Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liderul sectei Copiii Soarelui, Ardelean Fărcaș, a murit în spital. Guru de Apuseni era anchetat pentru mai multe infracțiuni

Publicat

Liderul spiritual al sectei ”Copiii Soarelui”, Ardelean Fărcaș, supranumit și ”Guru de Apuseni”, a murit. Acesta se află în stare gravă la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Deva, cu infecție la plămâni şi ocluzie intestinală. 

În urmă cu aproape două luni, împotriva acestuia a început o investigație, fiind cercetat pentru săvârșirea de infracțiuni contra libertății persoanelor și a integrității sexuale ”împotriva unor persoane constituite într-o asociație culturală care își desfășura activitățile lucrative în apropierea municipiului Brad”.

Fărcaș era sub controlul măsurii preventive de control judiciar, cu interdicția de a părăsi limitele teritoriale ale județului Hunedoara.

Luni, 4 iulie, s-a prezentat la Spitalul Brad, acuzând o stare de rău, unde a și fost internat, fiind ulterior transferat la Deva.

Se pare că a murit de o hemoragie internă, edem pulmonar.

UPDATE: Cauza morții lui Fărcaș

Potrivit managerului SJU Deva, dr. Emil Stoica, la internare bolnavul suferea de insuficienţă respiratorie acută, era suspect de sindrom coronarian acut, o anemie severă şi o hemoragie digestivă superioară. În aceeaşi zi, seara, pacientul a făcut un edem pulmonar, în urma căruia a fost intubat.

„Starea sa s-a degradat şi deşi medicii au încercat să-l echilibreze, nu s-a putut. Vineri a făcut un stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a precizat dr. Stoica.

Acuzațiile care i s-au adus lui Farcaș în momentul reținerii: comunicatul poliției

În urma activităților investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunități în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărțuire sexuală și de viol).

Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învățământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunității, aceștia nefiind înscriși la nici una dintre unitățile de învățământ ale statului roman.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, la data de 24 mai 2022, poliţiştii din cadrul I.P.J. Hunedoara – Serviciul de Investigații Criminale, cei ai Poliției Municipiului Brad, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale şi al I.J.J. Hunedoara au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Brad şi a unor localităţi învecinate, ocazie cu care au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă.

Perchezițiile domiciliare au fost efectuate în prezența reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Hunedoara, care au evaluat situația celor 23 minori prezenți, la fața locului fiind prezente și două echipaje medicale, având în vedere faptul că în cadrul acestei comunități se aflau și femei însărcinate.

La data de 25 mai 2022, în urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au luat față de bărbat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj, viol, împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Joi, 26 mai, Judecătoria Brad a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile a bărbatului, care a fost depus în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Hunedoara – Deva.

Foto: captură video Antena3

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 08.07.2022 at 13:59

    Odihnă veşnică ! Referitor la acest guru, am fost şi eu la o întâlnire cu acesta, in sala de pe Bucovinei. Ce să vă spun,am fost din curiozitate, după ce mi-a împuiat capul unul care mai fusese pe la el, la Brad şi stătuse acolo cu nevasta două săptămâni, Ce mai, sala a fost arhiplină de albaiulieni, unii mi-e ruşine să-i numesc, dar toţi îl priveau cu mare respect şi încredere, deci erau familiarizaţi cu practicile lui. De atunci nu am mai auzit de el, că nu m-a convins cu nimic.

  2. Prostia

    sâmbătă, 09.07.2022 at 07:28

    Prostii la tampit trageau! Ala era nebun din parinti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax