Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liderul pieței RCA, amendat cu 2,93 milioane de lei și pus sub administrare specială. Ce înseamnă asta pentru asigurați

Publicat

City Insurance, liderul asigurărilor RCA pe piața din România, a intrat în administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraților, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

City Insurance a fost amendată cu aproape trei milioane de lei pentru neregulile constate și trebuie să vină cu un plan de finanţare și redresare. În plus, toți cei opt membri ai conducerii au fost sancționați de ASF cu câte un milion de lei și li s-a retras aprobarea de a face parte din conducerea societății.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., clasificată în categoria 4 – supraveghere intensă, în perioada 2019-2021, mai multe acţiuni de control la sediul asigurătorului (on-site) cât şi controale permanente (off-site), acţiuni în urma cărora au fost aplicate, atât societăţii cât şi conducerii acesteia, mai multe sancţiuni contravenţionale constând în amenzi, fiind de asemenea impuse măsuri cu scopul remedierii deficienţelor constatate”, se precizează într-un comunicat al ASF.

„Decizia luată de consiliul ASF arată un semnal ferm că dorim ca societatea să intre în legalitate, în interesul publicului consumator, în interesul întregii piețe a asigurărilor. Societatea va intra, pentru o perioadă determinată de timp, sub administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraților, pentru aducerea ei într-un cadru firesc de funcționare, în care să facă dovada că dispune de cerințele minime de capital și că-și poate achita obligațiile asumate, respectiv plata daunelor către cei care au întocmite polițe de asigurare la această societate”, a declarat Dan Apostol, director de comunicare al ASF.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis sancționarea Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. cu amendă în cuantum de 2.930.766 lei și stabilirea în sarcina acesteia a obligației de a transmite Autorității de Supraveghere Financiară, spre aprobare, un plan de finanţare și redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerințele de capital.

Compania ar avea o problemă de solvabilitate, iar administrarea specială din următoarele patru luni – cu posibilitate de prelungire, care practic înseamnă preluarea controlului, ar fi ultima soluție.

Polițele RCA ale companiei sunt în continuare valabile

Polițele de asigurare City Insurance sunt în continuare valabile, iar clienții companiei pot obține despăgubiri în baza unui dosar de daună.

„Polițele de asigurare sunt valabile și acolo unde intervin situații unde polița trebuie să-și intre în rol asiguratul merge cu polița și face cererea de decont conform unui dosar de daună”, a explicat Dan Apostol.

City Insurance este liderul pieței asigurărilor RCA, iar împreună cu societatea de pe locul doi deține aproximativ 75% din piață.

Compania oferă polițe RCA cu prețuri mici, sub cele ale concurenței, iar veniturile raportat la daune crează probleme, care se văd în despăgubirile lente și în problemele legate de soluționarea dosarelor de daună.

Intrarea în administrare specială, deși este o soluție radicală, nu înseamnă și sfârșitul drumului pentru City. Euroins, cealaltă firmă de asigurări cu politici similare cu cele ale City, a fost într-o astfel de procedură și s-a redresat.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marius

    vineri, 04.06.2021 at 17:38

    manipularea ieftina, firma oferă calitate și prețul cel mai mic și nu au vânzări restul și se baga gunoaiele de ASF să oblige să mărească prețul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax