Connect with us
Publicitate

AIUD

Limită de tonaj și viteză pe un pod de lângă Aiud, ce prezintă risc pentru circulația rutieră. Măsurile propuse

Publicat

Consilierii județeni din Alba au de aprobat, în 19 octombrie, reglementarea circulației rutiere pe un pod de lângă Aiud.

Este vorba despre podul de pe drumul județean DJ 107Z situat la km 7+800 din localitatea Gâmbaș (localitate componentă a municipiului Aiud), care prezintă risc pentru circulație.

Se impun restricții de circulație autovehiculelor cu masa mai mare de 5 tone și restricții de viteză autovehiculelor la maxim 5km/h.

  • Amplasament: DJ107Z: Ciumbrud (DJ107E) – Păgida – Gâmbaș – pod de la km 7+800
  • Alternativa de ocolire pentru vehiculele care sunt obligate să respecte restricția de tonaj și restricția de viteză: DJ107E: Aiud (DN1) – Ciumbrud

Probleme la pod, semnalate încă din 2007

”Având în vedere inspecția desfășurată în data de 18 august 2023, la podul de lemn peste râul Mureș, amplasat pe drumul județean DJ107Z – km 7+800 din localitatea Gâmbaș, coroborat cu expertiza tehnică realizată în anul 2007 la respectivul pod (când drumul era încadrat în DC 10, aflat la acea vreme în administrarea municipiului Aiud), expertul a recomandat ca, până la demararea procedurilor de demolare și refacere a actualului pod, se impun următoarele măsuri de siguranța circulației:

restricții de tonaj – accesul interzis pe pod vehiculelor având masa mai mare de 5 tone

restricții de viteză – viteza de circulație pe pod a vehiculelor la maxim 5km/h

Deoarece există riscul degradării mai accentuate a podului în cauză, s-au realizat în momentul de față refaceri de podină și suduri ale platbenzilor metalice din axul căii de rulare”, se arată în documentația prezentată consilierilor județeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax