Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Licitația anului în Alba! Peste 118 milioane de lei în cinci ani, puși la bătaie pentru administrarea sistemului de gestionare a deșeurilor

Publicat

lucrari depozit ecologic de deseuri galda de jos 2015 Consiliul județean a lansat achiziția publică pentru operarea și administrarea instalațiilor de gestionare a deșeurilor din județul Alba și a noii gropi de gunoi de la Galda. Valoarea contractului pentru 5 ani s-ar putea ridica (în funcție de oferte) la peste 118 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Dacă această procedură de achiziție se va finaliza în termen, problemele legate de depozitarea deșeurilor la nivelul județului s-ar putea rezolva în câteva luni. Pe de altă parte, dacă vor fi contestații din partea ofertanților, perioada de la care groapa va fi funcțională se va lungi cu câteva luni. Reprezentanții CJ Alba au intenționat să realizeze un serviciu propriu care să preia administrarea sistemului de colectare, transfer și depozitare a deșeurilor însă finanțarea europeană îi obligă să delege acest serviciu, cel puțin pentru următorii 5 ani. 

Suma de 118 milioane de lei este suma maximă pe care o va putea obține firma care va reuși să concesioneze serviciul. Banii vor proveni de la oameni, din taxele pe care le va percepe noul operator în următorii 5 ani.

Termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru data de 3 august ora 16.00, achiziția realizându-se prin licitație deschisă. Noua groapă ecologică de la Galda și toate instalațiile de gestionare a deșeurilor sunt urmarea proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor” realizat de Consiliul Județean Alba, în valoare de peste 60 de milioane de euro.

Practic, Consiliul județean va delega prin concesiune operarea și administrarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Galda de Jos unde există un sistem complet de gestionare a deșeurilor: stație de sortare,  stație de tratare mecano-biologică, un depozit conform și toate instalațiile aferente. Procedura prevede și transportul deșeurilor de la stațiile din județ la Galda de Jos.

Potrivit documentației de licitație, sunt eligibili operatorii care au un nivel minim al cifrei de afaceri anuale pe ultimii 3 ani (2014, 2015, 2016) de cel puțin 10 milioane de lei. În plus, fiecare ofertant care se va înscrie la licitație trebuie să facă dovada că a prestat în ultimii trei ani servicii similare în domeniul managementului deșeurilor, cu o valoare cumulată de minim 10 milioane de lei, fără TVA. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, oferta câștigătoare va fi desemnată cea cu prețul cel mai mic și cu punctajul cel mai mare (punctajul va fi dat de un algoritm de calcul care va ține cont de tarifele propuse pentru transferul, sortarea, tratarea și depozitarea/tona de deșuri, respectiv de prețul pentru neutralizarea unui metru cub de levigat.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax