Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lista abatoarelor și centrelor autorizate de DSVSA Alba pentru sacrificarea mieilor. Controale și permanență înaintea Sărbătorilor Pascale

Publicat

dsv Până în 12 aprilie, medicii veterinari de la DSVSA Alba vor derula controale în târgurile de animale, piețele agro-alimentare, abatoare și centre de sacrificare temporare, unități de transare, unități de depozitare, unități de alimentație publică, precum și în toate unitățile unde se comercializează alimente de origine animală. De asemenea, în toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea și celelalte produse de origine animală, se va asigura personalul sanitar veterinar și permanența acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Măsurile sunt luate în contextul Sărbătorilor de Paşte.

Citeşte şi Ciobanii vând carnea de miel cu 22 – 25 de lei kilogramul. Cererea externă ar putea majora prețurile de Paște, potrivit Federației Crescătorilor de Ovine

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când, în mod tradițional, consumul de alimente de origine animală crește semnificativ, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a impus măsuri specifice în această perioadă, precum și o intensificare a controalelor sanitar-veterinare asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală.

În acest sens, în baza unui Program de lucru bine stabilit de către DSVSA Alba, pentru perioada 30 martie -12 aprilie 2015, medicii veterinari din cadrul DSVSA, circumscripțiile sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor (CSVSA) și circumscripțiile sanitar veterinare zonale (CSVZ), vor efectua controale și verificări ale modului în care sunt respectate condițiile sanitar veterinare în târgurile de animale, piețele agro-alimentare, abatoare și centre de sacrificare temporare, unități de transare, unități de depozitare, unități de alimentație publică, precum și în toate unitățile unde se comercializează alimente de origine animală.

În scopul prevenirii încălcării legislației sanitar veterinare și protecției sănătății consumatorilor, inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba, reuniți în comisii mixte cu reprezentanți ai altor autorități competente locale (primării, consilii județene, instituții ale prefectului, etc.) vor organiza acțiuni comune de inspectie și control asupra unităților care produc și comercializează produse de origine animală în limita competențelor stabilite prin legislația în vigoare și în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorități.

În toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea și celelalte produse de origine animală, se va asigura personalul sanitar veterinar și permanența acestuia, inclusiv în zilele de sâmbăta și duminică.

În perioada 30 martie -12 aprilie 2015 la nivelul DSVSA, CSVSA și CSVZ, va fi organizată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect legat de nerespectarea normelor sanitar veterinare.

La sediul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba, se va asigura permanența, inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 8.00-16.00.

Lista Circumscripțiilor Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județul Alba:

1. CSVSA Aiud Tel. 0258.861658

2. CSVSA Blaj Tel. 0258.710102

3. CSVSA Campeni Tel. 0258.771514

4. CSVSA Sebes Tel. 0258.731038

Lista abatoarelor din județul Alba autorizate sanitar veterinar în care se pot sacrifica miei cu ocazia Sărbătorilor Pascale

1. Blaj: SC Montana Popa SRL

2. Mesentea: SC Carmes Alba SRL

3. Ighiu SC Transeuro SRL

4. Cugir Asociația Crescătorilor de Animale

Lista localităților din județul Alba în care au fost autorizate provizoriu centrele de sacrificare temporare (în total 7 centre) pentru sacrificarea mieilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale, sacrificări care au loc până în data de 12 aprilie 2015, între orele 7.00-17.00:

1. Alba Iulia: (SC Marius Prod SRL)

2. Câmpeni (SC Compil Motu SRL; SC Alimpan SRL)

3. Abrud

4. Teiuș (piața agroalimentară)

5. Aiud (piața agroalimentară)

6. Sebeș (piața agroalimentară)

În cazul în care, în urma controalelor sanitar veterinare, efectuate de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA, se constată că în târgurile de animale, în piețele agroalimentare unitățile de depozitare, unitățile de alimentație publică, precum și în toate unitățile unde se comercializează alimente de origine animală, nu sunt respectate condițiile sanitar veterinare de funcționare, vor fi aplicate sancțiuni în conformitate cu legislația sanitar veterinară în vigoare, suspendarea activității până la remedierea deficiențelor, respectiv confiscarea produselor de origine animală.

DSVSA reamintește consumatorilor că pot sesiza nereguli din domeniul siguranței alimentelor, înregistrate pe teritoriul județului Alba la nr. de telefon 0258.835915 sau se pot adresa circumscripțiilor sanitar veterinare teritoriale amintite anterior.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax