Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lista de cumpărături a parlamentarilor în 2015: Sistem „anti chiul”, roboţi de bucătărie, căni electrice, maşini de numărat bani

Publicat

senat Anul trecut, cu tot bugetul de austeritate, parlamentarii au găsit bani pentru calculatoare, imprimante, echipamente de vot moderne, mașini și alte lucruri, investiții costisitoare dar și mărunțișuri. Printre obiectele cumpărate de deputați și senatori se numără căni electrice, cremă de piel, căni electrice şi o mașină de numărat bani.

Administraţia Camerei Deputaților cumpără, în fiecare an, zeci de tipuri de flori, produse de curăţenie, unelte, salopete şi halate pentru angajaţi. Anul trecut, deputaţii au avut nevoie de un robot de bucătărie, cremă de piele, scoarţă de lemn, spray pentru luciul frunzelor şi plastelină.

În 2015, cea mai mare investiţie a Camerei Deputaţilor a fost noul sistem de vot care să-i descurajeze pe aleşi să mai semneze prezenţa în locul colegilor. Cu noile echipamente e imposibil ca un deputat să chiulească din plen, dar totuşi să figureze ca fiind prezent şi să încaseze, astfel, diurna. Sistemul „anti chiul” a costat peste 400 de mii de euro iar în nici o lună de la instalare, s-a defectat deja o dată. În plus, parlamentarii au avut dificultăți cu sistemul ultra-performant, deoarece nu ştiau cum să-l folosească.

Pe de altă parte, retehnologizarea instalaţiilor electrice a costat aproape 15 milioane de lei. Deputaţii au mai dat bani pentru becuri şi lămpi, aproximativ 400 de mii de lei. Şi service-ul pentru copiatoare e destul de scump, 139 de mii de lei.

Şi la Senat s-au făcut achiziţii consistente, dar şi cumpărături mărunte: flori, aspiratoare, mașină de spălat mochete, două căni electrice, opt televizoare, opt frigidere.

În prima parte a anului 2015, senatorii au avut nevoie şi de o maşină de numărat bani.

Administraţia Senatului a mai cumpărat şi 66 de calculatoare, în valoare de 136 de mii de lei . Senatorii au avut nevoie şi de copiatoare performante – 165 de mii de lei. Pentru transportul senatorilor la Parlament şi la hotel, Senatul a vrut să cumpere şi trei microbuze. O investiție de peste 524 de mii de lei. Numai că ofertanții s-au mișcat greu şi licitaţia a fost amânată. 

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax