Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA aplicațiilor din Google Play care au furat datele de logare la Facebook ale utilizatorilor. Printre ele, horoscopul


Publicat

Experţii în securitate cibernetică au descoperit în Google Play pentru Android mai multe aplicaţii care furau parolele de Facebook ale utilizatorilor.

Aplicaţiile promiteau utilizatorilor că blochează reclamele, însă, condiţia era ca aceştia să se logheze cu Facebook. Date compromise: parolele introduse ajungeau la dezvoltatorii aplicaţiilor.

Aplicaţiile în cauză se numeau Rubbish Cleaner, Inwell Fitness, Horoscope Daily, App Lock Keep, Lockit Master, Horoscope Pi, App Lock Manager.

Acestea conţineau cinci variante diferite ale malware-ului Android.PWS.Facebook – numit aşa tocmai pentru abilitatea de a fura parolele de Facebook.

Aplicaţiile problematice au fost eliminate din Play Store, iar Google spune că a şi şters conturile dezvoltatorilor care le-au creat.

Analiștii malware-ului Doctor Web au descoperit aplicații rău intenționate pe Google Play care fură datele de conectare și parolele utilizatorilor Facebook. Acești troieni furători au fost răspândiți ca software inofensiv și au fost instalați de peste 5.856.010 ori.

În total, specialiștii au descoperit 10 dintre aceste aplicații troiene.

Dintre acestea, 9 erau disponibile pe Google Play. Lista lor, mai jos:

 • un program de editare foto numit Procesare fotografii. Este detectat de Dr.Web Anti-Virus ca Android.PWS.Facebook.13 și a fost răspândit de dezvoltatorul chikumburahamilton. A fost instalat de peste 500.000 de ori.
 • aplicații care au permis restricții de acces pentru utilizarea altor software-uri instalate pe dispozitive Android: App Lock Keep de la dezvoltatorul Sheralaw Rence, App Lock Manager de la dezvoltatorul Implummet col și Lockit Master de la dezvoltatorul Enali mchicolo – toate detectate ca Android.PWS.Facebook. 13. Au fost descărcate de cel puțin 50.000, respectiv 10 și 5.000 de ori.
 • Rubbish Cleaner de la dezvoltatorul SNT.rbcl – un utilitar pentru optimizarea performanței dispozitivului Android. A fost descărcat de peste 100.000 de ori. Dr.Web îl detectează ca fiind Android.PWS.Facebook.13.
 • programe de astrologie Horoscope Daily de la dezvoltatorul HscopeDaily momo și Horoscope Pi de la dezvoltatorul Talleyr Shauna, detectate și ca Android.PWS.Facebook.13. Primul a avut peste 100.000 de instalări, în timp ce cel din urmă – mai mult de 1.000 de instalări.
 • un program de fitness numit Inwell Fitness și detectat ca Android.PWS.Facebook.14 de la dezvoltatorul Reuben Germaine. Are peste 100.000 de instalări.
 • o aplicație de editare a imaginilor numită PIP Photo care a fost răspândită de dezvoltatorul Lillians. Diferitele sale versiuni sunt detectate ca Android.PWS.Facebook.17 și Android.PWS.Facebook.18. Această aplicație are peste 5.000.000 de descărcări.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CÂMPENI

Polițiștii din Câmpeni au confiscat 17 metri cubi de lemn, abandonat la marginea pădurii. Operațiunea Scutul Pădurii, în Apuseni

Publicat

lemn confiscat

Polițiștii din Câmpeni au confiscat 26 de metri cubi de material lemnos, în urma unor controale în teren.

Acţiunile pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice vor continua, transmit reprezentanții IPJ Alba.

La data de 26 iulie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, în timp ce acționau, pe raza comunei Sohodol, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, au identificat un bărbat, de 64 de ani, din Câmpeni, care ar fi descărcat cantitatea de 9 mc de material lemnos, în alt loc decât cel trecut în avizul de însoţire a lemnului.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar bărbatul a fost sancționat contravențional, conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În aceeaşi zi, a fost identificată, confiscată şi predată Ocolului Silvic Abrud, cantitatea de 17 metri cubi de material lemnos, abandonat, în locul numit „Stur”.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

CNSU: Bunuri de strictă necesitate pentru persoanele afectate de inundațiile din Alba, din rezerva de stat. LISTA

Publicat

Persoanele afectate de inundații și alunecări de teren din localităţile Sohodol, Abrud, Bistra şi Roşia Montană din judeţul Alba vor primi, în regim de urgenţă, produse de strictă necesitate, potrivit unei hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Este vorba despre inundaţiile produse în 15 – 16 iulie şi 19 – 20 iulie.

Vezi și LISTA: ALBA și alte 16 județe primesc bani de la Guvern pentru localitățile afectate de inundații. Peste 140 milioane lei

Hotărârea nr. 49 a CNSU, adoptată luni seară, prevede scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate şi alocarea acestora unităţilor administrativ-teritoriale Sohodol, Abrud, Bistra şi Roşia Montană din judeţul Alba.

Bunurile vizate:

 • 17 construcţii modulare complete, cu butelie şi aragaz;
 • 15.000 litri de motorină;
 • 40 paturi cu cazarmament;
 • 80 pături;
 • 3.000 litri apă;
 • 1.000 conserve carne;
 • 1.500 conserve pate;
 • 10 butelii cu aragaz.

De asemenea, vor fi scoase de la rezervele de stat o construcţie modulară uşoară şi materiale de construcţii pentru refacerea unui imobil afectat de alunecarea de teren produsă în satul Cheraţi, comuna Roşiile din judeţul Vâlcea.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Primarul din Roșia Montană, despre decizia UNESCO: Se blochează pe termen mediu și lung cea mai mare resursă de aur din Europa

Publicat

Primarul din Roșia Montană, Eugen Furdui, consideră că decizia UNESCO de a include Roșia Montană în patrimoniul mondial nu aduce beneficii nici pentru locuitori, nici pentru țară, potrivit Digi24.ro

„Cu siguranță, în momentul de față, e o decizie defavorabilă pentru comunitate și pentru țară. Dar aceasta este realitatea, nu ne putem opune.

Beneficii, în momentul acesta, nu va aduce comunității, decât greutăți, adică obligativități în plus, în ceea ce privește reconstruirea și renovarea unui imobil.

Aceasta în condițiile în care localitatea a fost grav afectată de inundații și multe case sunt avariate.

Să nu uităm că se blochează pe termen mediu și lung cea mai mare resursă de aur din Europa, care este Roșia Montană” a declarat primarul Furdui.

Furdui spune că decizia este defavorabilă pentru comunitate pentru că restaurarea și modernizarea oricărui imobil inclus în patrimoniul UNESCO „necesită avize speciale și birocrație”.

„Oamenii de aici nu sunt bogați, oamenii din mediul rural au fost obișnuiți să-și repare imobilul cum au putut”, a adăugat el.

„Alte beneficii, în afară de a facilita vizitarea sitului Roșia Montană, nu le vedem în momentul de față”, a mai spus Furdui.

Primarul adaugă că mare parte din comunitate nu-și dorea introducerea în patrimoniul UNESCO, așa cum a fost făcut proiectul, și că ar fi trebuit incluse doar siturile istorice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia va avea o pistă certificată internațional pentru atletism. A început turnarea tartanului

Publicat

Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia va ajunge la un standard internațional în ceea ce privește competițiile de atletism.

Turnarea straturilor de tartan a început miercuri. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, este vorba despre o suprafață de 6500 de metri pătrați, care va fi acoperită printr-un sistem certificat de Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism.

Potrivit viceprimarului Marius Filimon, ”se vor turna două straturi într-un structură de tip sandwich. Astfel, primul strat este format din granule de cauciuc reciclat cu dimensiunea de 1-3 mm. Acest strat are proprietăți elastice și se va acoperi cu o soluție pentru impermeabilizare.

Al doilea strat, cel de uzură, este format din granule fine de 3-4 mm. Acest sistem de tip sandwich prezintă o rezistență crescută la intemperii și la uzura mecanică datorată folosirii pantofilor cu crampoane de alergare”.

Pista de atletism este prevăzută cu rigole pentru preluarea apelor pluviale, rigole care sunt conectate la rețeaua de canalizare.

De asemenea, Filimon spune că vor fi montate toate echipamentele necesare pentru cercul de aruncarea greutății, groapa de de nisip sau groapa de apă.

În final, Stadionul va avea 8 culoare de alergare. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 2,8 milioane lei și este preconizată a fi finalizată în aproximativ 30 zile.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate