Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Licitație pentru construcția unei scări exterioare de evacuare în caz de incendiu, la Spitalul din Alba Iulia. Cum va arăta

Publicat

O scară exterioară de evacuare în caz de incendiu, înaltă de 20 de metri, urmează să fie construită pe lateralul clădirii principale a Spitalului de Urgență din Alba Iulia. Scara va permite asigurarea condițiilor de evacuare a persoanelor aflate în clădire în condiții de siguranță, conform normelor de securitate în caz de incendiu. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat marți, 29 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru construirea unei scări exterioare de evacuare, cerință necesară pentru îndelinirea conditiilor impuse prin Avizul nr.148/20/SU-AB din 20 iulie 2020, emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba.

Valoarea totală estimată este de 457.143,67 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, obiectivul general al proiectului îl reprezintă construirea unei scări exterioare de evacuare în caz de incendiu, scară impusă prin Avizul nr.148/20/SU-AB din 20 iulie 2020.

Scara metalică exterioară va fi amplasată la fațada sudică a clădirii spitalului, înaltă de 5 etaje.

Constructia are amprenta la sol de 30,90 mp și o suprafață desfășurată de 158,40 mp. Dimensiunile proiecției în plan ale scării de acces sunt 9,50 x 4,22 .

Înălțimea maximă a construcției propuse față de cota trotuarului este de 20,20 m. Accesul până la cota 0 a clădirii se face pe un pachet de 7 trepte iar pentru fiecare din cele 5 nivele sunt două rampe de scară cu câte 11 trepte fiecare. Treptele au înălțimea de 15 cm, lățimea de 33 cm și o lungime de 144 cm. Sunt executate din grătare electrosudate tip SP , antiderapante, platbandă portantă 40-4, bare torsionate 5 mm, 330 x 1.400 mm.

Podestele au lungimea de 160 cm și lățimea de 318 cm; sunt realizate din grătare electrosudate tip SP, antiderapante, platbandă portantă 60-4 mm, bare torsionate 5 mm.

Pentru siguranța utilizatorilor au fost prevăzute balustrade metalice cu înălțimea de 1 m. Pentru realizarea acestei scări s-a optat pentru o strucutură metalică în cadre.

Au fost prevăzute prinderi de structura existentă pentru a bloca deplasările pe direcție orizontală. De asemenea au fost prevăzute montanți și contravântuiri din țeavă pătrată 100 x 5.

Întreaga structura metalică va fi termozincată. Treptele și podestele vor fi confecționate din grătare zincate cu înălțimea platbenzii de 40 mm. Balustradele vor fi realizate din cadre țevi pătrate 50 x 5 cu platbandă 40 x 4 și se vor închide cu plasă din sârmă ondulată țesută zincată cu diametrul de 5 mm cu ochiuri pătrate de 52 mm.

Prinderile elementelor balustradei pentru continuizare se vor realiza cu șuruburi cu cap înecat.

Prinderea de clădirea existentă se va realiza la nivelul planșeului/grinzilor clădirii existente cu ancore chimice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax