Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lista persoanelor de negăsit din Alba. Câți oameni au dispărut fără urmă din județ, în ultimii 20 de ani


Publicat

alba

Pe lista persoanelor dispărute în ultimii ani, întocmită la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sunt 39 de persoane, a aflat jurnalistul ziarului Adevărul, Dorin Țimonea. Dintre acestea, 3 sunt fete minore.

Potrivit poliţiştilor, cele trei fete au plecat voluntar de la domiciliu. Una are 17 ani şi a plecat de peste 15 ori de la centrul de plasament din Alba Iulia, unde locuieşte, iar o alta este în vârstă de 14 ani şi a plecat voluntar de la domiciliul din Cugir.

Poliţiştii susţin că aceasta comunică periodic cu familia pe internet, da refuză să spună unde este şi să se întoarcă acasă. A treia minoră plecată voluntar are 17 ani şi a fost dată dispărută joi, 1 august 2019.

Semnalmentele minorei sunt următoarele: înălţime 1,70 m, greutate 70 – 80 kg, constituţie robustă, păr şaten, de lungime medie, iar în partea dreaptă a buzei superioare are un semn.

La data plecării, aceasta purta un trening negru cu imprimeu tip animal print. Imediat după semnalarea dispariţiei minorei au fost demarate activităţile specifice în vederea depistării ei, acestea fiind dată în urmărire la nivel naţional.

Vezi și: Minora din Alba Iulia dispărută de la domiciliu în urmă cu trei zile, a fost găsită în Sebeș

Pe lista dispăruţilor se mai află trei persoane care la momentul dispariţiei erau minore, dar în prezent sunt incluse în categoria celor adulte. Chiar dacă există indicii că s-ar fi înecat, corpurile acestora nu au fost găsite niciodată.

Cea mai veche dispariţie este din 1999, cea a unui băiat din Baia de Arieş. Cosmin Ioan Bota, născut în anul 1986, a fost dat dispărut în iunie 1999, după ce a plecat la scăldat în râul Arieş. Hainele acestuia au fost găsite pe mal, însă corpul a fost de negăsit.

În 2005, a fost dat dispărut Mircea Alexandru Mirică, din Cugir, născut în anul 1998. Acum 14 ani se juca alături de alţi copii, pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. A căzut în râu şi nu a mai fost găsit de atunci.

Gheorghe Dolcan, din Vinţu de Jos, născut în 1988, a fost dat disparut din iunie 2006. Acesta a lucrat la strâns fân în apropierea localităţii, după care a intrat în râul Mureş, să se răcorească. A fost văzut de 2 martori intrând în apă, după care ar fi strigat „Ajutor, mă înec”. Nici corpul acestuia nu a mai fost găsit.

În ceea ce priveşte persoanele adulte, cea mai veche dispariţie datează din 1991. Maria Hulpea a plecat din Alba Iulia în 12 noiembrie 1991 la bişniţă în Ungaria. Cel puţin aşa a relatat soţului ei, care de atunci nu a mai văzut-o.

Un alt dispărut este Vasile Rus, care s-a deplasat în octombrie 2005 de la locuinţa sa din comuna Hopârta spre oraşul Aiud. De atunci nu a mai fost văzut de familie. Avea la momentul dispariţiei 59 de ani.

Iosif Haţegan (43 ani) a plecat în decembrie 2003 de la stâna la care lucra în comuna Întregalde, peste munte, pentru a ajunge în satul Ighiel. Nu a mai fost găsit până astăzi.

Un alt dispărut este Aurel Praţa (77 de ani) care a dispărut în 2001. Acesta a plecat din Mogoş spre Baia de Arieş, însă nu a mai ajuns la destinaţie.

Sursă: Adevărul.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Baza de agrement – Bazinul Olimpic și centura de sud-vest Alba Iulia. Cât costă investițiile și când vor începe proiectele

Publicat

Primăria Alba Iulia semnează accord de parteneriat cu ADR Centru pentru pregătirea a două proiecte majore de investiții. Este vorba despre baza de agrement de lângă Bazinul Olimpic și șoseaua de centură de sud-vest.

Conform fișelor de proiect, bugetul eligibil estimat total al investiției pentru baza de agrement este de 6,85 milioane euro, iar cel pentru centură, de 25 milioane euro.

Vezi FOTO: TRASEUL centurii care va lega cartierul Cetate din Alba Iulia de A10. Patru benzi, trotuare și piste. Licitație pentru PUZ

Primul proiect este estimat să înceapă anul viitor, iar centura, în cel mult 36 de luni de la semnarea contractului de finanțare. Nu este vorba despre începerea lucrărilor, doar de procedurile ce țin de documentații.

Acum se semnează acordul pentru elaborarea documentației tehnico – economice necesare celor două proiecte de investiții în domeniite mobilitate urbană și regenerare urbană, ce urmează a fi depuse la finanțare în perioada de programare 2021-2027.

Fișele de proiect pentru cele două obiective au fost selectate pentru a primi finanțare din Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020, Axa prioritară 1 – întărirea capacității beneficiarilor de a pregăti și implementa proiecte finanțate din FESI din POAT, cu un punctaj de 4,25, respectiv 4,125 puncte.

Proiectul ”Regenerarea urbană a zonei Bazinului Olimpic prin amenajarea de spații verzi și construirea unei baze sportive și de agrement”

Citește și Planurile ștrandului din zona Bazinului Olimpic. Costurile estimate în 2015, majorate

Buget eligibil estimat total al investiției: 6.855.676,76 euro (TVA inclus) / curs inforeuro august 2020

– obiectiv general: regenerarea urbană și valorificarea zonei aferente Bazinului Olimpic prin amenajarea unei baze sportive de agrement, inclusiv un ștrand public, zone verzi și spații de recreere, în acord cu Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba lulia.

– obiective specifice: regenerarea urbană a zonei Bazinului Olimpic Alba lulia prin construirea unei baze sportive și de agrement cu o suprafață totală de 18.118 mp începând cu anul 2021; îmbunătățirea protecției mediului înconjurător prin amenajarea unor spații verzi în suprafață de 5675,39 mp începând cu anul 2021 în zona Bazinului Olimpic Alba lulia

– se va solicita sprijin financiar pentru următoarele tipuri de documentații PT + DTAC + DDE și caiete de sarcini; studii topografice; studii geotehnice; studiu de solutie efectuat de firma agrementată de Electrica,

Proiectul ”Fluidizarea traficului rutier prin măsuri de mobilitate urbană durabilă – construire arteră ocolitoare pe latura de sud-vest a Municipiului Alba lulia”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FCSB nu mai are destui jucători pentru meciul cu Slovan Liberec. Lotul, afectat de focarul de coronavirus

Publicat

FCSB ar trebui să joace joi, de la ora 20.30, meciul cu Slovan Liberec, dar nu are destui fotbaliști. Clubul are doar nouă jucători disponibili pe lista trimisă la UEFA.

Cazurile de COVID de la FCSB continuă să se înmulţească. 13 jucători au coronavirus şi nu vor fi în lotul pentru meciul de calificare în grupele Europa League cu Slovan Liberec.

Secretarul general al FRF, Justin Ştefan, a spus, miercuri, că FCSB le-a solicitat celor de la UEFA să amâne meciul cu FCSB pentru sâmbătă.

„Regulamentul (FRF – n.r.) spune aşa, e ca la UEFA în mare parte, joci dacă ai cel puţin 13 jucători în lot, dintre care un portar şi avizul DSP. Dacă nu îndeplineşti una dintre aceste condiţii, meciul se amână o singură dată, nu poate fi reprogramat mai repede de şapte zile şi dacă nici atunci nu poate fi programat se pierde jocul cu 3-0. Eu cred că nu se va ajunge în această situaţie şi sunt sigur că în acest sezon vom disputa toate meciurile pe terenul de joc”, a declarat Justin Ştefan pentru Pro X.

Sursă: Stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cât costă și ce poate face noul Tesla S ”Plaid Mode”, cea mai rapidă mașină de serie din lume. Atinge 100 de km/h în 2,5 secunde

Publicat

Tesla S „Plaid Mode” va fi cea mai rapidă mașină de serie din lume. Va fi propulsată de trei motoare electrice, care vor dezvolta împreună 1.100 de cai-putere.

Herghelia uriașă îi va permite modelului Tesla să atingă 100 km/oră în 2,5 secunde, iar viteza maximă va fi de 320 km/oră.

Un element de noutate este și autonomia noului model: Tesla Model S Plaid va putea rula între 610 și 840 de kilometri cu o încărcare completă a bateriilor (în funcție de modelul cu care este dotată).

Mașina poate fi comandată acum, însă clienții vor primi mașinile spre finalul anului viitor. Prețul modelului Tesla S Plaid va fi de aproximativ 120.000 de dolari.

În cadrul aceluiași eveniment, Elon Musk a mai spus că și-ar dori ca producția Tesla să ajungă la 20 de milioane de unități pe an. Acest număr depășește numărul mașinilor de pasageri vândute anul trecut în Statele Unite.

Spre exemplu, grupul Volkswagen, care deține brandurile Volkswagen, Audi, Porsche, Seat, Skoda și altele, a vândut 11 milioane de unități la nivel mondial în 2019.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Precizări AEP: Cum vor vota persoanele infectate cu noul coronavirus. Vor putea cere urnă mobilă, dar cine o va duce?

Publicat

Una dintre principalele întrebări în legătură cu alegerile locale este cea legată de modul în care vor vota persoanele infectate cu noul coronavirus.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, afirmă că acestea, atât cele aflate în carantină sau izolare, cât şi cele din spitale, vor putea vota la alegerile locale folosind urna mobilă.

„Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, a declarat Mituleţu-Buică.

El a precizat că vor fi „condiţii speciale” doar pentru bolnavii aflaţi în secţiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă.

Există însă riscul ca persoanele desemnate să meargă cu urna mobilă să refuze acest lucru, în condițiile în care intrarea în secțiile speciale din spitale atrage riscuri pe măsură.

Ce se întâmplă cu persoanele care se prezintă la urne cu simptome

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că persoanele care prezintă simptome specifice COVID-19 și care se vor prezenta la vot, la alegerile locale, vor avea un circuit separat.

Pentru aceste persoane va fi pregătită o cabină specială.

„Persoanele care se vor prezenta la vot şi vor avea simptomatologie vor avea un circuit separat, vor avea prioritate şi vor avea o cabină de vot dedicată pentru acest lucru”, a spus ministrul.

Întrebat ce se întâmplă dacă o persoană a fost declarată pozitivă şi a fost în secţia de votare, Tătaru a răspuns: „Acea persoană atrage după sine o anchetă epidemiologică”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate