Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lobby de 100.000 de dolari pentru vizita lui Dragnea în SUA! Documente ale Departamentului Justiției

Publicat

Liderul PSD, Liviu Dragnea mai vrea o dată în Statele Unite. PSD ar fi plătit în acest scop 100.000 de dolari unei firme de lobby din Washington. Firma respectivă s-ar angajat să-i obțină lui Dragnea „întâlniri politice, de presă și academice”, cu vicepreședintele Mike Pence, cu alți oficiali de rang înalt dar și cu „CNN și cu alte mass media de elită de mare impact” se arată într-o serie de documente făcute publice pe siteul Departamentului american al Justiției.

Corespondența dintre angajatii PSD și firma americană de lobby, scopul și plata acțiunii de lobby au fost făcute publice în documentele oficiale înregistrate la Departamentul de Justiție al SUA.

Pe 24 aprilie apropiaţii lui Dragnea fac primul demers pentru a obține o întâlnire cu mai multe personalități americane pentru Liviu Dragnea. Gheorghe Dimitrescu, consilier la biroul parlamentar al lui Florin Iordache, a trimis de pe iPhone-ul său primul mesaj:

“Salut, Al…sper că ești bine!! Deci, sunt în Slovacia cu vicepreședintele Camerei Deputaților, la ceva conferințe… Al, avem de sprijinul tău să aranjăm cât mai curând o întâlnire oficială pentru președintele nostru al partidului PSD, domnul Liviu Dragnea care este și președintele Camerei Deputaților. Am vorbit despre această uriașă personalitate în timpul ultimelor alegeri din 2016..! Ținta noastă trebuie să fie una de cel mai înalt nivel din Washington, DC…însemnând: Președintele Donald Trump, Vicele Mike Pence și desigur Paul Ryan…

Al, avem profundă nevoie de asta, fă tot posibilul pentru noi”.

Zece zile mai târziu, Alan “Al” Madison i-a trimis lui Dimitrescu o factură în valoare de 100 de mii de dolari. Deși factura a fost emisă pe numele lui Dimitrescu, beneficiarul listat în contractul cu Madison and Company LLC este Partidul Social Democrat, susține Rise Project.

Contractul final încheiat cu firma americană a fost însă diluat față de dorințele inițiale. Madison s-a angajat să-i intermedieze lui Dragnea, cât se poate de repede, tete a tete-uri cu vicepreședintele Mike Pence și cu Paul Ryan. Ca bonus, Al Madison a promis să organizeze și alte întruniri în zona politică, media dar și în lumea academică pentru Liviu Dragnea. În contract se specifica faptul că întâlnirile vor include CNN și alte organizații de media de elită.

Pentru aceste servicii PSD a plătit deja o parte a serviciilor, scrie Rise Project. Banii s-au dat în patru tranșe. În total, 100 de mii de dolari.

Informația este confirmată de documentele Departamenului de Justitie al SUA, publicate de legistorm.com, site specializat în monitorizarea activităţii Congresului şi a activităţilor de lobby.

“Acum, Partidul Social Democrat plăteste grupului de relaţii publice Madison&Co 100.000 de dolari pentru a-l introduce pe Dragnea la Pence si Ryan “cât mai curând posibil” pentru a aranja < > pentru Dragnea. Cei implicaţi în acest caz sunt preşedintele Madison&Co, Al Madison, lobbyist-ul democrat William Oldaker, Drew Willison, şeful stafului liderului democrat Harry Reid si William Harris, un republican care < >, potrivit documentelor date publicităţii. Departamentul Justiţiei n-a dat înca publicităţii datele pentru Oldaker şi Willison”, se arată în articolul publicat pe site-ul legistorm.com.

Liviu Dragnea a negat informațiile apărute. ”Am citit şi eu informaţia dimineaţă. Am sunat la partid, m-am gândit că poate cineva a avut o idee. Mi-au spus că nu avem niciun contract cu o firmă de genul ăsta și nu s-a plătit niciun leu. La PSD nu există niciun contract, informația este verificabilă, nu există”, a spus Dragnea. Președintele PSD a adaugat ironic: ”100.000 de dolari e o sumă mică pentru mine”. ”Nu am în plan să mă întâlnesc cu Donald Trump, dar dacă primesc o invitație și sunt lăsat să plec, mă duc cu drag”, a mai spus președintele PSD.

Gheorghe Dimitrescu a fost consul la Strasbourg si consul general la New York, scrie Hotnews.ro. Numele său a apărut anul trecut pe o listă publicata de site-ul stiripesurse.ro cu cei ajunși diplomați în MAE fără a da concurs sau plecați la posturi în străinătate fără concurs.

Despre el, stiripesurse.ro menţiona următoarele: “Gheorghe Dimitrescu, consul la Strasbourg (afaceri economice şi comerciale) cum scrie pe site, titulatură care nu există în MAE, fost consul general New York, fără concurs, cu trecut PSD și MAPN (fost doctor militar)”

Flux24 scrie ca Dimitrescu a fost consul la New York în perioada guvernării Nastase şi că în 2003 a făcut oficiile în calitate de consul la căsătoria Elenei Udrea cu Dorin Cocoş.

Rise Project scrie că firma americană de lobby politic, Madison and Company LLC a lucrat şi pentru premierul Adrian Năstase.

sursa: realitatea.net, adevarul.ro, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dorinteodor

    miercuri, 08.11.2017 at 12:03

    deci partidul lui dragnea a dat 100 de mii de dolari ca dragnea sa dea mina cu trump iar primaria alba iulia a dat 300 de mii de euro pentru luminitele de craciun. totul pare a fi in limitele normalului si a bunului simt. niciodata lucrurile importante si valoroase nu s-au obtinut nici pe de gratis si nici ieftin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax