Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA FINALĂ a profesorilor din Alba care vor primi gradaţii de merit. 71 de cadre didactice vor avea 25% în plus la salariu timp de cinci ani

Publicat

În judeţul Alba, 71 de cadre didactice au fost selectate la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit. ISJ Alba a publicat lista finală a profesorilor cu punctajul de gradaţie validat în cadrul şedinţei de consiliu de administraţie. Numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate se calculează din numărul stabilit, prin aplicarea de 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului şi scăderea gradaţiilor acordate personalului didactic, aflate în plată. Gradaţia de merit are o valoare de 25% din salariu și se acordă pentru o perioadă de cinci ani.

În total au fost selectaţi 122 de profesori din judeţul Alba pentru concursul pentru acordarea gradaţiei de merit. În urma validării rezultatelor, doar 71 de cadre didactice au ajus pe lista finlă.

Vedeţi tabelul nominal care cuprinde rezultatele concursului pentru acordarea gradaţiei de merit validate în şedinţa de consiliul de administraţie şi publicate miercuri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Cel mai mare punctaj de 287,75 a fost obținut de Simona Loreta Aftenie, profesor la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia.

Din totalul gradaţiilor de merit care vor fiacordate, 16 sunt pentru învăţători/profesori învăţământul primar, 10 pentru educatoare/profesori pentru învăţământul preşcolar, 9 pentru profesorii de Limba şi Literatura Română, 2 pentru Informatică, 4 pentru Limba Engleză, două pentru Limba Franceză, două pentru învăţământul special, una pentru profesori consilieri, 4 pentru profesorii de Educaţie Fizică şi Sport şi una pentru Educaţie Fizică Specializată – Antrenori, 3 pentru Fizică, una pentru Chimie, o gradaţie pentru Germană, o gradaţie pentru Biologie, două pentru Geografie, două pentru Istorie, una pentru Arte Plastice şi tot una pentru Muzică specializată, una pentru cluburi ale elevilor, 5 pentru discipline tehnice, economice, agricole, educaţie tehnologică, două pentru pregătire – instruire practică, una pentru Limba şi Literatura Maghiară şi două pentru Religie.

O singură gradaţie de merit a fost obţinută la specialitatea director. Este vorba despre directoarea Şcolii Gimnaziale Daia Română, Maria Camelia Popescu.

În 11 august, Ministerul Educației va emite ordinul în vederea acordării gradației de merit cadrelor didactice.

Acordarea gradației de merit se face în funcție de anumite criterii, precum cel al activităților complexe cu valoare instructiv educativă în pondere de 80%, privind performanțe deosebite în inovarea didactică în pondere de 10%, participarea la proiecte în pondere de 5% și contribuția la dezvoltarea instituțională în pondere de 5%.

Potrivit Metodologiei şi criteriilor privind acordarea gradaţiei de merit în anul şcolar 2013-2014, beneficiarii gradaţiei vor primi 25% în plus la salariu pentru o perioadă de 5 ani.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax