Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lista cu realizările lui Atanasiu dintr-un fluturaş promoţional, sămânţă de scandal între Dumitrel şi liberali

dumitrel

Publicat

„Şeful liberalilor din judeţul Alba, Teodor Atanasiu şi-a început campania electorală, din păcate în condiţiile unor minciuni grosolane. Nimic din ce spune dânsul în materialele electorale nu este adevărat”. Aşa şi-a început discursul Ion Dumitrel, în conferinţa de presă a PDL Alba, de vineri. Acesta este revoltat de conţinutul fluturaşului promoţional al lui Teodor Atanasiu, în care liberalul îşi asumă o serie de proiecte şi finanţări din judeţul Alba. Cele mai „scandaloase” sunt cele referitoare la peste 20 de drumuri judeţene şi lucrări de canalizare şi apă potabilă în mai multe de 15 localităţi. În unele dintre acestea, canalizarea nu a fost introdusă nici până acum.

De curând, liderul liberal Teodor Atanasiu, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean în 2012, a distribuit în judeţ materiale publicitare, în care îşi descrie reuşitele din judeţul Alba, din perioada 2004-2008, în care, pentru 6 luni, a fost preşedinte al Consiliului Judeţean (funcţie pe care a obţinut-o în urma alegerilor din iunie 2004 şi a păstrat-o până în luna decembrie a aceluiaşi an, când a fost numit ministru al Apărării Naţionale şi conducerea CJ Aba i-a revenit lui Ion Dumitrel).

Teodor Atanasiu şi-a conceput flyer-ul electoral sub motto-ul „Pricepere şi fapte pentru oamenii din Alba”. Acesta prezintă mai multe secţiuni cu „realizări” în domeniul educaţiei, al infrastructurii (peste 20 de drumuri judeţene şi reţea de canalizare şi apă potabilă în peste 15 localităţi), dotarea a peste 30 de primării din judeţ cu calculatoare şi altele.

„Niciodată nu mi-am închipuit că un om politic, care se doreşte a fi respectabil să se bazeze în promovarea imaginii sale sau în pregătirea campaniei numai pe minciuni”, a declarat Ion Dumirel.

Teodor Atanasiu susţine că a finanţat proiecte pentru mai mult de douăzeci de drumuri judeţene. Ion Dumitrel a contraargumentat toate aceste realizări: „Este vorba despre drumul Blaj-Sâncel-Şona-Cetatea de Baltă, drum care a fost proiectat în 2006, când Teodor Atanasiu nu mai era prin judeţul Alba şi a fost executat în perioada 2007-2009. Drumul judeţean Aiud-Buru a fost proiectat în 2007, executat în 2009-2011. Primele încercări de a se găsi finanţare pentru acest drum aparţin lui Eugen Popa, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean. Drumul Unirea-Lunca Mureş a fost proiectat în 2006, executat în 2007-2009, drumul Gârda-Gheţar, proiectat în 2005 executat în 2007-2012, la care încă se lucrează datorită condiţiilor grele din zonă, drumul Ghirbom-Cunţa, proiectat în 2005, executat în 2007”.

Pe pliantul promoţional sunt listate, de asemenea, o serie de lucrări la reţeaua de canalizare în 15 localităţi din judeţul Alba. „Printre acestea sunt comune care nici acum nu au apă şi canalizare”, a adăugat Ion Dumitrel. „Este vorba despre Şona, care a primit finanţare pentru alimentarea cu apă, ca de altfel întreaga zonă a Târnavei Mici, Şona, Jidvei, Cetatea de Baltă, începând cu anul 2005, iar alegerea localităţilor în care s-au făcut lucrări a fost a preşedintelui Consiliului Judeţean din acea vreme, Ion Dumitrel. „Nici măcar nu era discuţie despre asemenea finanţări pe vremea când domnul Atanasiu era preşedinte al Consiliului Judeţean, în cele 6 luni cât a stat aici, dintre care 3 luni prezent şi 3 luni la Bucureşti. În Săliştea, alimentarea cu apă a fost făcută pe vremea preşedintelui Eugen Popa, iar în calitate de vicepreşedinte CJ, în toamna anului 2004, eu am participat la recepţie. Tot ce a făcut Teodor Atanasiu a fost să semneze nişte documente de recepţie”, a precizat Ion Dumitrel.

„Domnul Atanasiu şi cei care îl obligă să mintă nu ştiu că Ighiul nu are alimentare cu apă în sistem centralizat”, a mai spus acesta. Pe fluturaşul promoţional, la capitolul canalizare şi apă potabilă sunt enumerate şi câteva localităţi în care reţeaua de apă a fost introdusă de curând sau încă nu există. Este vorba despre Ighiu, unde se lucrează în prezent la alimentarea cu apă, Meteş, unde s-a introdus alimentarea cu apă de curând, Valea Lungă, unde alimentarea cu apă a fost făcută după anul 2007-2008, iar canalizare nu există decât în proiecte, Vinţu de Jos, unde, alimentarea cu apă a fost dispusă în 2007-2008 de către Ion Dumitrel. La Şpring şi Berghin nu există alimentare cu apă, este în curs de lucru. „Aceste lucrări nu au nimic comun cu perioada în care Teodor Atanasiu era la Consiliul Judeţean şi niciunul, absolut niciunul nu a fost pornit, nici măcar ca idee, în perioada în care a fost preşedinte Teodor Atanasiu”, a adăugat Ion Dumitrel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. sandu

    vineri, 30.03.2012 at 17:21

    Dar despre canalizarea din Spring de ce nu vorbiti ? E prea penala ca sa o amintiti ? E o mare realizare a ” nepotului ” adoptat de Atanasiu !!! Oare organele abilitate ale statului sunt chiar nepasatoare ?

    • Danezu

      sâmbătă, 31.03.2012 at 07:58

      Esti penibil Sandule, nu stiu cum mai lasa Dumnezeu asa oameni prosti, ca tine, pe pamant…canalizarea din Spring este aproape de finalizare si toti locuitorii din Spring si-ar dorii ca oameni precum esti tu sa fie macerati, tocati si bine epurati acolo…cata rautate si cata prostie au oameni precum Sandu asta

  2. ion

    vineri, 30.03.2012 at 20:08

    are dreptate Atanasiu

  3. eu

    sâmbătă, 31.03.2012 at 18:52

    Ce a facut Atanasiu ,cat a fost ministru nu o fost in stare sa dea de lucru la Cugireni si poate ii mai trebuia cateva luni sa ia casa armatei.Sa nu mai abureasca lumea,mai bine sa spuna ce realizari o avut.

  4. mugur

    duminică, 01.04.2012 at 10:25

    da de fluturasii lui dorinel, imprastiate in sebes si marile lui relizari ,nu spuneti nimic: dupa ce a sobordonat garda intereselor sustinatorilor lui, apus umarul la suspendarea programelor OI posdru…SUCESURI dupa succesuri…urmeaza Sebesul…

  5. Sebesan

    duminică, 01.04.2012 at 15:50

    Da Mugur, ai dreptate, urmeaza Sebesul. Ti-e frica ? Ai si de ce. „Dorinel” te va spulbera 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax