Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LISTA consilierilor locali, propuși de ALDE Alba, la Alba Iulia. Cine sunt persoanele care intră în politică de partea lui Lazăr


Publicat

Bogdan Lazăr, candidatul ALDE Alba pentru Primăria Alba Iulia, a anunțat vineri, 7 august, lista cu persoanele pe care formațiunea politică le propune pentru posturile de consilieri locali. 

ALDE Alba ”aruncă în joc” 11 persoane, dintre care doar una cu experiență politică și anume Cosmin Arion, consilier județean.

Cine sunt cei 11:

Cosmin Arion – 42 de ani, avocat

Alexandru Chitulea – 30 de ani, lucrează la o firmă de transport

Mihai Codrea – 40 de ani, consultant vânzări

Ioan Bogdan Lazăr – actualul candidat, 31 de ani antreprenor

Lucian Manea – 36 de ani, medic stomatolog

Paula Manciulea –  30 de ani, avocat

Elisabeta Manciulea – 35 de ani

Diana Miclea – 32 de ani, manager turism

Larisa Tric – 23 de ani, kinetoterapeut

Crinela Toader – 45 de ani, asistent.

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  CÎMPENI

  Judecătoria Câmpeni ÎNCHISĂ pentru dezinfecție. Un angajat, confirmat cu COVID-19

  Publicat

  justitie

  Judecătoria Câmpeni este închisă vineri, 18 septembrie din cauza unui caz de COVID-19, înregistrat în rândul angajaților instituției. 

  Surse juridice au declarat pentru alba24.ro, că este vorba despre un angajat din personalul auxiliar, care a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus joi, 17 septembrie.

  Momentan în clădirea insituției se realizează o amplă acțiune de dezinfecție.

  știre în curs de actualizare.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  FOTO ȘTIREA TA: Container și pubele de gunoi, pe pista de biciclete de la ieșirea din Alba Iulia. ”Era să intru în plin în ele”

  Publicat

  Un cititor Alba24 a transmis câteva fotografii surprinse joi seară, în jurul orei 21, la ieșirea din Alba Iulia spre Teiuș, în zona reprezentanței Dacia/Renault. 

  În mijlocul pistei de biciclete de pe marginea drumului, au fost amplasate câteva containere de gunoi.

  ”Oare e frumos ce se întâmplă la Dacia/Renault la iesirea din Alba spre Cluj? La ce mai facem piste de biciclete, dacă punem mizeria în mijlocul drumului?

  Sincer, supărarea mare e că atunci când mergi pe bicicletă cu viteză și mai e și noapte, abia le eviți; era să intru din plin în ele. Nu au ce căuta acolo… să le țină în curtea lor nu pe domeniul public” a transmis acesta.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  VIDEO INTERVIU cu Horațiu Florea, liderul PRO România Alba: O să avem un scor mai bun decât PSD la alegerile județene

  Publicat

  Liderul PRO România filiala Alba, Horațiu Florea, a fost prezent la alba24.ro într-un interviu video, unde a vorbit despre actuala campanie electorală și de ce candidează pentru șefia Consiliului Județean Alba. 

  Mai mult de atât, Horea a povestit cum a reușit o formațiune politică nouă care a început de la zero în Alba să aibă candidați pentru aproape toate localitățile din județ.

  Florea a mai punctat care sunt în opinia sa cele mai mari greșeli pe care actuala conducere a Consiliului Județean Alba le-a făcut și ce ar face el dacă ar ajunge președintele instituției.

  De asemenea, la finalul interviului Horea a declarat că PRO România în Alba va avea un scor mai bun decât PSD.

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  Ministrul Muncii cere SCUZE PUBLICE femeii din Alba care a încasat dimp de 16 ani o pensie mai mică decât i se cuvenea

  Publicat

  Ministrul Muncii, Violet Alexandru, i-a cerut scuze unei femei din Alba care, timp de 16 ani, a primit o pensie mai mică decât cea care i se cuvenea legal. Totul din cauza unui funcţionar care a trecut în sistem un cod greşit. 

  Dosarul era închis incorect din anul 2004.

  Violeta Alexandru a postat pe contul ei de Facebook un mesaj:

  ”Nu ați uitat cazul doamnei A.B. din județul Alba, pensionara căreia – deși i s-a calculat corect noua pensie la trecerea de la pensie anticipată la cea de limită de vârstă – nu i s-a făcut corect plata timp de 16 ani? Nici eu!

  Alături de Casa Națională de Pensii și de parlamentarii liberali (Florin Roman) am modificat prevederea din lege. Am eliminat termenul de prescripție de 3 ani.

  De la intrarea în vigoare a noii prevederi, dacă o (nouă) decizie de pensie nu a fost pusă în plată în cuantum corect iar pensionarul sesizează acest aspect la un interval de timp mai mare de 3 ani, casa de pensii va fi obligată să plătească pensia integrală de la data înscrisă în decizia de pensie. Nu doar pentru o perioadă de 3 ani, cum se făcea până acum.

  Sunt multe probleme. Parcă vin toate peste mine. Vechi și nerezolvate. Mici sau mai mari, le judec la fel. Nu renunț până nu se rezolvă. Cât de multe pot. Mă interesează schimbări de sistem, vreau să îndrept lucruri ca să nu se mai întâmple astfel de cazuri cum a fost cel al doamnei.

  Modificarea pe care am reușit să o facem va ajuta și persoanele care aduc documente în completarea celor existente la dosarul de pensionare, în urma acestora urmând să beneficieze de un cuantum crescut al pensiei.

  Până acum oamenilor acestora li se acorda diferența de bani doar pentru 3 ani. Profund injust! Acum vor primii toți banii înapoi, de la momentul stabilirii noului drept de pensie!

  Am convingerea că, de la rezolvarea acestor situații, sistemul se schimbă. La Alba am schimbat directorul
  casei de pensii la scurtă vreme de la numirea mea în Guvern.

  Cum o fi putut el să stea liniștit (chiar cu capul la cutie) când cazul a arătat greșelile din perioada în care conducea Casa? Pe oamenii aceștia cărora nu le pasă (se vede din atitudine; nu am o problemă când văd recunoașterea greșelii și dorința de rezolvare) îi schimb sau declanșez procedurile administrative de evaluare.

  Oricum, indiferentă nu rămân pe principiul: lasă că trece timpul și se uită! Cei care își văd de treabă, nu au niciun motiv de îngrijorare. Facem treabă împreună! Indiferent de funcții, muncim îmoreună până îndreptăm problemele.

  Îi cer, încă o dată, scuze doamnei A.B. Felul în care am înțeles să îi cer scuze domniei sale și celor care ar fi putut fi afectați a fost să rezolv problema ca să nu se mai întâmple!”

  Digi24 a realizat la momentul respectiv un reportaj în satul Tăuni, unde locuiește femeia:

  Ana Bîrloncea trăiește staul Tăuni din județul Alba. Am găsit-o trebăluind prin gospodărie împreună cu soţul ei. Vizita unei echipe de televiziune nu este un lucru obișnuit. Ne privește deopotrivă intrigată și curioasă.

  Ana Bîrloncea, pensionară: Şi apăi, care e treaba atunci?

  Reporter: Ştiţi care e treaba? Treaba este că matale te-ai pensionat anticipat, după care te-ai dus să depui acea cerere pentru pensionare la vârstă…

  Ana Bîrloncea: La vârstă, da…

  Reporter: Și nu ţi s-a înregistrat acea pensionare la vârstă şi matale iei pensia de 16 ani pe anticipată, nu pe pensionarea la vârstă. Şi ei abia acum au descoperit lucrul ăsta.

  Ana Bîrloncea: Păi până acum de ce nu au descoperit?

  Reporter: Bună întrebare…

  Ana Bîrloncea: Până acum de ce nu au văzut, de ce nu au decoperit până acum?

  Povestea începe în 2002, când Ana Bîrloncea se pensionează anticipat. Doi ani mai târziu împlinește vârsta legală de pensionare și depune un nou dosar. I se aprobă, iar Casa de Pensii Alba îi emite noua decizie de pensionare – de data aceasta, de pensionare pentru limită de vârstă.

  Doar că, din neatenție sau din incompetență, un funcționar a introdus în baza de date un cod greşit. Aşa că, timp de 16 ani, femeia a continuat să încaseze pensia anticipată, adică o sumă semnificativ mai mică decât cea care i se cuvenea.

  Reporter: Matale ai crezut până acum că iei pensia pentru vârstă…

  Ana Bîrloncea, pensionară: Păi, iau pensia, ce m-am gândit ce pensie iau şi cum?! Am luat pensia, noroc bun.

  Neregula a fost descoperită, printre multe altele, în urmă cu câteva luni, după un control făcut la Casa Județeană de Pensii Alba de către Casa Națională de Pensii. Directorul Alexandru Retegan a fost demis. L-am găsit în ultima zi de serviciu strângându-și lucrurile din birou. L-am întrebat de cazul Anei Bîrloncea. Neagă existența lui.

  Alexandru Retegan, fost director CJP Alba: Nu există aşa ceva!

  Reporter: Nu există?

  Alexandru Retegan: Nu există aşa ceva.

  Reporter: Cum adică nu există?

  Alexandru Retegan: Nu există aşa ceva, aşa cum cum vă spun eu, nu există.

  Reporter: Există acel cetăţean?

  Alexandru Retegan: Spuneţi-mi-l dumneavoastră. Să vină cu numele, să vină la noi să vedem dacă e aşa cum spuneţi.

  Reporter: Deci nu ştiţi de acel cetăţean…

  Alexandru Retegan: Păi, de unde să ştim, dacă nu există aşa ceva?

  Reporter: Păi, dacă în urma controlului a rezultat că există…
  Alexandru Retegan: Nu e adevărat, domnule, asta e poveste, iară, ce Dumnezeu, mă tot provocaţi să vă spun de folclorul ăsta românesc.

  În locul domnului Retegan, director al Casei de Pensii Alba a fost numită Cornelia Miclea. Ea recunoaște că problema există şi că angajații instituției, care s-au ocupat de dosarul Anei Bîrloncea, au făcut o mare greșeală.

  Cornelia Miclea, noul director executiv: A fost făcută trecerea, a fost emisă o decizie, prin urmare persoana a şi primit decizia respectivă, problema a fost la comunicarea la plată, în sensul că, datorită unei erori informatice, probabil a fost ştearsă de pe fişierul de comunicare la plată. Nu s-a mai verificat acest lucru…

  Reporter: Trebuia verificat?

  Cornelia Miclea: În mod normal, da

  Reporter: Cine trebuia să facă asta?

  Cornelia Miclea: Mă gândesc că cei care lucrau în compartimentul plăţi.

  Şefa de la compartimentul plăţi ridică din umeri. Acceptă că oamenii din subordine au greşit, dar spune că nu are timp să îi verifice pe toţi. Între timp, funcţionarul care s-a ocupat de dosar a murit.

  Acum, nimeni nu mai poate fi tras la răspundere.

  Reporter: Dumneavostră ca şef puteţi să verficaţi un astfel de caz?

  Șefa serviciului plăţi: Da, dacă aş avea timp să îmi fac treaba efectiv de şef serviciu, da.

  Reporter: Timp, în ce sens, adică…

  Șefa serviciului plăţi: Adică, timp efectiv pentru că în serviciul plăţi nu există o persoană cu viză CFP, nu există. Eu verific tot ce ar trebui să facă un om cu viză CFP, nu am timp să fac verificările astea. Asta trebuie să facă fiecare operator.

  În 2002, la pensionarea anticipată, pensia Anei Bîrloncea a fost de 400 de lei. A crescut până anul acesta la 704 lei. Dacă ar fi luat pensia calculată corect, ar trebuit să ia cu vreo 40 de lei pe lună mai mult.

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate