Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA aplicațiilor din Google Play care au furat datele de logare la Facebook ale utilizatorilor. Printre ele, horoscopul

Publicat

mobil

Experţii în securitate cibernetică au descoperit în Google Play pentru Android mai multe aplicaţii care furau parolele de Facebook ale utilizatorilor.

Aplicaţiile promiteau utilizatorilor că blochează reclamele, însă, condiţia era ca aceştia să se logheze cu Facebook. Date compromise: parolele introduse ajungeau la dezvoltatorii aplicaţiilor.

Aplicaţiile în cauză se numeau Rubbish Cleaner, Inwell Fitness, Horoscope Daily, App Lock Keep, Lockit Master, Horoscope Pi, App Lock Manager.

Acestea conţineau cinci variante diferite ale malware-ului Android.PWS.Facebook – numit aşa tocmai pentru abilitatea de a fura parolele de Facebook.

Aplicaţiile problematice au fost eliminate din Play Store, iar Google spune că a şi şters conturile dezvoltatorilor care le-au creat.

Analiștii malware-ului Doctor Web au descoperit aplicații rău intenționate pe Google Play care fură datele de conectare și parolele utilizatorilor Facebook. Acești troieni furători au fost răspândiți ca software inofensiv și au fost instalați de peste 5.856.010 ori.

În total, specialiștii au descoperit 10 dintre aceste aplicații troiene.

Dintre acestea, 9 erau disponibile pe Google Play. Lista lor, mai jos:

  • un program de editare foto numit Procesare fotografii. Este detectat de Dr.Web Anti-Virus ca Android.PWS.Facebook.13 și a fost răspândit de dezvoltatorul chikumburahamilton. A fost instalat de peste 500.000 de ori.
  • aplicații care au permis restricții de acces pentru utilizarea altor software-uri instalate pe dispozitive Android: App Lock Keep de la dezvoltatorul Sheralaw Rence, App Lock Manager de la dezvoltatorul Implummet col și Lockit Master de la dezvoltatorul Enali mchicolo – toate detectate ca Android.PWS.Facebook. 13. Au fost descărcate de cel puțin 50.000, respectiv 10 și 5.000 de ori.
  • Rubbish Cleaner de la dezvoltatorul SNT.rbcl – un utilitar pentru optimizarea performanței dispozitivului Android. A fost descărcat de peste 100.000 de ori. Dr.Web îl detectează ca fiind Android.PWS.Facebook.13.
  • programe de astrologie Horoscope Daily de la dezvoltatorul HscopeDaily momo și Horoscope Pi de la dezvoltatorul Talleyr Shauna, detectate și ca Android.PWS.Facebook.13. Primul a avut peste 100.000 de instalări, în timp ce cel din urmă – mai mult de 1.000 de instalări.
  • un program de fitness numit Inwell Fitness și detectat ca Android.PWS.Facebook.14 de la dezvoltatorul Reuben Germaine. Are peste 100.000 de instalări.
  • o aplicație de editare a imaginilor numită PIP Photo care a fost răspândită de dezvoltatorul Lillians. Diferitele sale versiuni sunt detectate ca Android.PWS.Facebook.17 și Android.PWS.Facebook.18. Această aplicație are peste 5.000.000 de descărcări.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax