Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA ȘCOLILOR din Alba cu WC-ul în curte sau fără apă, la începutul anului școlar 2020-2021. Soluția găsită de autorități


Publicat

sursa foto: platytech.ro

În județul Alba sunt mai multe școli și grădinițe care nu au grupuri sanitare corespunzătoare, unele fiind în curtea unității și care pot fi dotate cu containere sanitare mobile. La aceste unități de învățământ sunt arondați 290 de copii.

Potrivit IȘJ Alba, la finalul lunii august erau 20 de școli și grădinițe fără autorizație sanitară, care au toaletă în curte sau grupuri sanitare necorespunzătoare. La acestea învață 290 de elevi și copii, în total.

Vezi și CUM începe anul școlar 2020 în ALBA, în școli, licee și grădinițe. LISTA aprobată în Comitetul pentru Situații de Urgență

Pe lista actualizată a DSP Alba, la 7 septembrie, mai erau 18 unități fără autorizație sanitară.

Unele dintre unități sunt în zone în care nu este rețea de apă curentă sau canalizare, potrivit unei liste publicate de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), în documentația pentru programul de finanțare „Consolidarea capacităţii unităților de învățământ preuniversitar de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS – COV – 2″.

Pe lista MFE (AICI Lista unităților-de-învățământ-cu grupuri sanitare în curte) se află 17 dintre ele, eligibile pentru finanțare în vederea achiziționării unor “containere sanitare” și care nu au fost cuprinse la finanțări MEC în 2020. Cererile pot fi depuse după data de 5 octombrie.

Denumirea unității de învățământ / Denumirea unității cu personalitate juridică / UAT / Nr elevi (lista IȘJ Alba și observații din lista MFE/lista DSP Alba)

Școala Gimnazială Ighiel – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu – Ighiu – 66 – eligibilă (lista IȘJ/MFE)

GPN Răchita – Școala Gimnazială Săsciori – Săsciori – 53 – eligibilă (fără canalizare; grupuri sanitare insuficiente)

GPN Sînmiclăuș – Școala Gimnazială Șona – Șona – 51 – eligibilă (fără canalizare; alimentația colectivă în sistem catering (mâncare și veselă), spălare lenjerie (contract externalizat); grupuri sanitare degradate cu 3 WC-uri care necesită modernizare; clădirea se află în reabilitare prin PNDR)

Școala Primară Ocoale – Școala Gimnazială „Emil Racoviță” Gârda de Sus – Gârda de Sus – 15 – eligibilă (fără canalizare; grup sanitar necorespunzător; se vor amenaja sistem de încălzire/grupuri sanitare)

GPN Cunța – Școala Gimnazială Drașov – Șpring – 14 – eligibilă (fără canalizare; mutată în școala gimnazială, cu grup sanitar amplasat în curte, corespunzător; se va amenaja în incintă; există apă curentă)

GPN Tău – Școala Gimnazială Roșia de Secaș – Roșia de Secaș – 11 – eligibilă (fără apă curentă/canalizare; grupuri sanitare și curte necorespunzătoare; există grup sanitar la exterior, cu apă curentă și dotare corespunzătoare – necesită faianțare și gresiere)

Școala Primară Deal – Școala Gimnazială Cîlnic – Cîlnic – 10 – eligibilă (există apă curentă și chiuvete în săli de clasă; grupuri sanitare, curte, pavimente pardoseli, iluminat artificial și igienizări necorespunzătoare; plan de reabilitare aprobat)

GPN Deal – Școala Gimnazială Cîlnic – Cîlnic – 10 eligibilă (fără apă curentă/canalizare) / lista IȘJ/MFE

Școala Primară Băcăinți – Școala Gimnazială „Iosif Sîrbu” Șibot – Șibot – 10 – eligibilă (fără apă curentă/canalizare; sobe metalice; apă de la fântână)

GPN Băcăinți – Școala Gimnazială „Iosif Sîrbu” Șibot – Șibot – 6 – eligibilă (fără apă curentă/canalizare)

Scoala primară Mugești – Școala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir – Cugir – 7 – eligibilă (fără apă curentă/canalizare; grupuri sanitare necorespunzătoare)

Școala Primară Negești – Școala Gimnazială Scărișoara – Scărișoara – 6 – eligibilă (fără apă curentă/canalizare) / lista IȘJ/MFE

Școala Primară Dealu Lămașoi – Liceul Tehnologic „Țara Moților” Albac – Albac – 5 (fără apă curentă; grupuri sanitare necorespunzătoare; se va desființa în 2021)

Școala Primară Giurgiuț – Școala Gimnazială „Horea” Horea – Horea – 4 – eligibilă (fără apă curentă/grup sanitar necorespunzător)

Școala Primară Preluca – Școala Gimnazială „Horea” Horea – Horea – 4 – eligibilă (fără apă curentă/grup sanitar necorespunzător)

Școala Primară Păștești – Școala Gimnazială Poiana Vadului – Poiana Vadului – 4 (există apă curentă; grup sanitar necorespunzător)

Școala Primară Mărgineni – Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea – Săliștea – 4 – eligibilă (fără canalizare, grupuri sanitare necorespunzătoare)

Școala Primară Bârzana – Școala Gimnazială Șugag – Șugag – 4 – eligibilă (școală desființată; fără apă curentă/canalizare; clădire reabilitată; grupuri sanitare necorespunzătoare)

Școala Primară Tomutești – Școala Gimnazială Vadu Moților – Vadu Moților – 4 – eligibilă (fără apă curentă; grup sanitar necorespunzător)

Școala Primară După Pleșe – Liceul Tehnologic „Țara Moților” Albac – Albac – 2 (lipsă apă curentă; grupuri sanitare necorespunzătoare)

Grădinița cu Program Normal Bubești-Arieșeni – unitate renovată; apă adusă până lângă școală; grup sanitar necorespunzător (lista DSP)Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Laur

    marți, 08.09.2020 at 16:55

    Sa va fie rusine mai primarilor!!! Toti o apa si-un pamant!
    Vreti sa venim la vot?Mi-ar fi rusine sa fiu om politic, sa mint cu nerusinare, facem, facem, faceti pe mama dracului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Doi vârstnici din Ocna Mureș, agresați de nepotul lor. Tânărul în vârstă de 22 de ani s-a ales cu dosar penal

Publicat

pumn agresiune

Polițiștii din Ocna Mureș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un tânăr care și-ar fi agresat bunicii. Ulterior, tânărul nu a respectat măsurile prevăzute în ordinul de protecție și a revenit la domiciliul acestora.

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 septembrie 2021, în jurul orei 17:00, polițiștii din Ocna Mureș au fost sesizați de către o femeie, de 83 de ani, din Ocna Mureș, cu privire la faptul că, atât ea cât și soțul său au fost agresați de către nepotul lor.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, în urma unor discuții în contradictoriu avute cu bunicii săi, tânărul, în vârstă de 22 de ani, i-ar fi agresat.

Față de acesta, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie, iar polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, prin care i-au interzis să se apropie de bunicii săi.

După câteva ore, polițiștii au constatat faptul că, tânărul a revenit la domiciliul bunicilor, încălcând astfel ordinul de protecție provizoriu. Pe numele său a fost întocmit un nou dosar penal, pentru încălcarea măsurilor prevăzute în ordinul de protecție provizoriu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Coșlariu, bătută cu pumnii de către concubin. Bărbatul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție

Publicat

pixabay free

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat concubina. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 septembrie 2021, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie, de 41 de ani, din localitatea Coșlariu, cu privire la faptul că a fost agresată de către concubin.

Din primele cercetări a rezultat că, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, i-ar fi aplicat concubinei sale mai multe lovituri, cu pumnii, peste cap și torace.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său, a fost întocmit și un dosar penal, pentru violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua europeană a limbilor, sărbătorită la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia

Publicat

Sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor a fost marcată și în cadrul Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia.

Elevii au avut ocazia să conștientizeze importanța învățării limbilor străine în contextul dezvoltării europene.

Au fost realizate afișe, videoclipuri și workshop-uri în cadrul cărora elevii și-au motivat preferința pentru o anumită limbă și și-au format competente de comunicare.

Activitățile au fost coordonate de prof. Alina Medrea.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Norul de gaze generate de erupția vulcanului La Palma atinge luni intensitatea MAXIMĂ deasupra României. Zonele afectate

Publicat

Norul cu resturi aruncate în aer de erupția vulcanului din La Palma atinge luni intensitatea maximă în România.

Imagini live cu deplasarea norului pe deasupra României, pot fi accesate AICI

Norul a intrat în țară prin zona de vest, a acoperit Banatul și Transilvania și partea de sud a țării. Cea mai ferită este zona Moldovei, datorită lanțului carpatic.

Norul de cenușă de origine vulcanică reprezintă un amestec de vapori de apă, gaze vulcanice și particule fine și solide de magmă pulverizată, solidificată și răcită.

”Din informațiile primite de Administrația Națională de Meteorologie a RA, transmise de către Serviciul Copernicus EU de Monitorizare a Atmosferei, se constată că, în ultimele zile, în sudul și vestul Europei, valorile concentrațiilor de dioxid de sulf pe întreaga coloană de aer (între sol și altitudinea de 10.000 de metri) se mențin în continuare la niveluri înalte” au scris pe Facebook, reprezentanții Ministerului Mediului.

Intensitate maximă deasupra județelor Bihor, Cluj și Alba

Intensitatea maximă este luni dimineață deasupra județelor din Transilvania, pe culoarul dintre Bihor și Alba, spre Vâlcea.

”O cantitate mare de SO2 este injectată spre Europa. De luni intră și în România, în zona de vest (vor fi- n.red.) concentrațiile cele mai mari. SO2 aduce poluare suplimentară, o potențială răcire a solului și compuși chimici secundari (acizi, sulfați, etc) care sunt aduși la sol prin precipitare, precipitații, influențează concentrația ozonului, etc” a scris pe contul său de Facebook Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Norul a avansat însă mai rapid, atingând vestul țării duminică după-amiază, iar luni a atins intensitatea maximă.

Specialiștii spun că cel mai probabil norul va trece peste spațiul țării timp de două zile.

Vulcanul din La Palma a emis între 6.000 și 9.000 de tone de dioxid de sulf (SO₂) pe zi, conform calculelor preliminare ale Institutului de Vulcanologie din Canare (Involcan).

Gazele pot genera ploi acide

Gazele evacuate în atmosferă pot fi periculoase în combinație cu umiditatea din atmosferă, pentru că se pot transforma în ploi acide, potrivit ziarului El Pais, care a discutat cu mai mulți specialiști de la National Geographic Institute.

”Gazele pot declanșa dureri de cap, vărsături, sufocări și iritarea pielii și a ochilor, precum și deteriorarea culturilor și a structurilor metalice.

Aceste emisii, care pot ajunge la sute de kilometri, pot provoca și poluarea aerului și a apei” scriu jurnaliștii publicației.

Totuși, pentru zonele îndepărtate, impactul prognozat ”nu corespunde unei situații critice”, consideră specialiștii.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate