Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lista persoanelor de negăsit din Alba. Câți oameni au dispărut fără urmă din județ, în ultimii 20 de ani

Publicat

alba

Pe lista persoanelor dispărute în ultimii ani, întocmită la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sunt 39 de persoane, a aflat jurnalistul ziarului Adevărul, Dorin Țimonea. Dintre acestea, 3 sunt fete minore.

Potrivit poliţiştilor, cele trei fete au plecat voluntar de la domiciliu. Una are 17 ani şi a plecat de peste 15 ori de la centrul de plasament din Alba Iulia, unde locuieşte, iar o alta este în vârstă de 14 ani şi a plecat voluntar de la domiciliul din Cugir.

Poliţiştii susţin că aceasta comunică periodic cu familia pe internet, da refuză să spună unde este şi să se întoarcă acasă. A treia minoră plecată voluntar are 17 ani şi a fost dată dispărută joi, 1 august 2019.

Semnalmentele minorei sunt următoarele: înălţime 1,70 m, greutate 70 – 80 kg, constituţie robustă, păr şaten, de lungime medie, iar în partea dreaptă a buzei superioare are un semn.

La data plecării, aceasta purta un trening negru cu imprimeu tip animal print. Imediat după semnalarea dispariţiei minorei au fost demarate activităţile specifice în vederea depistării ei, acestea fiind dată în urmărire la nivel naţional.

Vezi și: Minora din Alba Iulia dispărută de la domiciliu în urmă cu trei zile, a fost găsită în Sebeș

Pe lista dispăruţilor se mai află trei persoane care la momentul dispariţiei erau minore, dar în prezent sunt incluse în categoria celor adulte. Chiar dacă există indicii că s-ar fi înecat, corpurile acestora nu au fost găsite niciodată.

Cea mai veche dispariţie este din 1999, cea a unui băiat din Baia de Arieş. Cosmin Ioan Bota, născut în anul 1986, a fost dat dispărut în iunie 1999, după ce a plecat la scăldat în râul Arieş. Hainele acestuia au fost găsite pe mal, însă corpul a fost de negăsit.

În 2005, a fost dat dispărut Mircea Alexandru Mirică, din Cugir, născut în anul 1998. Acum 14 ani se juca alături de alţi copii, pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. A căzut în râu şi nu a mai fost găsit de atunci.

Gheorghe Dolcan, din Vinţu de Jos, născut în 1988, a fost dat disparut din iunie 2006. Acesta a lucrat la strâns fân în apropierea localităţii, după care a intrat în râul Mureş, să se răcorească. A fost văzut de 2 martori intrând în apă, după care ar fi strigat „Ajutor, mă înec”. Nici corpul acestuia nu a mai fost găsit.

În ceea ce priveşte persoanele adulte, cea mai veche dispariţie datează din 1991. Maria Hulpea a plecat din Alba Iulia în 12 noiembrie 1991 la bişniţă în Ungaria. Cel puţin aşa a relatat soţului ei, care de atunci nu a mai văzut-o.

Un alt dispărut este Vasile Rus, care s-a deplasat în octombrie 2005 de la locuinţa sa din comuna Hopârta spre oraşul Aiud. De atunci nu a mai fost văzut de familie. Avea la momentul dispariţiei 59 de ani.

Iosif Haţegan (43 ani) a plecat în decembrie 2003 de la stâna la care lucra în comuna Întregalde, peste munte, pentru a ajunge în satul Ighiel. Nu a mai fost găsit până astăzi.

Un alt dispărut este Aurel Praţa (77 de ani) care a dispărut în 2001. Acesta a plecat din Mogoş spre Baia de Arieş, însă nu a mai ajuns la destinaţie.

Sursă: Adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax