Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Limitarea responsabilității pentru posesorii de carduri, în cazul utilizării neautorizate. Precizări făcute de șeful ANPC

Publicat

Limitarea responsabilității pentru posesorii de carduri, în cazul utilizării neautorizate. Posesorii de carduri beneficiază de răspundere limitată pentru tranzacţii neautorizate, dacă nu au dat dovadă de neglijenţă voită sau intenţionată în legătură cu pierderea sau furtul acestuia, dacă au anunţat imediat banca emitentă sau instituţia desemnată de aceasta despre furt/pierdere, a explicat directorul general al Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel. 

„Poți fi liniștit știind că instituția financiară care a emis cardul tău nu te consideră responsabil pentru tranzacții neautorizate.

În calitatea ta de deținător de card, protecția se aplică la achizițiile realizate de dumneavoastră în magazin, telefonic, online sau prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Ca deținător de card, beneficiați de răspundere limitată pentru tranzacții neautorizate dacă nu ați dat dovadă de neglijență voită sau intenționată în legatură cu pierderea sau furtul cardului, dacă ați anunțat imediat banca emitentă sau instituția desemnată de aceasta, despre furtul sau pierderea cardului.

Dacă sunteți de părere că a existat o utilizare frauduloasă a contului dumneavoastră sau vă încadrați în condițiile prezentate mai sus, puteți fi relaxat știind că beneficiați de protecție.

Pentru mai multe garanții cu privire la tranzacții neautorizate, trebuie să contactați instituția emitentă a cardului dumneavostră”, a precizat Paul Anghel, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit acestuia, protecția nu se aplică cardurilor comerciale, cardurilor preplătite neînregistrate sau cardurilor – cadou.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate