Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA FINALĂ a TRASEIȘTILOR politici. Cu ce s-au ales PARTIDELE din ALBA, după repoziţionările aleşilor locali

Publicat

harta traseisti politici finala „Matematica”noilor poziţionări pe scena politică din Alba după perioada celor 45 de zile în care aleşii locali au putut alege partidul cu care vor să continue fără să-şi piardă mandatul arată că PSD a câştigat 44 de noi reprezentanţi în administraţia locală, ACL 14 (PDL nouă, PNL cinci), PLR 10, PMP doi (şi alţi trei înscrişi în Fundaţia Mişcarea Populară). Au fost şi cazuri de consilieri – doi judeţeni de la PPDD şi patru locali de la PDL – şi care au ales să părăsească partidele şi să rămână independenţi. „Bătaia” pe influenţa în forurile locale s-a terminat cu o migrare consistentă către partidul „la putere”, însă aceasta nu a avut şi efectul dorit, majoritatea în consiliile locale sau judeţean nefiind schimbată, în cele mai multe cazuri.

Vă prezentăm în continuare cine sunt cei care au ales să se repoziţioneze politic în judeţul Alba.

La PSD Alba situaţia migrării este cea mai „roditoare”. Astfel că în perioada de aplicare a ordonanţei de migrare a primarilor şi consilierilor locali, PSD s-a ales cu 44 de noi reprezentanţi în administraţiile locale sau judeţeană: doi consilieri judeţeni, cinci primari, un viceprimar şi 36 de consilieri locali. De asemenea, un membru al partidului lui Ponta nu s-a mai regăsit în echipa lui Dîrzu şi a plecat în „barca” portocalie. Este vorba despre viceprimarul de la Întregalde, Adrian Elisei Florea care a migrat la PDL.

„Mă uit la listă şi nu îi cunosc pe consilieri. Sunt mulţumit de primari, sunt mulţumit de calitatea lor nu de numărul lor”, a declarat liderul PSD Alba.

În urma „transferurilor”, PSD s-a „înmulţit” cu următorii aleşi locali:

Primari

Călin Ioan Andreş – Cîmpeni – PNL

Vasile Jurj – Arieşeni – PNL

Gheorghe Vlad – Vinţu de Jos – PNL

Vasile Raica – Râmeţ – PDL

Vasile Stan – Ponor – PDL

Consilieri judeţeni

Cornel Filipescu – PDL

Gabriel Cîra Grigorescu – PDL

Consilieri locali

Alba Iulia: Daniel Liviu Zdrânc  – PNL

Aiud: Călin Radu – PP-DD

Abrud: Mihai Daniel Lazăr  – PNL

Cîmpeni: Constantin Bar – PRM, Dragomir Morean – independent

Albac: Iosif Petrişor Petrea – PP-DD, Ioan Horea Pleşa – PNL

Arieşeni: Daniel Belei, Voicu Matei, Ioan Avram, Lucian Dobra (toţi de la PNL), David Carmen Dana – UER

Blandiana: Hălălae Dan Alexandru – UNPR

Cîlnic: Adrian Augustin Urban – PP-DD

Cut: Ioan Dinea – PP-DD

Doştat: Aurica Blăguţiu – PDL

Fărău: Viorel Popa – PDL, Augustin Stăvar – PNL

Horea: Ionuţ Daniel Olar – PNL

Hopârta: Nicuşor Gheorghe Năndrean – PDL

Lunca Mureşului: Vasile Zoltan – PP-DD

Noşlac: Emil Crişan, Pamfil Vaidasigan, Valer Haţegan (toţi de la PP-DD)

Miraslău: Marian Porca – PP-DD

Meteş: Cornel Hărăguş – PP-DD, Nicolae Hărăguş, viceprimar PP-DD

Ponor: Ioan Bercea, Constantin Luca, Adrean Emil Ciorbea – PDL

Poiana Vadului: Claus Cosmin Tolomeiu – PP-DD, Tiberiu Avram Stan – PNL

Ohaba: Ioan Mureşan  – PDL

Scărişoara: Iosif Lazea – PRM, Cristian Vîrciu – PP-DD

Stremţ: Lucian Crişan – PP-DD

Vinţu de Jos: Nicolae Moldovan – PNL

PDL Alba a câştigat 9 aleşi locali, care au ales să intre în rândurile partidului, inclusiv PSD. Dintre aceştia, trei sunt viceprimari şi şase consilieri locali.

– viceprimari: Întregalde – Adrian Florea (de la PSD), Roşia de Secaş – Ilie Muntean (de la PPDD), Şibot – Vasile Ştef (de la PNŢCD)

– consilieri locali: Ighiu – Octavia Mihăilă şi Cătălin Voina (de la PPDD), Jidvei – Ioan Zudo (de la PPDD), Sâncel – Gheorghe Oniga (de la PRM), Lunca Mureşului – Valer Chirică (de la PPDD), Cricău – Vasile Tat (de la PPDD).

Partidul a pierdut doi consilieri judeţeni, doi primari şi şase consilieri locali în favoarea PSD (numele acestora se regăsesc în lista PSD de mai sus). Alţi consilieri locali au părăsit PDL, preferând să rămână independenţi. Este cazul consilierilor de la Aiud – Tiberiu Buduşan, Bucerdea Grânoasă – Monica Florea, Gazsi Mihai, Săsciori – Dumitru Rasa.

PNL Alba a “cules” cinci consilieri locali, unul dintre ei viceprimar la Ponor. Aceştia sunt de la PPDD şi PC.

Noii membri PNL după ordonanţa migrărilor politice:

– viceprimar comuna Ponor: Bujor Petruţ (de la PPDD)

– consilieri: Întregalde – Nicolae Năcreală (de la PC), Ponor – Liviu Băieşan (de la PPDD), Scărişoara – Mircea Mateş (de la PC), Şugag – Ioan Crăciun Ioan (de la PPDD).

PNL a pierdut în schimb trei primari, un consilier municipal (Alba Iulia) şi 13 consilieri locali, majoritatea la PSD. Dintre cei care au ales alte partide, doi consilieri locali au trecut în barca PLR – Ilisie Masa (Bucerdea Grânoasă) şi Dan Ioan Nemeş (Abrud) şi unul la PC – Lucian Bozosan (Cercgău).

După 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, care a permis migrarea aleşilor locali de la un partid la altul, fără să îşi piardă mandatul, partidul „în blugi”, al Elenei Udrea – PMP a „cules” din judeţul Alba un consilier judeţean, Marin Cenuşă şi un consilier local de la Gârbova, Mihai Ursa, care au renunţat la „flacăra” violet. Pe lângă aceştia alţi doi consilieri locali de la Bucerdea Grânoasă, Monica Florea şi Mihai Gazsi care au lăsat „barca” portocalie, iar acum sunt independenţi, s-au înscris în Fundaţia Mişcarea Populară. De asemenea fundaţia i-a mai racolat pe primarul comunei Meteş, Traian Nicolae Ursaleş, care în luna aprilie a făcut acest pas.

Dacă până acum PP-DD era reprezentat de trei consilieri judeţeni, după 45 de zile aceştia nu s-au mai regăsit lângă Diaconescu şi au renunţat la partid. Cu această ocazie, PMP a câştigat un consilier judeţean, Marin Cenuşă, care spune Clement Negruţ „este un reprezentant al Munţilor Apuseni, care s-a alăturat PMP-ului datorită principiilor pe care le are partidul. În CJ Alba va susţine în continuare proiectele Munţilor Apuseni”.

Partidul lui Tăriceanu, PLR, se „laudă” în Alba cu 10 consilieri locali „racolaţi” de la alte partide, care au semnat adeziunea. Potrivit preşedintelui organizaţiei din Alba, Ioan Lazăr „nu ştim exact numărul consilierilor. Nu s-a făcut o centralizare”.

Citeşte şi Zece consilieri locali, care au trecut la PLR sunt cu mandatele în „aer”. Instanţa a refuzat să înregistreze partidul

La UNPR, situaţia este una destul de clară. Potrivit preşedintelui UNPR, Vasile Crişan nu au fost membri de alte partide care să dorească să semneze a adeziune cu partidul pe care îl conduce, dar nici membri care să părăsească „barca”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax