Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Limba latină ar putea fi scoasă din orarul elevilor de clasa a VIII-a. Ce modificări aduc propunerile pentru planul de învățământ

Publicat

manuale

manuale Cele trei propuneri de plan-cadru de învăţământ pentru clasele V – VIII lansate în dezbatere de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei prevăd, printre altele, materii opţionale în fiecare arie curriculară şi scoaterea orei de Limba latină de la clasa a VIII-a.

Numărul de ore de Limba română din clasa a a V-a ar urma să fie redus de la cinci, cât este în planul-cadru în vigoare, la patru. În următorii trei ani de gimnaziu, rămân câte patru ore pe săptămână de Limba şi literatura română.

Limba latină care se studiază în prezent o oră pe săptămână în clasa a VIII-a este scoasă din planurile-cadru propuse pentru gimnaziu.

De asemenea, se reconsideră structura disciplinelor socio-umane pe ani de studiu (la clasa a V-a – Educaţie pentru drepturile copilului, la clasa a VI-a – Educaţie interculturală, la clasa a VII-a – Educaţie pentru cetăţenie democratică – şi la clasa a VIII-a – Educaţie economică).

Potrivit celor trei variante puse în dezbatere, elevii de gimnaziu ar avea posibilitatea să îşi aleagă o materie opţională din oricare dintre cele şapte arii curiculare: „Limbă şi comunicare”, „Matematică şi ştiinţe ale naturii”, „Om şi societate”, „Arte”, „Educaţie fizică, sport şi sănătate”, „Tehnologii” şi „Consiliere şi orientare”. Două dintre variante prevăd alegerea a 0 – 1 opţionale, iar cealaltă, 1 – 2 opţionale.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax