Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA ȚĂRILOR din EUROPA în care românii pot călători dacă sunt vaccinați anti-COVID. Fără carantină sau test PCR

Publicat

Pe măsură ce populația vaccinată crește, Europa încearcă să se deschidă.

Opt țări din Europa, printre care și România, îi scutesc de carantină și de testare pe cei care au fost complet imunizați.

Citește și LISTA GALBENĂ ACTUALIZATĂ a țărilor cu risc epidemiologic din 10 mai 2021. Ce state au fost incluse. Persoanele vaccinate nu intră în carantină

Comisia Europeană a propus introducerea unui certificat digital de vaccinare de la vară.

Marea întrebare care rămâne însă este cum vor putea merge în vacanțe familiile în care părinții vaccinați sunt însoțiți de copii, pentru aceștia din urmă neexistând încă un vaccin anti-COVID.

Până în prezent, niciun vaccin anti-COVID nu a fost aprobat a fi utilizat la copii.

Încă se fac studii clinice pentru a se stabili dozajul necesar și incidența cu programele de vaccinare din copilărie.

În acest moment, majoritatea țărilor din Europa impun în continuare restricții la frontieră în condițiile în care valul al treilea al pandemiei lovește din plin scrie stirileprotv.ro.

Sunt totuși câteva state care au făcut un pas înainte și au decis deja să facă excepții pentru cei vaccinați.

Adeverința de vaccinare – ”pașaport de intrare” în 8 țări din Europa

În țările respective pot călători, în acest moment, fără restricții persoanele care primit deja ambele doze ale unui vaccin anti-COVID19 autorizat.

Statele colorate cu verde pe harta Europei și deocamdată doar 8 la număr, potrivit condițiilor de călătorie prezentate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Islanda a fost de altfel și prima țară care a introdus o asemenea excepție apoi au urmat Estonia, Lituania, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Moldova, dar și România.

Slovenia îi acceptă doar pe cei care au fost imunizați cu ser fabricat în America și Europa.

ATENȚIE: În toate aceste state puteți călători acum fără alte condiții, dacă dovediți cu o adeverință medicală în limba engleză sau în limba statului respectiv că ați fost vaccinați cu schema completă.

Dovada vaccinării vă va scăpa de carantină sau de prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-Cov-2, adică exact ceea ce se cere acum mai peste tot.

Aceste 8 țări au aplicat deja proiectul Comisiei Europene de reluare a călătoriilor fără restricții în interiorul uniunii în baza unui certificat digital de vaccinare.

Acest certificat unitar recunoscut la nivelul întregii uniuni ar urma să fie introdus la începutul verii.

Alte țări care se deschid călătorilor vaccinați

Alte țări precum Seychelles au deschis frontierele și au eliminat măsura de carantină pentru călătorii vaccinați. Și Grecia și Thailanda au anunțat că vor aplica măsuri similare.

Unele state permit intrarea călătorilor vaccinați cu anumite reguli.

Spre exemplu, Georgia îi acceptă doar pe cei veniți din anumite țări, cu avionul.

Încet-încet însă și alte țări vor adopta aceste excepții.

Grecia a anunțat că va aplica aceleași reguli românilor, de la jumătatea lunii viitoare. La fel, Bulgaria, Portugalia și Cipru au în vedere să introducă această măsură în curând.

Se vor face excepții pentru a putea călători cu copiii?

Slovenia permite intrarea copiilor cu vârsta sub 13 ani, fără condiții de carantină și testare, dacă trec granița cu un membru apropiat al familiei care nu a fost pus în carantină la domiciliu.

Cu toate acestea, majoritatea țărilor care au relaxat restricțiile de călătorie pentru turiștii vaccinați nu fac excepții pentru copiii nevaccinați scrie Digi24.ro

Se vor putea face călătorii în familie această vară?

Deși politicile de vaccinare ar putea să nu dea posibilitatea copiilor de a călători în străinătate în această vară, familiile pot lua în considerare destinații precum Maldive și Mexic, care sunt deschise tuturor – vaccinați sau nu.

Pe măsură ce campaniile de vaccinare continuă pe globul, este de așteptat ca tot mai multe destinații noi să se deschidă. Spre exemplu, Seychelles va deveni prima țară din lume care atinge imunitatea colectivă în urma vaccinării, așa că din 25 martie va primi turiști indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

Cu toate acestea, se așteaptă ca majoritatea oamenilor să călătorească pe plan intern în această vară. Un nou raport al TripAdvisor arăta că una dintre cele cinci tendințe de urmărit în acest an privește călătoriile interne.

surse: MAE, stirileprotv.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax