a colabora cu elevii pe anumite proiecte. De asemenea, propune un forum on-line, instrumente gratuite și sprijin pentru crearea de rețele cu colegii europeni.

Coordonatorul proiectului eTwinning „Celebrating Europe”, prof. Marius Pintea susține că prin intermediul activităților implementate elevii vor conștientiza avantajele oferite de învățarea limbilor străine și de dezvoltarea competențelor TIC, care deschid porți către noi prieteni, noi culturi și, de ce nu, noi oportunități de dezvoltare la nivel european.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax