Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, cere demisia șefei ISJ, Marcela Dărămuș, după cazul elevei din Alba Iulia, eliminată de la BAC

Publicat

lazar darmus

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a cerut public demisia șefei Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș.

Motivul pentru care Lazăr a cerut demisia acesteia este modul în care, instituția pe care Marcela Dărămuș o reprezintă, a gestionat cazul elevei eliminate de la examenul de Bacalureat 2019.

Chiar dacă Lazăr și Marcela Dărămuș fac parte din alianța PSD-ALDE, alianță care se află la guvernarea României, șeful liberal-democraților a mai susținut că la nivel local, relațiile dintre cele două partide ”scârțâie”.

”Eu cer demisia doamnei Marcela Dărămuș de la șefia Inspectoratului Școlar. Este vorba despre procesul intentat de o elevă care a fost dată nemotivat, zic eu și ce am văzut din motivarea  instanței, afară din examen.

Eu consider că inspectoratul școlar, decizia inspectoratului școlar și a celor în măsură, au procedat ca pe vremea lui Ion Creangă, mai rămânea să o pună în genunchi și să îi dea cu bețe la fund.

Mai mult decât atât, după ce tânăra pe care nu o cunosc, nu o știu, dar ce am citit în presă, tânăra și-a apărat drepturile în instanță, a câștigat în primă instanță, cei de la inspectoratul școlar, perseverează în prostie și au făcut recurs.

Felicitări iar tocmai de aceea cred că doamna Dărămuș ar trebui să își dea imediat demisia. Și nu numai doamna Dărămuș, tot inspectoratul, toți șefii inspectoratului sunt roșii.

Deci nu mai este nimeni în conducerea inspectoratului decât PSD. Să știe toți elevii apartenența politică a conducerii Inspectoratului Școlar, să știe că este roșie, toată și cred că nu ar fi rău ca și ei să se mobilizeze și să ceară demisia inspectorului școlar, Marcela Dărămuș”, a declarat șeful ALDE Alba, într-o conferință de presă susținută vineri, 23 august.

Reamintim că o absolventă a Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a câștigat definitiv în instanță, suspendarea actului administrativ prin care a fost eliminată de la examenul de Bacalaureat 2019, deoarece i-a sunat telefonul în timpul probei orale la limba engleză.

CITEȘTE ȘI: Eleva din Alba Iulia, eliminată de la Bacalaureat, poate susține miercuri examenul. IȘJ Alba a pierdut definitiv un prim proces

La Tribunalul Alba, magistrații au admis cererea fetei, dar reprezentanții IȘJ Alba au făcut recurs la decizia judecătorilor.

Dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde, în data de 19 august, magistrații au respins ca nefondat recursul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    vineri, 23.08.2019 at 13:43

    Elevul are voie sa intre cu telefonul la examenul de bacalaureat???
    A cui este vina?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax