Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lista clienţilor Astra care ar putea primi despăgubiri, publicată de Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Despăgubiri maxime de 450.000 de lei pe asigurat

Publicat

asigurari auto Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a publicat lista clienţilor societăţii de asigurare Astra care ar putea să primească despăgubiri. În luna august, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Astra şi să ceară intrarea acesteia în faliment. Din acest motiv, clienţii asigurătorului pot cere daune direct de la FGA.

FGA a publicat online lista clienţilor Astra care ar putea să beneficieze de despăgubiri sau indemnizaţii, aşa cum aceasta rezultă din evidenţele predate de asigurător, potrivit unui comunicat de presă.

Lista potenţialilor creditori de asigurări (asiguraţi, beneficiari ai asigurărilor, persoane păgubite) poate fi consultată aici, pentru poliţele denunţate, şi aici, pentru dosarele de daună. Potrivit sursei citate, lista va fi actualizată periodic, pe măsură ce evidenţele predate de Astra vor fi prelucrate de FGA.

(P) Piese auto originale și aftermarket pe Auto-Zilla.ro. Comenzi online și asistență. Transport curier, plata prin ramburs.

Despăgubirile/indemnizaţiile vor putea fi plătite numai după rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de deschidere a procedurii de faliment.

„Ulterior înregistrării, analizării cererilor de plată ale petenților și a documentației aferente precum și avizării dosarelor de daună de către direcțiile de specialitate din cadrul Fondului, se va întocmi lista creditorilor de asigurări care va fi supusă spre aprobare comisiei speciale constituită din specialiști din cadrul Fondului de garantare a asiguraților (…). După aprobarea listelor creditorilor de asigurări de către comisia specială și numai după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului, Fondul de garantare a asiguraților va efectua plata sumelor cuvenite acestora”, se mai arată în comunicat.

Lista punctelor de constatare a daunelor poate fi găsită, de asemenea, pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraților.

Cererile de despăgubire venite din partea asiguraţilor societăţii Astra vor fi acoperite, potrivit unui comunicat ASF din luna, de FGA. Astfel, Fondul de Garantare a Asiguraților va putea să acorde despăgubiri de maximum 450.000 de lei pe asigurat.

„Conform mandatului statutar, principala preocupare a ASF în perioada următoare va fi protejarea intereselor clienţilor societăţii Astra, în strânsă cooperare cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor, şi menţinerea stabilităţii sistemului de asigurări. (…) Pe baza evaluării mai multor scenarii, Consiliul ASF a constatat că Fondul are capacitatea de a acoperi potenţialele cereri de despăgubire din partea asiguraţilor, în limita plafonului de 450.000 de lei per asigurat, conform legislaţiei în vigoare”, s-a precizat în comunicat.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax