Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lobby de 100.000 de dolari pentru vizita lui Dragnea în SUA! Documente ale Departamentului Justiției


Publicat

Liderul PSD, Liviu Dragnea mai vrea o dată în Statele Unite. PSD ar fi plătit în acest scop 100.000 de dolari unei firme de lobby din Washington. Firma respectivă s-ar angajat să-i obțină lui Dragnea „întâlniri politice, de presă și academice”, cu vicepreședintele Mike Pence, cu alți oficiali de rang înalt dar și cu „CNN și cu alte mass media de elită de mare impact” se arată într-o serie de documente făcute publice pe siteul Departamentului american al Justiției.

Corespondența dintre angajatii PSD și firma americană de lobby, scopul și plata acțiunii de lobby au fost făcute publice în documentele oficiale înregistrate la Departamentul de Justiție al SUA.

Pe 24 aprilie apropiaţii lui Dragnea fac primul demers pentru a obține o întâlnire cu mai multe personalități americane pentru Liviu Dragnea. Gheorghe Dimitrescu, consilier la biroul parlamentar al lui Florin Iordache, a trimis de pe iPhone-ul său primul mesaj:

“Salut, Al…sper că ești bine!! Deci, sunt în Slovacia cu vicepreședintele Camerei Deputaților, la ceva conferințe… Al, avem de sprijinul tău să aranjăm cât mai curând o întâlnire oficială pentru președintele nostru al partidului PSD, domnul Liviu Dragnea care este și președintele Camerei Deputaților. Am vorbit despre această uriașă personalitate în timpul ultimelor alegeri din 2016..! Ținta noastă trebuie să fie una de cel mai înalt nivel din Washington, DC…însemnând: Președintele Donald Trump, Vicele Mike Pence și desigur Paul Ryan…

Al, avem profundă nevoie de asta, fă tot posibilul pentru noi”.

Zece zile mai târziu, Alan “Al” Madison i-a trimis lui Dimitrescu o factură în valoare de 100 de mii de dolari. Deși factura a fost emisă pe numele lui Dimitrescu, beneficiarul listat în contractul cu Madison and Company LLC este Partidul Social Democrat, susține Rise Project.

Contractul final încheiat cu firma americană a fost însă diluat față de dorințele inițiale. Madison s-a angajat să-i intermedieze lui Dragnea, cât se poate de repede, tete a tete-uri cu vicepreședintele Mike Pence și cu Paul Ryan. Ca bonus, Al Madison a promis să organizeze și alte întruniri în zona politică, media dar și în lumea academică pentru Liviu Dragnea. În contract se specifica faptul că întâlnirile vor include CNN și alte organizații de media de elită.

Pentru aceste servicii PSD a plătit deja o parte a serviciilor, scrie Rise Project. Banii s-au dat în patru tranșe. În total, 100 de mii de dolari.

Informația este confirmată de documentele Departamenului de Justitie al SUA, publicate de legistorm.com, site specializat în monitorizarea activităţii Congresului şi a activităţilor de lobby.

“Acum, Partidul Social Democrat plăteste grupului de relaţii publice Madison&Co 100.000 de dolari pentru a-l introduce pe Dragnea la Pence si Ryan “cât mai curând posibil” pentru a aranja < > pentru Dragnea. Cei implicaţi în acest caz sunt preşedintele Madison&Co, Al Madison, lobbyist-ul democrat William Oldaker, Drew Willison, şeful stafului liderului democrat Harry Reid si William Harris, un republican care < >, potrivit documentelor date publicităţii. Departamentul Justiţiei n-a dat înca publicităţii datele pentru Oldaker şi Willison”, se arată în articolul publicat pe site-ul legistorm.com.

Liviu Dragnea a negat informațiile apărute. ”Am citit şi eu informaţia dimineaţă. Am sunat la partid, m-am gândit că poate cineva a avut o idee. Mi-au spus că nu avem niciun contract cu o firmă de genul ăsta și nu s-a plătit niciun leu. La PSD nu există niciun contract, informația este verificabilă, nu există”, a spus Dragnea. Președintele PSD a adaugat ironic: ”100.000 de dolari e o sumă mică pentru mine”. ”Nu am în plan să mă întâlnesc cu Donald Trump, dar dacă primesc o invitație și sunt lăsat să plec, mă duc cu drag”, a mai spus președintele PSD.

Gheorghe Dimitrescu a fost consul la Strasbourg si consul general la New York, scrie Hotnews.ro. Numele său a apărut anul trecut pe o listă publicata de site-ul stiripesurse.ro cu cei ajunși diplomați în MAE fără a da concurs sau plecați la posturi în străinătate fără concurs.

Despre el, stiripesurse.ro menţiona următoarele: “Gheorghe Dimitrescu, consul la Strasbourg (afaceri economice şi comerciale) cum scrie pe site, titulatură care nu există în MAE, fost consul general New York, fără concurs, cu trecut PSD și MAPN (fost doctor militar)”

Flux24 scrie ca Dimitrescu a fost consul la New York în perioada guvernării Nastase şi că în 2003 a făcut oficiile în calitate de consul la căsătoria Elenei Udrea cu Dorin Cocoş.

Rise Project scrie că firma americană de lobby politic, Madison and Company LLC a lucrat şi pentru premierul Adrian Năstase.

sursa: realitatea.net, adevarul.ro, news.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. dorinteodor

    miercuri, 08.11.2017 at 12:03

    deci partidul lui dragnea a dat 100 de mii de dolari ca dragnea sa dea mina cu trump iar primaria alba iulia a dat 300 de mii de euro pentru luminitele de craciun. totul pare a fi in limitele normalului si a bunului simt. niciodata lucrurile importante si valoroase nu s-au obtinut nici pe de gratis si nici ieftin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate