Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Liceul Teoretic Teiuș va fi reabilitat termic. Investiție din fonduri europene și locale, de peste 2,3 milioane de lei

Publicat


Liceul Teroretic Teiuș va fi reabilitat termic, printr-o investiție de peste 2,3 milioane de lei. Astfel se dorește crearea unui mediu educațional cu un grad minim de confort care să le permita elevilor și cadrelor didactice să își desfășoare activitatea în condiții optime. În cadrul proiectului se vor reabilita clădirea instituției și instalațiile aferente acesteia (instalația de apă caldă consum, instalația de iluminat, instalația de încălzire). 

Primăria orașului Teiuș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru investiția „Reabilitare termică Liceul Teoretic Teiuș – clasele IX-XII”.

Clădirea Liceului Teoretic Teiuș a fost executată în perioada anilor 1936 și a avut, de la început, funcțiunea de școală. Potrivit documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, în prezent, nivelul de confort în clădirea expertizată este redus datorită apariției fenomenului de condens, urmat de mucegăire în anumite zone și a protecției termice necorespunzătoare.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă implementarea măsurilor de eficiență energetică ce vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de viață prin:

  • îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior;
  • reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice;
  • reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum;
  • reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie, în conformitate cu strategia Europa 2020.

Valoarea estimată a achiziției este de 2.337.312,74 lei fără TVA, fiind formată din:

  • servicii de proiectare și asistență tehnică – 90.817,76 lei
  • cheltuieli pentru asigurarea utilităților – 30.819,00 lei
  • construcții și instalații – 1.876.211,03 lei
  • echipamente tehnologice și funcționale cu montaj – 283.115,98 lei
  • montaj utilaje – 28.205,80 lei
  • lucrări de organizare a șantierului – 28.143,17

Sursa de finanțare a investiției este asigurată prin fonduri europene nerambursabile și resurse de la bugetul local al orașului Teiuș.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

URS lovit MORTAL de o mașină pe DN1 Sibiu-Brașov, zona Hula Bradului

Publicat

Un nou accident rutier, în care a fost lovit un urs, s-a petrecut duminică seara. Animalul a murit în urma impactului. Evenimentul rutier a fost semnalat pe DN1 Sibiu – Brașov, la Hula Bradului. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier s-a desfășurat alternativ, temporar, fiind reluat în jurul orei 22.40. Citește și VIDEO: Urs rănit, păzit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul deceselor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în creștere. Atenționările specialiștilor

Publicat

S-au înmulțit decesele în urma unei afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”).  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a anunțat că s-a ajuns la 42 de victime. Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat

medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Regulamentul de funcționare al Pieței volante din Alba Iulia, în consultare publică. Ce obligații au micii producători

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică regulamentul de funcționare a Pieței volante Transilvania, deschisă în fiecare vineri, în parcarea fostei policlinici a spitalului, pe Bulevardul Transilvaniei. Piața pune la dispoziție 45 de locuri pentru producătorii agricoli din Alba Iulia și localitățile învecinate din județ care doresc să-și vândă produsele. De la piața volantă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate