Connect with us
Publicitate

POLITICA

Liga Aleşilor Locali PNL Alba, împotriva alegerii primarului în primul tur de scrutin

Publicat

Două proiecte de lege inițiate de PD-L, cu câţiva susținători din partea Opoziţiei prevăd modificarea legilor electorale, în sensul alegerii primarilor și a parlamentarilor într-un singur tur de scrutin.

Această variantă este tot mai discutată în mediile politice. Liga Aleşilor Locali PNL Alba a declarat, prin vocea preşedintelui Adrian Teban, că astfel de alegeri sunt nedemocratice. Liberalul i-a acuzat pe democrat-liberali că fac jocuri politice pentru a-şi avantaja candidaţii.

În opinia politicienilor Puterii, organizarea celui de-al doilea tur de scrutin nu ar mai fi necesară, pentru că alegerile în acest caz nu mai devin obiective şi asta pentru că forţele politice lucrează pentru un anumit candidat, se coalizează şi se ajunge la înţelegeri contrare voinţei cetăţenilor.
Totodată, reprezentanţii PD-L cred că un singur tur de scutin ar aduce o economie la bugetul de stat.

“Când vorbim despre alegeri democratice, nu cred că ar trebui să ne punem problema economiilor”, a declarat Teban. Acesta a spus că trebuie menţinută actuala lege electorală, care prevede două tururi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax