Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LISTA: Aproape 2000 de elevi din țară primesc ajutor de la stat pentru a-și cumpăra calculatoare. Câți sunt din Alba

Publicat

Aproape 2000 de elevi, 11 dintre ei din Alba vor primi ajutor financiar pentru achiziționarea de calculatoare. Lista beneficiarilor pentru anul 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial.

Este vorba despre bani de la stat, cu care elevii își pot cumpăra calculatoare. Condiția a fost ca venitul maxim brut lunar pe membru de familie să fie 250 de lei.

Vezi și Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

Ajutorul financiar reprezintă „echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăși valoarea calculatorului achiziționat”, potrivit legii care reglementează sprijinul de la stat.

Pentru a beneficia de acest drept, a fost necesară depunerea unei cereri la unitatea de învățământ, potrivit edupedu.ro.

Vezi LISTA beneficiari ajutor calculatoare 2022

În perioada 25 iulie – 12 august, urmează achiziția bonurilor valorice de către Ministerul Educației și distribuirea către inspectoratele școlare/universități.

În 16-31 august vor fi eliberate bonurile valorice, iar calculatoarele pot fi cumpărate în perioada 16 august-14 octombrie.

Depunerea copiilor după facturi și după procesele-verbale de predare-primire de către elevi și studenți se face în 16 august-17 octombrie

Urmează depunerea de către operatorii economici a bonurilor valorice, a copiilor după facturi și după procesele-verbale de predare-primire spre decontare, la comisia județeană, respectiv la comisiile din instituțiile de învățământ superior; înregistrarea operatorilor economici pe portalul dedicat – 16 august—28 octombrie și decontarea către operatorii economici: 22 august—18 noiembrie.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax