Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA FINALĂ a TRASEIȘTILOR politici. Cu ce s-au ales PARTIDELE din ALBA, după repoziţionările aleşilor locali


Publicat

harta traseisti politici finala„Matematica”noilor poziţionări pe scena politică din Alba după perioada celor 45 de zile în care aleşii locali au putut alege partidul cu care vor să continue fără să-şi piardă mandatul arată că PSD a câştigat 44 de noi reprezentanţi în administraţia locală, ACL 14 (PDL nouă, PNL cinci), PLR 10, PMP doi (şi alţi trei înscrişi în Fundaţia Mişcarea Populară). Au fost şi cazuri de consilieri – doi judeţeni de la PPDD şi patru locali de la PDL – şi care au ales să părăsească partidele şi să rămână independenţi. „Bătaia” pe influenţa în forurile locale s-a terminat cu o migrare consistentă către partidul „la putere”, însă aceasta nu a avut şi efectul dorit, majoritatea în consiliile locale sau judeţean nefiind schimbată, în cele mai multe cazuri.

Vă prezentăm în continuare cine sunt cei care au ales să se repoziţioneze politic în judeţul Alba.

La PSD Alba situaţia migrării este cea mai „roditoare”. Astfel că în perioada de aplicare a ordonanţei de migrare a primarilor şi consilierilor locali, PSD s-a ales cu 44 de noi reprezentanţi în administraţiile locale sau judeţeană: doi consilieri judeţeni, cinci primari, un viceprimar şi 36 de consilieri locali. De asemenea, un membru al partidului lui Ponta nu s-a mai regăsit în echipa lui Dîrzu şi a plecat în „barca” portocalie. Este vorba despre viceprimarul de la Întregalde, Adrian Elisei Florea care a migrat la PDL.

„Mă uit la listă şi nu îi cunosc pe consilieri. Sunt mulţumit de primari, sunt mulţumit de calitatea lor nu de numărul lor”, a declarat liderul PSD Alba.

În urma „transferurilor”, PSD s-a „înmulţit” cu următorii aleşi locali:

Primari

Călin Ioan Andreş – Cîmpeni – PNL

Vasile Jurj – Arieşeni – PNL

Gheorghe Vlad – Vinţu de Jos – PNL

Vasile Raica – Râmeţ – PDL

Vasile Stan – Ponor – PDL

Consilieri judeţeni

Cornel Filipescu – PDL

Gabriel Cîra Grigorescu – PDL

Consilieri locali

Alba Iulia: Daniel Liviu Zdrânc  – PNL

Aiud: Călin Radu – PP-DD

Abrud: Mihai Daniel Lazăr  – PNL

Cîmpeni: Constantin Bar – PRM, Dragomir Morean – independent

Albac: Iosif Petrişor Petrea – PP-DD, Ioan Horea Pleşa – PNL

Arieşeni: Daniel Belei, Voicu Matei, Ioan Avram, Lucian Dobra (toţi de la PNL), David Carmen Dana – UER

Blandiana: Hălălae Dan Alexandru – UNPR

Cîlnic: Adrian Augustin Urban – PP-DD

Cut: Ioan Dinea – PP-DD

Doştat: Aurica Blăguţiu – PDL

Fărău: Viorel Popa – PDL, Augustin Stăvar – PNL

Horea: Ionuţ Daniel Olar – PNL

Hopârta: Nicuşor Gheorghe Năndrean – PDL

Lunca Mureşului: Vasile Zoltan – PP-DD

Noşlac: Emil Crişan, Pamfil Vaidasigan, Valer Haţegan (toţi de la PP-DD)

Miraslău: Marian Porca – PP-DD

Meteş: Cornel Hărăguş – PP-DD, Nicolae Hărăguş, viceprimar PP-DD

Ponor: Ioan Bercea, Constantin Luca, Adrean Emil Ciorbea – PDL

Poiana Vadului: Claus Cosmin Tolomeiu – PP-DD, Tiberiu Avram Stan – PNL

Ohaba: Ioan Mureşan  – PDL

Scărişoara: Iosif Lazea – PRM, Cristian Vîrciu – PP-DD

Stremţ: Lucian Crişan – PP-DD

Vinţu de Jos: Nicolae Moldovan – PNL

PDL Alba a câştigat 9 aleşi locali, care au ales să intre în rândurile partidului, inclusiv PSD. Dintre aceştia, trei sunt viceprimari şi şase consilieri locali.

– viceprimari: Întregalde – Adrian Florea (de la PSD), Roşia de Secaş – Ilie Muntean (de la PPDD), Şibot – Vasile Ştef (de la PNŢCD)

– consilieri locali: Ighiu – Octavia Mihăilă şi Cătălin Voina (de la PPDD), Jidvei – Ioan Zudo (de la PPDD), Sâncel – Gheorghe Oniga (de la PRM), Lunca Mureşului – Valer Chirică (de la PPDD), Cricău – Vasile Tat (de la PPDD).

Partidul a pierdut doi consilieri judeţeni, doi primari şi şase consilieri locali în favoarea PSD (numele acestora se regăsesc în lista PSD de mai sus). Alţi consilieri locali au părăsit PDL, preferând să rămână independenţi. Este cazul consilierilor de la Aiud – Tiberiu Buduşan, Bucerdea Grânoasă – Monica Florea, Gazsi Mihai, Săsciori – Dumitru Rasa.

PNL Alba a “cules” cinci consilieri locali, unul dintre ei viceprimar la Ponor. Aceştia sunt de la PPDD şi PC.

Noii membri PNL după ordonanţa migrărilor politice:

– viceprimar comuna Ponor: Bujor Petruţ (de la PPDD)

– consilieri: Întregalde – Nicolae Năcreală (de la PC), Ponor – Liviu Băieşan (de la PPDD), Scărişoara – Mircea Mateş (de la PC), Şugag – Ioan Crăciun Ioan (de la PPDD).

PNL a pierdut în schimb trei primari, un consilier municipal (Alba Iulia) şi 13 consilieri locali, majoritatea la PSD. Dintre cei care au ales alte partide, doi consilieri locali au trecut în barca PLR – Ilisie Masa (Bucerdea Grânoasă) şi Dan Ioan Nemeş (Abrud) şi unul la PC – Lucian Bozosan (Cercgău).

După 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, care a permis migrarea aleşilor locali de la un partid la altul, fără să îşi piardă mandatul, partidul „în blugi”, al Elenei Udrea – PMP a „cules” din judeţul Alba un consilier judeţean, Marin Cenuşă şi un consilier local de la Gârbova, Mihai Ursa, care au renunţat la „flacăra” violet. Pe lângă aceştia alţi doi consilieri locali de la Bucerdea Grânoasă, Monica Florea şi Mihai Gazsi care au lăsat „barca” portocalie, iar acum sunt independenţi, s-au înscris în Fundaţia Mişcarea Populară. De asemenea fundaţia i-a mai racolat pe primarul comunei Meteş, Traian Nicolae Ursaleş, care în luna aprilie a făcut acest pas.

Dacă până acum PP-DD era reprezentat de trei consilieri judeţeni, după 45 de zile aceştia nu s-au mai regăsit lângă Diaconescu şi au renunţat la partid. Cu această ocazie, PMP a câştigat un consilier judeţean, Marin Cenuşă, care spune Clement Negruţ „este un reprezentant al Munţilor Apuseni, care s-a alăturat PMP-ului datorită principiilor pe care le are partidul. În CJ Alba va susţine în continuare proiectele Munţilor Apuseni”.

Partidul lui Tăriceanu, PLR, se „laudă” în Alba cu 10 consilieri locali „racolaţi” de la alte partide, care au semnat adeziunea. Potrivit preşedintelui organizaţiei din Alba, Ioan Lazăr „nu ştim exact numărul consilierilor. Nu s-a făcut o centralizare”.

Citeşte şi Zece consilieri locali, care au trecut la PLR sunt cu mandatele în „aer”. Instanţa a refuzat să înregistreze partidul

La UNPR, situaţia este una destul de clară. Potrivit preşedintelui UNPR, Vasile Crişan nu au fost membri de alte partide care să dorească să semneze a adeziune cu partidul pe care îl conduce, dar nici membri care să părăsească „barca”.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Raport INSP: Peste 75% dintre cazurile noi de COVID, din ultima săptămână, au fost identificate la persoane nevaccinate

Publicat

Peste 75% dintre cazurile noi de COVID descoperite săptămâna trecută, în România, sunt ale unor persoane care nu s-au vaccinat, potrivit unui raport întocmit de Institutul Național de Sănătate Publică. 

Mai exact, în săptămâna 13 – 19 septembrie 2021, 75.8% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

De asemenea, o statistică sumbră arată că în perioada mai sus menționată, 91.5% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

35.5% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Timiș, Cluj, Ilfov și Iași, în perioada 13 – 19 septembrie.

În ultimele 24 de ore în Alba au fost înregistrate 78 de cazuri COVID noi potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), joi, 23 septembrie.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

REZULTATE finale ACADEMIA de POLIȚIE 2021: LISTELE definitive cu candidații admiși. Notele pe facultăți

Publicat

Academia de Poliție a publicat listele finale, după finalizarea etapelor de admitere organizate în acest an. Media minimă de intrare nu a putut fi mai mică decât 5.

Candidaților li s-a alocat un cod unic de identificare, iar listele cu rezultate sunt anonomizate.

ADMITERE Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” 2021 – rezultate finale:

Lista finală candidați admiși 2021

Lista finală candidați respinși 2021

Lista candidați în curs de examinare medicală 2021

Lista candidaților care au renunțat la locul ocupat prin concurs 2021

În 25 august, a fost organizată proba scrisă pentru ocuparea a 640 de locuri, din care:

  • 592 locuri la Facultatea de Poliție (specializarea Ordine și Siguranță Publică – 3 ani – Poliție 250 locuri, Poliție de Frontieră 69 locuri, Jandarmi 60 locuri, Penitenciare 40 locuri; IFR – 3 ani – 50 locuri; specializarea Drept – 4 ani – 114 locuri/ poliție, poliție de frontieră, jandarmi și 9 locuri MApN)
  • 48 de locuri la Facultatea de Pompieri (specializarea Instalații pentru construcții – pompieri – 4 ani)

Pe aceste locuri au candidat 1.629 de persoane, care au rămas în concurs după probele sportive, dintre cele 3.577 înscrise la admitere. La final au rămas 604 candidați planificați pentru examinarea medicală.

Vezi AICI rezultate după examinarea medicală – admitere Poliție 2021:

Din județul Alba, la admitere au participat 35 de candidați, pentru facultatea de poliție.

La înscriere, candidaților li s-a atribuit un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs.

Vezi și REZULTATE ADMITERE la ACADEMIA de POLIȚIE 2021: LISTELE cu NOTELE după PROBA SCRISĂ și contestații

Durata studiilor de licenţă pentru învăţământul universitar din domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică este de 3 sau 4 ani, în funcție de arma sau serviciul şi specialitatea.

CALENDAR ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2021

16-22 august 2021: proba de evaluare a performanței fizice și afișarea rezultatelor

25 august 2021 (orele 10.00-14.00): proba scrisă

28-29 august 2021: depunerea contestaţiilor la probele scrise – exclusiv online (la adresa admitere@academiadepolitie.ro), la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”

31 august – 19 septembrie 2021: examinarea medicală, inclusiv soluționarea contestațiilor; candidații cuprinși în listele provizorii în categoria celor care au promovat proba scrisă după soluționarea contestațiilor se vor prezenta la unitățile de recrutare în vederea întocmirii fișei medicale; transmiterea de către unitățile de recrutare a concluziilor examinării medicale

până în 22 septembrie 2021: afișarea rezultatelor definitive ale candidaților declarați ”ADMIS”

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO Pompierii din Alba Iulia în lumea celor mici: Copiii unei grădinițe au învățat de la salvatorii ISU să nu se joace cu focul

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au mers în lumea copiilor pentru ai învăța pe cei mici să nu se joace cu focul. Mai mult de atât, le-au prezentat copiilor de la Grădinița ”Dumbrava minunată”, ce înseamnă meseria de pompier și ce echipament folosesc aceștia când merg în misiuni de salvare. 

Potrivit reprezentaților ISU Alba, evenimentul s-a desfășurat în cadrul Grădiniței ,,Dumbrava minunată” din Alba Iulia și a avut ca scop informarea copiilor despre întregul sistem operațional al serviciilor de urgență 112 și cum pot fii ajutați la nevoie de către salvatori.

Acestora le-au fost prezentate echipamentele de intervenție dar mai ales ce este focul și de ce cei mici nu trebuie se joace cu focul. Pompierii le-au prezentat celor mici situațiile în care intervin salvatorii.

De asemenea, la acest eveniment au participat și colegi de la IJJ Alba, IPJ Alba și SAJ Alba care le-au prezentat la rândul lor, copiilor, cu ce se ocupă fiecare și când trebuie să apeleze la sprijinul lor.

”Ne bucurăm nespus de mult că am participat la acest eveniment și suntem profund impresionați de cât de curioși și încântați au fost cei mici”, au scris reprezentații pompierilor pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Date oficiale: 7.095 cazuri COVID în România, în ultimele 24 de ore. 113 decese noi, 1.067 pacienți la ATI

Publicat

Au fost înregistrate 7.095 cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 23 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică. Comparativ, cu o zi în urmă erau raportate 7.045 cazuri în 24 de ore.

Au fost confirmate 113 decese noi (față de 130 în 24 de ore, cu o zi în urmă), iar 1.067 pacienți sunt internați la ATI (1.037, anterior).

Citește și ALBA: 78 de cazuri COVID și încă un deces, raportate în ultimele 24 de ore. Localitățile în care sunt persoane infectate

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 23 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.172.981 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 378 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.090.380 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.095 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 126 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 35.964 depersoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 22.09.2021 (10:00) – 23.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 113 decese (58 bărbați și 55 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Unul dintre decese este al unui pacient infectat în străinătate și raportat de DSP Călărași.

Dintre cele 113 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 4 la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 14 la categoria de vârstă 50-59 ani, 20 la categoria de vârstă 60-69 ani, 35 la categoria de vârstă 70-79 ani și 33 la categoria de vârstă peste 80 ani.

106 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități,6pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.078. Dintre acestea, 1.067 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 244 sunt minori, 228 fiind internați în secții și 16 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.463.782 de teste RT-PCR și 2.983.812 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 21.764 de teste RT-PCR (10.872 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.982 la cerere) și 31.953 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 39.795 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.106 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 58.945 depersoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 231 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 5.109 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 671 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 22 septembrie, 1.229 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 200.100lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID

Județ / populație / cazuri noi / incidența COVID:

Ilfov – 48911 – 327 – 3,98

Mun. București – 197345 – 961 – 3,65

Timiș – 59707 – 492 – 3,61

Satu Mare – 15411 – 122 – 3,51

Bistrița – Năsăud – 13826 – 100 – 2,93

Cluj – 62028 – 329 – 2,91

Maramureș – 22999 – 158 – 2,89

Dolj – 29459 – 292 – 2,41

Teleorman – 15311 – 105 – 2,36

Constanța – 46451 – 226 – 2,28

Suceava – 27389 – 178 – 2,10

Botoșani – 15747 – 106 – 2,09

Giurgiu – 12048 – 78 – 2,03

Olt – 16091 – 194 – 1,97

Arad – 25423 – 153 – 1,94

Sălaj – 11755 – 76 – 1,89

Prahova – 38229 – 249 – 1,86

Călărași – 11239 – 65 – 1,84

Vaslui – 17653 – 130 – 1,78

Sibiu – 28026 – 118 – 1,76

Iași – 45864 – 292 – 1,72

Mehedinți – 9188 – 75 – 1,69

Caraș – Severin – 12541 – 89 – 1,68

Bacău – 28397 – 109 – 1,59

Galați – 29475 – 97 – 1,55

Alba – 22326 – 74 – 1,54 (78 cazuri noi, potrivit situației DSP Alba)

Ialomița – 11613 – 70 – 1,51

Brașov – 45583 – 172 – 1,48

Neamț – 20676 – 149 – 1,42

Hunedoara – 24170 – 128 – 1,38

Vâlcea – 17345 – 60 – 1,35

Vrancea – 11612 – 80 – 1,31

Bihor – 30765 – 166 – 1,26

Gorj – 9957 – 61 – 1,20

Argeș – 28746 – 109 – 1,11

Dâmbovița – 23677 – 83 – 1,08

Brăila – 13972 – 75 – 1,01

Mureș – 25056 – 82 – 0,98

Buzău – 13446 – 98 – 0,97

Tulcea – 8880 – 33 – 0,89

Harghita – 8729 – 41 – 0,73

Covasna – 8854 – 52 – 0,68

Cazuri noi nealocate pe județe: 418 (numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus; conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate).

Cazuri din străinătate: 23 (cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări).

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate