Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Lista cu rata de vaccinare a personalului pe unități de învățământ va fi extinsă de săptămâna viitoare. Planurile ministerului

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că se va raporta, de săptămâna viitoare, rata de vaccinare în unitățile de învățământ pe fiecare structură, nu doar pe cele cu personalitate juridică.

Adică se va calcula separat procentul de vaccinare a personalului și pentru grădinițele subordonate unor școli de exemplu.

Vezi și ALBA: Două grădinițe nu au niciun angajat vaccinat. LUNI, peste jumătate dintre unitățile de învățământ încep cursurile online

Ministrul a spus că a ales acest „criteriu de departajare” fiindcă altfel școlile și grădinițele ar fi rămas închise „o bună perioadă de timp”, aceasta fiind ipoteza de la care au plecat autoritățile în discuțiile despre reluarea cursurilor.

S-a discutat și despre luarea în calcul a certificatului verde

Acesta a amintit și despre luarea în calcul a certificatului verde, în care sunt incluși și cei care au trecut prin boală și care au o dovadă a acestui lucru.

„A fost în discuție această ipoteză, de a lua în calcul o rată de 70%, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății, în care să fie incluși și cei care au trecut prin boală.

S-a mers pe ideea introducerii unui prag de 60% fără includerea celor care au trecut prin boală, în această fază.

Aceste reguli sunt o variantă de compromis, pentru că ipoteza de la care s-a plecat a fost aceea a păstrării închise, subliniez închise, a tuturor grădinițelor și școlilor din România pentru o bună perioadă de timp.

A trebuit identificat un criteriu de departajare. Nu este un criteriu perfect, vă asigur că el va fi perfectat.

Spre exemplu, vinerea aceasta vor raporta rata de vaccinare pe structuri, nu pe școli cu personalitate juridică. Acest lucru este un pas important în remedierea neajunsurilor acestui ordin de ministru.

Repet: nu pretindem că este perfect, dar pentru că nu puteam nici să ținem totul închis, nici totul deschis, ca și cum pandemia n-ar fi existat, a trebuit un criteriu. Criteriul nu este perfect…”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citește și OFICIAL: Noua structură a anului școlar 2021-2022. Fără vacanță între semestre

Prin urmare, de vineri, 12 noiembrie, ar trebui să fie disponibile raportările de vaccinare a personalului pe fiecare structură.

Acum, de exemplu, dacă o școală cu personalitate juridică are mai multe corpuri, două grădinițe, o școală primară, una gimnazială, toate acestea sunt închise dacă rata comună de vaccinare nu trece de 60%.

Prin raportarea pe fiecare structură, grădinițele și școala primară ar putea funcționa cu prezență fizică, dacă angajații acestora sunt vaccinați în procent de peste 60, în timp ce școala gimnazială și liceul vor rămâne online, dacă au puțini angajați vaccinați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax