Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LISTA: Peste 70 de polițiști din Alba, avansați în grad. Festivitate organizată la Alba Iulia, de Ziua Poliției Române


Publicat

Cu prilejul Zilei Poliției Române, 72 de polițiști din Alba au fost avansați în grad. Festivitatea a avut loc luni, de la ora 11.00, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Este vorba despre polițiști din tot județul Alba, de toate gradele.

Primele atestări privind Poliția Română datează din vremea lui Neagoe Basarab sau a lui Mihai Viteazul (crearea instituției agiei), continuă cu domnia lui Mihai Suțu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate și reglementarea portului armelor) iar din 1806, organele de pază și ordine din Capitală primesc denumirea generică de POLIȚIE.

În 1821, Tudor Vladimirescu acorda scutiri de taxe și impozite celor însărcinați să mențină ordinea publică și să apere proprietatea cetățenilor, iar în 1831, prin Regulamentele organice, atribuțiile poliției sunt extinse. În timpul Revoluției de la 1848 are loc reorganizarea poliției, prin apariția instituției șefului poliției Capitalei căruia i se subordonează Guardia municipală.

La 9 iunie 1850, domnitorul Ghica Vodă emite “Cronica polițienească” prin care, în cele 158 de articole, erau reglementate sarcinile “înaltei poliții” și „obișnuitei poliții”, ceea ce a constituit momentul creării primei structuri centrale cu atribuții în organizarea și coordonarea activităților polițienești.

avansari

Începând cu Legea de organizare a poliției a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmată de Legea lui Vasile Lascăr (1 aprilie 1903) și de Legea pentru organizarea poliției generale a statului (8 iulie 1929), competențele organelor de poliție sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate.

p

Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se înființează Miliția, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reînființează Poliția Română ale cărei competențe vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 și prin Legea 218 din 23 aprilie 2002.

Din 1990, Poliția Română a cunoscut mai multe etape de transformări menite să asigure siguranța persoanelor, a colectivităților, drepturilor legitime ale cetățenilor, precum și a altor drepturi prevăzute în acte internaționale la care România este parte.

Prin Legea nr. 40 din 11 martie 2015, pentru modificarea art.8 din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2012, inspectorul general al Poliției Române are rang de secretar de stat.

Alba24 vă prezinta mai jos lista completă a avansărilor de la nivelul IPJ Alba:

Nr.crt. Grad Nume Prenume
 1 Cms. VINTAN DANIELA
2 Cms. PRODAN LACRIMIOARA-LUMINITA
 3 Cms. CORABIAN IOAN-CRISTIAN
 4 Cms. COMSA VASILE-MIHAIU-ROBERT
 5 Cms. BODEA CLAUDIA-MARIA
 6 Insp. TODORAN MIHAELA-DIANA
7 Insp. pr. MOSNEAG IOAN-GEORGE
 8 Insp. pr. TODESCU IOAN-MIAHAI
 9 Scms. MUNTEAN IOANA-MIRELA
 10 Scms. SAV-PAVELESCU IOANA-ALINA
 11 Scms. HULEA DUMITRU
 12 Sinsp. ISPAS BOGDAN-MIHAI
 13 Ag. pr. PUSCASU-BARNA LAURA-IOANA
 14 Ag. pr. NEAG CARMEN-MARIA
 15 Ag. pr. MOLDOVAN ILIE-ALEXANDRU
 16 Ag. pr. VATCA OVIDIU
 17 Ag. pr. VARLAN EDUARD-FLORIN
 18 Ag. sef adj. PERJA PETRU
 19 Ag. sef adj. PUSCAS RODEL-DANIEL
 20 Ag. sef adj. TOMA FELICIAN-MARIUS
 21 Ag. sef adj. TODERAS CATALIN-SORIN
 22 Ag. sef adj. MANTA CRISTINA
 23 Ag. sef FLORINC LUCIA
 24 Ag. sef HATEGAN DRAGOS-LUCIAN
 25 Ag. sef CIOARA CONSTANTIN-CALIN
 26 Ag. sef BALEA CALIN-CONSTANTIN
 27 Ag. sef MUNTEA PETRU
 28 Ag. sef ALB PETRU-ADRIAN
 29 Cms. FULEA MIRCEA
 30 Ag. pr. BRAD VERONICA-SINZIIANA
 31 Ag. sef adj. BOBAR VASILE-GELU
 32 Ag. sef adj. UNCHIAS NORICA
 33 Ag. sef adj. URSALES DECEBAL-RADU
 34 Scms. BIC IOSIF-MARCEL
 35 Ag. pr. CRISAN NICOLAE
 36 Ag. sef adj. JUNC MIHAI-CRISTIAN
 37 Ag. sef adj. ONU STEFAN-DACIAN
 38 Ag. sef adj. NEGHIU MIRCEA-DANUT
 39 Ag. MOROCOZAN EMIL-ALIN
 40 Ag. sef adj. BOTEZAN IOAN
 41 Ag. sef adj. POPA ADRIAN
 42 Ag. sef DONEA ADRIAN-GABRIEL
 43 Ag. pr. SEFFER MIHAELA-RALUCA
 44 Ag. sef adj. BARNA NICOLAE-CIPRIAN
 45 Ag. sef adj. IRIMIE DANIEL-FLORIN
 46 Ag. HANCAS ALEXANDRA-VERONICA
 47 Ag. sef adj. MOGA DUMITRU
 48 Ag. sef adj. MIHU IOAN-DANIEL
 49 Insp. pr. MOLDOVAN MIHAELA-EDITA
 50 Scms. DAVID MARCEL-ION
 51 Ag. sef adj. BIRIS GHEORGHE
 52 Ag. pr. BIRIS MONICA-MARIA
 53 Ag. pr. ALB MARIA-MAGDALENA
 54 Ag. sef adj. MOCAN ADRIAN
 55 Ag. sef LAZEA NICOLAE-DAN
 56 Ag. pr. MURESAN PETRU
 57 Ag. pr. ANDRES IOAN-MARIAN
 58 Ag. sef adj. FILIMON CRISTIAN
 59 Ag. sef DOBRA VASILE
 60 Ag. NOVACEAN CONSTANTIN-CATALIN
 61 Ag. pr. POPESCU ALEXANDRU
 62 Ag. sef adj. BUDA TIBERIU
 63 Ag. sef adj. POSTESCU IULIAN-EMILIAN
 64 Insp. SAVA ANDREI
 65 Ag. pr. MOCAN RAZVAN-DIONISIE
 66 Ag. pr. TOLCA NICOLETA-AURICA
 67 Ag. sef BALEA CRISTIAN-IOAN
 668 Scms. TOMA DAN
 69 Ag. pr. PASCA ADRIAN-EUSEBIU
 70 Ag. sef BULBUCAN PETRU-IOAN
 71 Ag. VLAD VOICHITA-ADRIANA
 72 Ag. sef adj. PRECUP DRAGOS-AUREL

Alături de cei 72 de polițiști, a fost avansat în grad, înainte de îndeplinirea stagiului minim, la gradul de subcomisar, Bădila Ionuț.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 27.03.2019 at 16:49

    Asa-i in politie, abia asteapta ziua, sa mai ia un grad. Ca pe vremea lui Ceasca.Nu s-a schimbat nimic. Cand era ziua celor unde am lucrat, nici macar prime nu se dadeau, ce avansari in grila de salar. Stat d’ala am fost, tot asa am ramas.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Sebeș: Lucrări pentru modernizarea iluminatului public pe cinci străzi din municipiu. Cât este investiția

Publicat

pixabay manfredrichter

Primăria Sebeș anunță că încep lucrările de iluminat public pe cinci străzi din municipiu.

Proiectele prevăd realizarea de rețele de alimentare LES dedicate iluminatului stradal și montarea de stâlpi din oțel galvanizat prevăzuți cu corpuri de iluminat tip LED.

În urmă cu câteva zile, Primăria Municipiului Sebeș a predat amplasamentele în vederea execuției lucrărilor pentru modernizarea iluminatului public pe străzile:

  • Augustin Bena
  • Fântânele (tronson cuprins între str. Augustin Bena şi str. Ion Creangă)
  • Viilor
  • Răstoacă
  • Simion Bărnuţiu.

Valoarea totală a acestor investiții este de 855.000 lei.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 3 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului S-A VACCINAT anti-COVID, deși a trecut prin boală și are anticorpi

Publicat

ÎPS Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului s-a vaccinat. Mitropolitul a confirmat informația pentru Cluj24 și a declarat că în această perioadă nu se află în România.

IPS Andrei a anunțat dealtfel încă de la Sfintele Paști că se va imuniza prin vaccinare după ce în toamna lui 2020 a trecut prin boală și a fost spitalizat timp de 10 zile.

”Eu nu m-am vaccinat, dar mă voi vaccina. Îmi veți zice de ce nu am făcut-o până acum?” a spus mitropolitul Clujului când a prezentat Pastorala de Paște în 2021

”Nu am făcut-o pentru că am trecut prin COVID. Am stat 10 zile în spital. Eu ascult de sfatul medicilor.

Atenție! Încă mai am anticorpi și parcă așa trebuie ca vaccinarea să fie la un moment potrivit, după câtăva vreme de ieșirea din spital”.

”Eu am suferit de o oboseală cruntă după ce am fost infectat”, declara ÎPS Andrei când a prezentat Pastorala de Paște.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Încărcător universal pentru telefoanele mobile în UE. Comisia Europeană a finalizat legea prin care sa poată obliga producătorii

Publicat

Comisia Europeană a ajuns la final cu un proiect de reglementare pentru impunerea unui încărcător de telefon universal, a anunțat luni Margrethe Vestager, vicepreşedinta responsabilă cu politica de concurenţă.

„Să ai un încărcător universal care se poate cumpăra independent de marca telefonului permite economisirea de resurse şi simplificarea lucrurilor”, a declarat comisarul european.

„Ne aflăm în ultima linie dreaptă pentru a da tuşa finală acestui proiect. Nu cunosc calendarul cu exactitate, dar credeţi-mă, suntem în ultima fază”, a adăugat ea, potrivit Franceinfo.

În ianuarie 2020, eurodeputaţii au adoptat o rezoluţie neconstrângătoare în favoarea unui încărcător universal pentru telefoanele mobile în Europa, în numele drepturilor consumatorilor şi mediului.

Ei au cerut atunci o legislaţie europeană în termen de şase luni, dar s-au lovit de mari reticenţe din partea industriei, cu Apple în frunte.

„Acest tip de normă este genul de lucruri la care putem şi trebuie să ne aşteptăm în Europa, noi toţi cetăţeni europeni şi utilizatori ai acestor diferite echipamente”, a mai spus Margrethe Vestager luni, insistând asupra cantităţii mari de încărcătoare depăşite stocate în gospodării.

Întrebată despre intrarea în vigoare a planului european pentru impunerea de noi constrângeri marilor giganţi din domeniul digital, comisarul european a afirmat că îşi pune speranţele în preşedinţia franceză a UE, în primul semestru a lui 2022, scrie Agerpres.

„Avem afaceri juridice în curs în mai multe ţări”, a declarat ea, citând „probleme” cu Google, Amazon şi Apple. „Nu este suficient, trebuie ca reglementarea să acţioneze înainte chiar de a exista o suspiciune privind orice ilegalitate”, a adăugat ea.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Sezon de schi în Austria: acces pe pârtii doar pentru cei vaccinați, testați sau care au trecut prin boală

Publicat

Austria îşi va deschide pârtiile de ski în sezonul de iarnă din acest an, însă vor fi introduse unele restricţii pentru pasionaţii sporturilor de iarnă, transmite DPA.

Operatorii de instalaţii pe cablu vor permite accesul numai persoanelor care pot prezenta o dovadă că au fost vaccinaţi sau testaţi împotriva coronavirusului sau au trecut prin boală, a anunţat luni Guvernul de la Viena. În plus, chiar dacă nu vor fi introduse măsuri de distanţare socială şi de limitare a capacităţii instalaţiilor pe cablu, pasagerii vor fi obligaţi să poarte o mască de tip FFP2.

„Sunt convins că în aceste condiţii va fi posibil un sezon de iarnă fără grijă şi în siguranţă în ţara noastră”, a declarat ministrul austriac al Turismului, Elisabeth Koestinger.

Cu toate acestea, dacă numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus la secţiile de terapie intensivă va creşte, regulile ar putea fi înăsprite, a precizat Executivul de la Viena.

În prezent, la secţiile de terapie intensivă din Austria sunt internaţi aproximativ 200 de pacienţi infectaţi cu COVID. Imediat după ce acest număr va ajunge la 300, persoanelor nevaccinate li se va interzice vizitarea facilităţilor apres-ski, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Mueckstein. Atunci când numărul pacienţilor infectaţi cu COVID din secţiile de terapie intensivă va ajunge la 400, persoanele nevaccinate vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul PCR pentru a putea avea acces la instalaţiile pe cablu, restaurante şi hoteluri, iar un test rapid antigen nu va mai fi acceptat.

În Austria, turismul este responsabil pentru 6% din PIB, o pondere care în cazul regiunii muntoase Tirol ajunge la 18%.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate