Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lista firmelor cu datorii la stat la jumătatea anului, publicată de ANAF. Restanţele sunt de 20 de ori mai mari

Publicat

anaf Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, vineri, o nouă listă a datornicilor la bugetele statului, care include 139.479 de companii mici cu datorii totale de aproximativ 17,5 miliarde euro, la jumătatea acestui an. Suma este de 20 de ori mai mare decât valoarea datoriilor firmelor considerate mari. Față de lista anterioară a marilor datornici, numărul de companii mici cu datorii a scăzut, dar s-au mărit datoriile totale.

AICI, lista.

Anterior, ANAF a publicat listele cu companii mari și cele cu companii medii cu datori la bugetele statului. Astfel, ANAF a publicat luni lista datornicilor mari la bugetele statului, care include 127 de companii cu datorii totale de 3,78 miliarde lei (846 milioane euro).

Miercuri, Fiscul a publicat și lista contribuabililor mijlocii cu datorii la stat la 30 iunie, pe care se află 1.949 de firme, cu datori totale de circa 4 miliarde lei.

Pe lista publicată vineri, a contribuabililor mici, se află 139.479 de nume de firme, cu 5.350 mai puține decât în urma cu trei luni, însă datoriile totale către stat au crescut cu peste 1 miliard lei.

La 31 martie, pe listă se aflau 144.829 de contribuabili mici și instituții publice cu restanțe mai mari de 10.000 lei, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% erau considerate nerecuperabile de către Fisc.

Înainte de publicarea listelor cu datoriile de la jumătatea anului, ANAF a schimbat regulile de publicare a listelor datornicilor la buget, precizând că în următoarele liste care vor fi publicate pentru trimestrul al doilea al acestui an va elimina persoanele fizice și firmele ale căror datorii la stat sunt mai mici sau egale cu sumele pe care trebuie să le primească de la stat.

ANAF a publicat datoriile separat pentru cele patru mari bugete: bugetul de stat, bugetul de pensii, bugetul pentru somaj și bugetul de sănătate.

Lista este similară cu cea publicata în luna mai pentru contribuabilii cu cele mai mari datorii. Ultima lista pentru 30 iunie pe care urmează să o mai publice ANAF este cea a persoanelor fizice cu datorii la stat.

Fiscul a publicat, anterior, o singură dată listele cu datornicii la buget, în luna mai, pentru datoriile valabile la 31 martie 2016. Listele au generat mai multe replici din partea unor persoane care fie și-au plătit taxele, fie se judecau cu Fiscul, considerând că nu trebuie să plătească sumele impuse de către ANAF.

În 16 mai, ANAF a publicat lista cu datornicii persoane fizice, cu restanțe de peste 1.500 lei la 31 martie, fiind înregistrați 187.230 debitori, care au de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activități independente sau profesii libere, Fiscul menționând că poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.

„Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite etc.) oprește ANAF de la inițierea sau continuarea măsurilor de executare silită”, preciza Fiscul.

Anterior, ANAF a publicat în 3 mai listele cu contribuabilii mijlocii și mari cu datorii  neplătite la stat.  Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei și alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie să plătească Fiscului 3,8 miliarde lei.

surse: hotnews.ro, anaf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate