Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA trenurilor speciale care vor circula în minivacanța de 1 Mai și de Paști. CFR anunță un program cu mai multe facilități

Publicat

CFR Călători anunță un program de transport special în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte. Mai multe trenuri spre destinații turistice și facilități vor fi puse la dispoziția călătorilor în perioada 1 -6 mai 2024.

Astfel, în timpul zilelor cu trafic intens, CFR Călători va extinde capacitatea de transport pentru a satisface cererea sporită de călătorii către cele mai populare destinații turistice din țară.

Mersul trenurilor se schimbă pentru minivacanța de 1 Mai și Paști

În intervalul 30 aprilie – 1 mai și 6 – 7 mai 2024, CFR Călători va oferi mai multe opțiuni de călătorie către Constanța și alte stațiuni de pe litoral, inclusiv Mangalia. Aceste conexiuni vor fi asigurate prin trenuri directe care pleacă din importante orașe precum București Nord, Iași, Suceava și altele.

„Cu prilejul minivacanţei de 1 Mai şi Paşti, pentru facilitarea deplasării pasagerilor spre destinaţiile de vacanţă, dar şi spre domiciliu pentru a fi alături de cei dragi de sfintele sărbători de Paşte, CFR Călători va asigura un program de transport special”, a anunțat vineri CFR.

Călătorii din diverse regiuni ale țării vor ajunge mai rapid la destinație, deoarece vor avea acces la mai multe conexiuni din București, cu trenuri care circulă la intervale de una-două ore pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Potrivit CFR Călători, se va efectua o monitorizare atentă a traficului de pasageri, iar în cazul necesității, vagoane suplimentare vor fi incluse în trenurile către destinațiile cu cea mai mare solicitare, respectând totodată limitele resurselor de material rulant disponibile.

CFR recomandă ca biletele să fie cumpărate din timp

Mersul trenurilor. Pentru a planifica mai eficient cererea de transport și pentru a asigura o adaptare corespunzătoare a capacității de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători încurajează pasagerii să achiziționeze anticipat biletele de călătorie.

Biletele pentru călătoriile interne pot fi procurate în avans prin diverse canale de vânzare: online, direct de pe www.cfrcalatori.ro, din aplicația mobilă, de la automatele de bilete din stații sau direct de la casele de bilete din stații, agențiile CFR Călători și distribuitorii autorizați, precum și agențiile de turism.

De asemenea, călătorii au posibilitatea de a beneficia de reduceri de până la 10% la achiziționarea anticipată a biletelor sau de o reducere de 10% pentru opțiunea dus-întors. În conformitate cu legislația în vigoare, elevii pot călători gratuit, în timp ce studenții beneficiază de o reducere de 90% la tariful de călătorie în vagoanele de clasa a 2-a.

 Cum pot fi achiziţionate cu anticipație biletele în trafic intern

  • • online, direct de pe www.cfrcalatori.ro;
  • • din aplicația mobilă – „CFR Călători bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • • de la automatele de vânzare bilete din stații
  • • direct de la casele de bilete din stații, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Pasagerii pot beneficia de reduceri de până la 10% la cumpărarea cu anticipație sau de 10% reducere dacă optează pentru oferta dus-întors. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 90% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a.

„Înainte de urcarea în tren, recomandăm tuturor călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie și după caz, documentele pentru transport aferente, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare”, amintește CFR Călători.

Informații despre circulația trenurilor:

  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon din stațiile CFR publicate pe cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), se introduce numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax