Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA CANDIDAȚILOR pentru funcția de primar în 67 de localități din Alba, din partea PNL. Sunt desemnați, mai trebuie validați


Publicat

p

PNL Alba este pe ultima sută de metri în ceea ce privește stabilirea candidații pentru funcțiile de primari din localitățile județului. Secretarul general al PNL Alba, Marius Hațegan, a declarat pentru Alba24 că liberalii au definitivat propunerile în majoritatea localităților, dar că acestea vor trebui validate la nivel local, dar și județean, în perioada următoare. Este vorba despre 67 de localități din cele 78, câte există în județ.

PNL nu a anunțat deocamdată cine va candida pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, considerat fieful liberalilor. În prezent sunt în desfășurare două sondaje, realizate independent unul de celălalt, pentru a stabili care dintre potențialii candidați stă cel mai bine în preferințele albaiulienilor.

Lista propunerilor de candidați ai PNL, la funcțiile de primari în județul Alba:

Municipii:

Aiud – Badea Iulia Adriana Oana
Blaj – Rotar Gheorghe Valentin
Sebeş – Nistor Dorin Gheorghe

Oraşe:

Abrud – Albu Cristian Alexandru
Baia de Arieş – Pandor Traian
Câmpeni – Paşca Cristian Dan
Cugir – Teban Adrian Ovidiu
Ocna Mureş –Vinţeler Silviu
Teiuş – Breaz Aurel Dorin
Zlatna – Ponoran Silviu

Comune:

Albac – Todea Tiberiu Petru
Almaşu Mare – Zaharie Aron
Arieşeni – Pantea Gheorghe
Avram Iancu – Heler Sandu
Berghin – Bica Vasile
Bistra – Gligor Traian
Blandiana – Gherman Nicolae
Bucerdea Grânoasă – Aldea Ioan
Câlnic – Oancea Ioan
Cenade – Neamţu Ilie
Cergău – Aldea Lenuţa
Ceru Băcăinţi – Giurgiu Remus
Cetatea de Baltă – Comandaru Constantin
Craciunelu de Jos – Bubur Lenuţa
Cut – Bâscă Sorin Gheorghe
Daia Română – Hăprian Visarion
Doştat – Cîndea Emilia Livia
Fărău – Stoia Ioan
Galda de Jos – Raica Romulus
Gârbova – Nedela Ioan
Gârda de Sus – Vârciu Marin
Hopârta – Popa Augustin
Horea – Nicola Marin
Ighiu – Rusu Traian
Întregalde – Florea Teodor
Jidvei – Trif Alin
Livezile – Han Horaţiu Nicolae
Lopadea Nouă – Indreiu Marian Cătălin
Lupşa – Giurgiu Gheorghe Nicolae
Meteş – Opruţa Dan Cosmin
Mihalţ – Breaz Flavius
Mirăslău – Alexandru Liviu Gigel
Mogoş – Macavei Liviu Mircea
Ocoliş – Jucan Alin Alexandru
Pianu – Petruse Marin Ioan
Ponor – Petruţ Bujor
Poşaga – Bulgăr Ionel
Rădeşti – Nicula Alin Teodor
Rimetea – Kiss Mihai
Roşia de Secaş – Bogdan Nicolae
Roşia Montană – Furdui Eugen
Sâncel – Frăţilă Ilie
Sântimbru – Popa Ioan Iancu
Sălciua – Lombrea Vasile
Săliştea – Stănilă Emil Aurel
Săsciori – Morar Florin Nicolae
Scărişoara – Costea Cristian Vasile
Sohodol – Corcheş Sorin Constantin
Stremţ – Puşcaş Horia
Şona – Mărginean Florin Teodor
Şpring – Stănilă Iulia
Şugag – Jinar Constantin
Unirea – Alba Gheorghe
Vadu Moţilor – Lazea Nicolae
Valea Lungă – Puşcă Vasile
Vidra – Resiga Ioan Alexandru
Vinţu de Jos – Barbu Petru IoanȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Peste 3.000 de companii au obținut finanţare prin programul IMM Invest. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Publicat

Peste 3.000 de companii au obținut finanţare prin platforma IMM Invest, a anunțat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spunând că programul funcţionează „foarte bine”.

„Am eliminat câteva bariere acum câteva săptămâni, am aprobat ordonanţă de urgenţă, astăzi venim cu hotărârea de Guvern pentru aprobarea normelor. Programul IMM Invest funcţionează foarte bine. Avem 3.083 de companii care au fost aprobate atât de bancă, cât și de Fondul de Garantare. Asta înseamnă că din plafon (15 miliarde de lei – n.r.) s-au consumat 2,45 miliarde de lei, deja.

Se vede clar că ritmul s-a accelerat și după discuția cu sistemul finaciar bancar și faptul că am eliminat din bariere, lucrurile merg din ce în ce mai bine. Sper să depășim în perioada următoare, două săptămâni, 10 mii de companii. Ca un nivel de comparație, anul trecut în România aveau credite de la bănci 25 de mii de IMM-uri. Prin acest program sperăm să ajungem la 40 de mii de IMM-uri care să aibă acces la finanțare. (…) La rectificare, dacă este nevoie, vom suplimenta plafonul”, a spus Florin Cîțu, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

„Programul acesta practic l-am gândit ca să stimulăm băncile să finanțeze companiile”, a completat premierul Ludovic Orban.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Acces pe plajă permis și fără șezlong. Vor trebui respectate regulile de distanțare socială

Publicat

Guvernul a modificat în ședința de joi hotărârea privind deschiderea plajelor pentru turiști, în sensul că este permis accesul și pentru persoanele care nu închiriază șezlong, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ionel Dancă. 

Astfel, turiștii vor putea merge la plajă și cu prosopul sau cu cearşaful, de exemplu.

„Pentru persoanele care nu folosesc șezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă și persoanelor care nu sunt practic în cadrul plajelor amenajate cu șezlonguri, popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării, fără șezlonguri.

Aceste persoane vor trebuie să respecte aceleași reguli de distanțare socială și reguli impuse pentru persoanele care fac plajă pe șezlonguri”, a precizat Ionel Dancă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Investiții uriașe în sistemul de urgență. 3,2 miliarde de lei pentru 16 elicoptere, sute de autospeciale și o navă multirol

Publicat

Guvernul vrea să doteze sistemul național de urgență pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre. Executivul a adoptat joi o hotărâre pentru aprobarea notei de fundamentare referitoare la finanțarea proiectului „Viziune 2020”, un „mega-proiect” în valoare totală de peste 3,2 miliarde de lei, din care UE va susține peste 2,7 miliarde de lei.

Proiectul prevede, printre altele, achiziția unui centru național de răspuns la dezastre, a 12 elicoptere, a unei nave multirol, a zeci de autospeciale de descarcerare și peste 270 de autospeciale de stingere incendii. 

„Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care a aprobat nota de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheluielilor aferente proiectului de investiții <Viziune 2020>. Este vorba despre finanțarea proiectului care se realizează din fonduri externe nerambursabile, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație. Suma totală este de 3.263.410.000 de lei, echivalentul a 681.904.797 de euro, din care UE susține în lei echivalentul a 2.767.255.000 de lei, reprezintă finanțarea de 84,4%. Cofinanțarea este de 15%, în valoare de 489.000.000 de lei, iar o cheltuială neeligibilă de 0,2% de 6.644.000 de lei. Din această sumă extrem de mare pentru o investiție de asemenea anvergură, 2,7 miliarde sunt susținute din fonduri europene.

Proiectul vizează creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție. Principala noastră preocupare este protejarea vieții, protejarea cetățenilor. Trebuie să fim pregătiți pentru a răspunde eficient și operativ în toate situațiile de criză, în situații de calamități sau atunci când este nevoie pentru a proteja viața și bunurile cetățenilor”, a explicat, la finalul ședinței de Guvern, ministrul de Interne, Marcel Vela.

Pe lista de achiziții sunt incluse un număr de:

– 60 de autospeciale de descarcerare,

– 49 de containere cu echipamente individuale de protecție,

– 63 de camioane cu sistem hidraulic de încărcare / descărcare,

– 276 de autospeciale de stingere cu apă și spumă,

– 33 de centre de comunicații pentru punctele de comandă mobilă medii,

– 18 autoplatforme,

– 42 de autospeciale de primă intervenție pentru lucrul cu apă la înaltă presiune și hidroperforare,

– o navă multirol,

– 3 șalupe multirol,

– un centru național de răspuns la dezastre,

– 12 elicoptere (6 elicoptere ușoare și 6 elicoptere medii și grele, pentru uscat și pentru zona maritimă),

„Dorința noastră este pentru a dota cât mai bine și Inspectoratul General pentru SItuații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI pentru a face față oricăror provocări.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiadă Internațională de esee pe tema istoriei și evoluției Uniunii Europene, pentru elevii militari

Publicat

Elevii din clasele a XI-a din colegiile militare vor putea participa la Olimpiada Internațională de esee pe tema istoriei și evoluției Uniunii Europene. Organizarea unei astefel de olimpiade a fost decisă miercuri, în cadrul celei de-a treia reuniunii a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar.

Cele mai bune 10 lucrări ale elevilor vor fi publicate de către EUMSS Forum într-o carte online iar premierea celor mai bune lucrări va avea loc la Bruxelles în mai 2021.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Cea de-a treia reuniune a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar s-a desfășurat sub forma unei videocenferințe având în vedere situația epidemiologică actuală. La această ediție au participat reprezentanți ai liceelor militare din Cipru, Portugalia, Italia, Franța, Austria și România, și cu statut de invitat Serbia și Ucraina.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” a fost reprezentat la această întâlnire de comandantul instituției, colonel Marcel Domșa, alături de care s-a aflat și colonelul Sorin-Gabriel Hazu din partea Direcției generale management resurse umane.

Forumul reprezintă un proiect inițiat la nivelul Uniunii Europene și își propune printre altele crearea de module comune de instruire privind istoria, geografia Uniunii Europene și valorile comune europene, schimbul de bune practici, crearea de parteneriate și proiecte comune în cadrul ERASMUS+, schimbul de elevi și profesori.

Numărul de participanți la acest forum a crescut de la o întâlnire la alta, ceea ce demonstrează atractivitatea problematicii dezbătute, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate