Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA jurnaliștilor care îi vor pune întrebări lui Iohannis, la dezbatere de marți. Marea întrebare: Va veni și Dăncilă?

Publicat

Șase nume de jurnaliști și analiști au fost convenite de stafful de campanie al președintelui Klaus Iohannis și confirmate pentru a participa la dezbaterea organizată marți seara de Școala Națională de Studii Politice și Administrative.Alte 3 nume vor fi selectate dintr-o listă mai lungă.

Dezbaterea este programată să înceapă la ora 19.00. Organizatorii estimează că ar putea dura între 2 ore – 2 ore și jumătate.

Potrivit G4Media.ro, cele șase nume sunt: Ion M. Ioniță (Adevărul), Cristian Leonte (Pro TV), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Șincai (România TV), Moise Guran (Europa FM) și Cristian Pârvulescu (SNSPA).

Pe lângă cei șase confirmați ar urma să mai fie invitați încă 3 jurnaliști și analiști politici. Pe lista echipei de campanie din care ar urma să fie selectate încă trei sau patru nume suplimentare se numără:

Cosmin Prelipceanu (Digi24.ro), Cristian Tudor Popescu (Digi24), Alina Manolache (Digi24.ro), Denise Rifai (Realitatea TV), Claudiu Popa (Realitatea TV), Marilena Mititelu (Realitatea TV) Tudor Mușat (Europa FM), Cristian Pantazi (G4Media.ro), Dan Tăpălagă (G4Media.ro), Clarice Dinu (HotNnews.ro), Liviu Avram (Adevărul.ro), Dumitru Borțun (SNSPA), Adriana Nedelea (Libertatea.ro), Magda Grădinaru (Ziare.com), Ioana Ene Dogioiu (Ziare.com), Silviu Mănăstire (B1TV).

Restul presei va sta la ”galerie”, putând să relateze doar despre modul în care decurge dezbaterea. De altfel, mai mulți jurnaliști au refuzat participarea în aceste condiții.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va găzdui, de la ora 19:00, dezbaterea preşedintelui Klaus Iohannis cu politologii şi formatorii de opinie, care va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

„Dezbaterea va avea loc la BCU, la aula Carol I (…). Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune și două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată, presă străină și presă din România (…). Întrebări vor pune între 6 și 9 jurnaliști, analiști, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituții media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susținerii societății civile din zona dreptei, luptători împotriva OUG 13, împotriva PSD și așa mai departe, deci vor fi și din zona celor care au susținut Guvernele PSD sau instituții media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu președintele României”, a declarat Rareș Bogdan, la RFI.

Pentru prima dată de la alegerile prezidențiale din 2000, nu va exista o confruntare finală între candidații intrați în turul II. În urmă cu 19 ani, Ion Iliescu a refuzat dezbaterea cu adversarul său de atunci, Corneliu Vadim Tudor.

Marea întrebare: va veni și Viorica Dăncilă?

Tot în legătură cu evenimentul organizat de Iohannis, au apărut speculații legate de faptul că Viorica Dăncilă ar putea apărea neinvitată forțând astfel o dezbatere deschisă cu candidatul susținut de PNL.

De fapt, chiar aceasta a spus că nu știe încă dacă va merge la dezbaterea respectivă, chiar și neinvitată.

Șanse sunt mici totuși ca asta să se întâmple deoarece chiar Iohannis a spus clar că Dăncilă nu va intra în aula BCU.

”Nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat şi vom avea o discuţie aşezată, foarte interesantă, sper, despre mandatul care a trecut şi despre mandatul care sper să fie”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax