Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liderii politici reacționează la decizia CCR. Ion Dumitrel: „Este lipsă de respect față de MAI, care și-a făcut datoria”. Vezi declarațiile USL

Publicat

După amânarea deciziei Curţii Constituţionale privind rezultatele referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, reprezentanţii USL Alba au făcut declaraţii. Teodor Atanasiu susţine că se aştepta la validarea referendumului, Ioan Dîrzu declară că amânarea deciziei este corectă, iar, pe de altă parte, Ion Dumitrel susține că este o lipsă de respect față de MAI și serviciile de Evidență a Populației, niște instituții serioase care și-au făcut datoria.

„Alături de alţi 7,5 milioane de români, aşteptam ca decizia Curţii Constituţionale Române să valideze referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu. L-au ales 5,2 milioane de români, este normal să fie demis cu votul a 7,5 milioane de români”, a precizat Teodor Atanasiu, într-un comunicat.

„Este foarte bine că în sfârşit vom şti câţi cetăţeni cu drept de vot sunt în România. Totodată, este foarte probabil ca validarea referendumului de demitere a preşedintelui României să însemne şi mai puţini parlamentari la alegerile parlamentare din acest sfârşit de an”, a mai adăugat Atanasiu.

În opinia președintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, amânarea validării sau a invalidării referendumului este corectă, iar curățarea listelor de eventualele nume ce nu ar trebuie să găsească acolo este necesară: „Consider că decizia Curții Constituționale este una corectă, argumentele le știți. Este clar că listele electorale trebuie revizuite. Este clar că pe liste nu pot fi 18 milioane de oameni. Mai mult, avem și cunoștințe vechi, morți de 7-8 ani, al căror nume încă figura pe liste. Credem că în situația dată, singura soluție ar fi ca Traian Băsescu să apeleze la onoarea de fost militar și să își înainteze demisia”, a declarat Ioan Dîrzu.

Cât despre decizia ce va fi luată în 12 septembrie, acesta și-a exprimat certitudinea că va fi una favorabilă USL: „Sunt convins că după toate analizele și după aprofundarea acestora, Curtea Constituțională va lua decizia corectă, adică Traian Băsescu va trebui să plece”, a adăugat Dîrzu.

Pe de altă parte, Ion Dumitrel consideră amânarea deciziei de validare sau invalidare a referendumului, pentru aprofundarea listelor electorale, o lipsă de respect față de activitatea Ministerului de Interne și a serviciilor de Evidență a Populației, care lucrează în permanență la actualizarea listelor. „Amânarea deciziei a fost rezultatul activității MAI, de 2-3 luni, în sensul că după ce au stabilit numărul de alegători, care este cel corect, erorile sunt extrem de mici, au venit cu dubii despre activitatea proprie. Va fi o vară de concediu pentru președintele Traian Băsescu, dar cu siguranță după ședința din 12 septembrie, se va întoarce la Cotroceni”.

„Repet, erorile sunt extrem de mici nu pot să afecteze rezultatul referendumului. Am verificat personal în câteva comune din județ, la Hopârta de exemplu, a fost o persoană decedată pe motiv că a murit după ce se depuseseră listele. Sunt, poate 1, 2, 3, 5 oameni, dar nu la nivelul la care spera USL. Instituțiile la care se ocupă de evidența persoanelor este extrem de serioasă. Cei care scot persoane de pe listele electorale sunt polițiști, sunt extrem de serioși și nu se joacă cu drepturile omului. Față de alegerile locale, au fost mai pu’ini oameni cu 200.000.. Pe liste se lucrează zi de zi, lună de lună și situația se transmite la Evidența Populației la sfârșitul fiecărei luni. E dezastru în sistem, nu se respectă MAI, liderii USL se fac de râs, nesocotesc activitatea unui minister și-a făcut datoria”, a adăugat Ion Dumitrel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. loredana

    vineri, 03.08.2012 at 15:12

    Sunt de acord cu cele spuse de d-nul Dumitrel, doar ca trebuie sa subliniez ca cei care intr-adevar isi fac treaba cu profesionalism, in cadrul serviciilor de evidenta NU SUNT POLITISTI! Sunt functionari publici si atat, ba mai mult lucreaza pentru doar 7-8 SUTE DE LEI LUNAR, in cele mai fericite cazuri, pt ca fac parte din acest sistem si stiu ce spun

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax