Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ligia Deca: circa 15.000 de angajați din Educație au renunțat la grevă. Se reiau negocierile cu sindicatele

Publicat

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut declarații, marți, după întâlnire cu sindicatele, reprezentanții părinților și ai elevilor.

Potrivit sindicatelor, săptămâna trecută erau în grevă peste 170.000 de angajați din Educație.

„De la unitățile de învățământ și ca urmare a măsurilor luate de Guvernul României și ca urmare a ordonanței de urgență 53, de la 1 iunie, care prevede majorările salariale în învățământ, putem anunța că în acest moment, de la momentul ordonanței, de la momentul adoptării ordonanței și până astăzi, avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învățământ care au renunțat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice.

În acest moment avem peste 1.000 de unități de învățământ în care nicio persoană nu face grevă.

Avem județe care au în jur de 25% participare din total personal a grevă. Mă refer aici la Prahova și avem și județe în care încă participarea este destul de mare, de exemplu Hunedoara, unde este undeva la 80%.

Ceea ce pe noi ne bucură este trendul descendent.

Este clar că încet-încet, cadrele didactice revin în clase, personalul revine în școli și asta ne permite, așa cum am discutat încă de ieri, domnul secretar de stat, Sorin Ion, a discutat încă de ieri cu inspectorii școlari ca la nivelul fiecărei unități de învățământ să se poată organiza un program de recuperare în așa fel încât până la finele cursurilor, până la finele anului școlar, să putem avea atât o recuperare din punct de vedere educațional, cât și oamenii să poată să recupereze zilele pe care nu le vor avea plătite în ceea ce privește salariul pe luna mai, ca urmare a acțiunii”, a declarat Deca, potrivit edupedu.ro.

Aceasta a anunțat că vor fi reluate discuțiile cu federațiile sindicale, în contextul negocierii contractului colectiv de muncă pe sectorul educației.

A amintit și de ”alte măsuri pe care Guvernul le va lua, mă refer aici la negocierile pe legea salarizării”, context în care ”vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă atât a cadrelor didactice, cât și a elevilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    marți, 06.06.2023 at 13:27

    Nu mai dați știri aiurea.Deca n-are habar.

  2. X

    marți, 06.06.2023 at 18:59

    Când o doamnă îți spune 59 sa fii sigur că e 70!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax