Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liderii PDL Alba nu exclud posibilitatea înscrierii în competiția parlamentară împreună cu Alianța de Centru Dreapta a lui Ungureanu

Publicat

Membrii Partidului Democrat Liberal au anunțat momentan că se vor înscrie în competiția parlamentară în aceeași formulă ca și până acum, dar nu exclud varianta unei candidaturi împreună cu Alianța de Centru Dreapta a lui Mihai Răzvan Ungureanu, în cazul în care mișcările politice viitoare o vor impune. Deși susține că, deocamdată, cel puţin, la nivelul județului Alba, nu au fost purtate discuții pentru crearea unei noi structuri componente ale acestei alianțe, senatorul PDL Alba, Alexandru Pereș recunoaște o posibilă candidatură a democrat-liberalilor la parlamentare din partea alianței.

„Deocamdată, avem posibilitatea până în 6 septembrie să ne înscriem în competiție ca și membri ai PDL și nu ai acestei alianțe, despre care nu știm încă ce formă și ce denumire va lua. Momentan, noi ne programăm aici și ne facem planurile pentru PDL, pentru că eu nu am încă nicio informație privind crearea unor asemenea structuri componente ale acestei alianțe la nivel județean. Când vor exista, sigur că vom purta un dialog cu celelalte 4 formațiuni politice sau fundații și ONG-uri, să vedem cum putem să le abordăm, în sensul de a nu provoca mici disensiuni sau rupturi pe ceea ce înseamnă candidații pentru alegerile parlamentare”, a declarat Alexandru Pereş.

În timp ce, în Alba, lucrurile nu sunt încă foarte clare, la nivel național, liderii Alianței de Centru Dreapta negociază intens privind stabilirea candidaturilor la alegerile parlamentare. Inițial Inițiativa Civică și Noua Republică au solicitat paritate cu PDL la stabilirea candidaţilor, propunerea însă a fost respinsă de către PDL.

Democrat-liberalii au venit cu o contraofertă şi au propus ca ponderea nominalizărilor să fie stabilită în funcție de notorietatea candidaților, în baza unor sondaje de opinie. Practic, fiecare formațiune politică va veni cu nominalizări care vor fi supuse sondajelor. În urma rezultatelor, va fi stabilită proporționalitatea și candidații la alegerile parlamentare.

Totodată, Ungureanu și Neamțu au propus ca criteriile de integritate propuse de Monica Macovei să fi aplicate la viitori candidați ai alianței de centru-dreapta. Democrat-liberalii au acceptat o comisie de integritate care va verifica fiecare candidat în parte, comisie care va fi condusă de către Monica Macovei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax