Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu reacționează la decizia magistraților ÎCCJ de condamnare a lui Adrian Năstase la închisoare cu executare

Publicat

Conducerea PSD Alba reacționează la decizia magistraților ÎCCJ de condamnare la închisoare cu executare a politicianului Adrian Năstase. Într-un comunicat trimis presei de președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, acesta își exprimă respectul față de Năstase și dezamăgirea vizavi de modul în care omul politic a fost hărțuit în fața judecătorilor.

Reamintim că Adrian Năstase a fost condamnat, miercuri, la 2 ani de închisoare cu executare în Dosarul „Trofeul Calității”. La câteva ore după aflarea deciziei, Năstase ar încercat să sinucidă, iar acum se află în spital, unde medicii l-au operat şi îi monitorizează starea de sănătate.

Vă prezentăm comunicatul transmis de liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu:

„Asistăm stupefiaţi la linşajul unui mare om politic român – Adrian Năstase. Decizia judecătorilor privind condamnarea fostului premier Adrian Năstase ne-a lăsat fără cuvinte atât pe noi, social democraţii, cât şi pe mulţi alţi români din întreaga ţară.

Ca simplu cetăţean, în primul rând, şi apoi în calitatea de preşedinte al PSD Alba, nu pot să nu am serioase întrebări legate de modul în care a fost judecat acest caz, timp de aproape 8 ani, perioadă în care Adrian Năstase a fost hărţuit permanent şi obligat să se prezinte aproape în fiecare săptămână în faţa judecătorilor.

De asemenea, nu pot să nu mă gândesc la natura politică a acestui proces, având în vedere că Adrian Năstase a fost judecat în calitatea sa de preşedinte de partid. Şi, poate, această acţiune politică are o legătură cu mesajul preşedintelui Băsescu adresat lui Adrian Năstase: <Nu am să fiu un preşedinte bun pentru tine>. Desigur, stilul băsescian ne este cunoscut tuturor, iar ameninţările se simt în fiecare cuvânt adresat de Băsescu printre zâmbete forţate. Decizia instanţei cu privire la condamnarea lui Adrian Năstase face parte din planul de acţiune al grupării portocalii a lui Băsescu de a defăima conducerea Partidului Social Democrat, astfel încât USL să îşi piardă treptat credibilitatea şi să nu îşi poată îndeplini angajamentele luate la preluarea guvernării.
Trebuie să amintesc faptul că Adrian Năstase este un stâlp al PSD, unul dintre cei mai performanţi premieri ai României, un om de cultură, un profesor universitar care a format multe generaţii de specialişti. Mulţi dintre noi au urmărit cu stupefacţie cum Traian Băsescu a încercat, timp de 8 ani, să distrugă un om de valoare, un lider politic. Acest caz este încă o dovadă a războiului politic lansat de Traian Băsescu, un preşedinte orbit de răutate şi de dorinţa de răzbunare împotriva celor care au demnitate şi refuză să i se supună.
Avem un respect deosebit pentru Adrian Năstase, un lider şi un profesionist desăvârşit, care a ajutat foarte mult România în activitatea sa. În opinia mea, Năstase a fost târât într-un scandal controversat şi, deşi procesul s-a încheiat, au rămas şi acum multe întrebări fără răspuns. Pe parcursul celor 8 ani, au existat foarte multe acuzaţii nefondate, acuzaţii care n-au fost niciodată dovedite. La capătul acestui calvar, nu ne rămâne altceva de făcut decât să respectăm decizia justiţiei, indiferent ce părere avem fiecare dintre noi în legătură cu această sentinţă. Îi dorim însănătoşire grabnică şi puterea de a lupta mai departe pentru a-şi demonstra nevinovăţia.”


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Scipio

    joi, 21.06.2012 at 18:03

    Dottore!
    Marele om politic Adrian Nastase (mare la scara utilizata in PSD) a gasit de cuviinta – ca un adevarat prost – sa dea telefon lui Grajdan cu cateva zile inainte de ultima instanta a ICCJ in ce priveste dosarul ‘Trofeul Calitatii’.
    Grajdan, numit de plagiatorul dottore Ponta, in acceasi zi trimite un document prin care ISC declara ca nu a inregistrat prejudiciu in sus numitul dosar.
    Ieri a primit ce merita: o sentinta votata in unanimitate de catre cei 5 judecatori ai completului.
    Cat despre specializtii formati de Nastase enumar doar unul: Victor Ponta.

  2. Alin

    joi, 21.06.2012 at 18:54

    Frumos, un infractor e facut victima. Cum scria cineva,,Dreptatea intr-o tara stramba „.

  3. Alin

    joi, 21.06.2012 at 18:58

    Citat ,,La televizor continua nestavilita seria enormitatilor emise la foc automat de calaii ratiunii, de groparii memoriei si bunului simt. Un card de politicieni si ziaristi lobotomizati isi baga picioarele in ultima farama de onoare si se pun pe jelit Nastase, la faza cand inca nu se zgariase la gat. Se declara socati, orfani de tata, tulburati launtric. Vedem parca imaginile cu nord coreenii distrusi de moartea marelui lider. Putere si opozitie, umplu galeti de lacrimi. A murit Dalai Lama? Nu. Bocesc toti un mare corupt. Un infractor. Au uitat cum era sub guvernarea Nastase? Lobotomie in masa. „

  4. Alin

    joi, 21.06.2012 at 18:59

    Si pt cei ce nu pricep alt citat ,,Dreptatea, in cazul popoarelor primitive, usor impresionabile, fara reflexe democratice si cultura institutionala, e ceva relativ. Azi esti calau, maine te scoatem victima. Etica si morala publica sunt ca plastilina. Unele televiziuni de stiri in cardasie cu politicienii cinici fac restul. Spala ce-a mai ramas viu din creier. „

  5. Vasilica

    joi, 21.06.2012 at 21:52

    Dupa cate a facut „marele politician” Adrian Nastase pentru tara asta, 2 ani sunt prea putini. Nici nu e de mirare ca a incercat sa se omoare!

  6. Cat tupeu

    joi, 21.06.2012 at 23:50

    Daca taceai filosof ramaneai…Eu propun sa-i facem o satuie sau sa-l canonizam….Ce diferenta intre cata demnitate a avut Vantu’ si ce lamentabil s-a comportat Nastase…

  7. Alin

    vineri, 22.06.2012 at 08:58

    ,,Trebuie sa amintesc ca Adrian Nastase e un stalp al PSD” – bravo!!! Sa vada si poporu pe cine a votat. Tare multa minte trebuie sa ai ca sa-ti bati singur cuie in talpa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax