Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lipitori de afișe din județul Alba, amendați pentru încălcarea legii electorale. Reclamații la BEJ, trimise la Poliție

Publicat

s

Șapte persoane din județul Alba au fost sancționate de polițiști cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei pentru că au lipit mai multe afișe pe panourile electorale, decât permite legea.

Inspectoratul de Poliție al Județului Alba a transmis că toate reclamațiile primite de la Biroul Electoral Județean, ca urmare a reclamațiilor făcute de partide sau persoane fizice, au fost analizate și li s-a dat curs.

”În toate cazurile au fost identificate persoanele și au fost aplicate sancțiunile prevăzute de lege. Este vorba despre șapte persoane în total, din Teius, Câmpeni, Ocna Mureș, Mirăslău și Bucium. Sancțiunile sunt cele prevazute la articolul 53 litera k, din Legea 33 /2007 și sancționate de articolul 54. Acesta din urma prevede amenzi între 1.000 și 2.500 de lei” a precizat purtătorul de cuvând al IPJ Alba.

La Biroul Electoral Județean Alba au fost depuse mai multe reclamații, de la începerea campaniei electorale, din partea USR – PLUS și ALDE, care au reclamat celelalte partide că încalcă legea electorală lipind mai mult de un afiș pe fiecare panou electoral.

De exemplu, reprezentanții PNL au lipit mai multe afișe pe panourile din 18 localități, cei ai PSD în două orașe, iar cei ai ALDE într-o singură localitate.

BEJ Alba a dispus înlăturarea afișelor în plus și a trimis reclamațiile către Inspectoratul Județean de Poliție Alba, pentru identificarea celor care au lipit afișele și amendarea lor de către polițiști.

Potrivit legii electorale, ”pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale care participă la alegeri, ori candidat independent, poate aplica un singur afiș electoral”, care nu poate depăși dimensiunile de 50 pe 30 de centimetri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax