Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Liter-Art”, simpozion de creaţie literară la Penitenciarul Aiud, până în 16 noiembrie

Publicat

biblioteca penitenciar aiud

În săptămâna 12 – 16 noiembrie, Penitenciarul Aiud în colaborare cu Fundaţia „Inter-Art” Aiud organizează cea de-a IV-a ediţia a simpozionului „Liter-Art”. Manifestarea cu caracter literar – artistic își propune să reunească persoane din medii diferite: deţinuţi, funcţionari angajaţi ai penitenciarului şi creatori literari din comunitatea locală. Iniţiativa, aflată la cea de a IV-a ediţie, oferă participanţilor, în primul rând deţinuţilor, oportunităţi de dezvoltare personală.

Printre demersurile cu caracter educaţional care au avut rezultate bune şi foarte bune, în sensul oferirii de utilitate timpului petrecut în detenţie, se numără
implicarea persoanelor private de libertate în diferite proiecte cu caracter artistic. Activitatea de creaţie literar – artistică a contribuit la sprijinirea eforturilor specialiştilor din educaţie în vederea atingerii unor obiective specifice de schimbare pozitivă. Deşi în numeroase cazuri schimbarea a fost mai puţin bruscă, aceasta nu a fost mai puţin semnificativă. Arta, indiferent de forma de manifestare, oferă deţinuţilor oportunităţi unice pentru a înţelege lumea şi propria persoană, de a crea o identitate culturală proprie.

Activităţile simpozionului se desfăşoară în Clubul Petre Țuțea din incinta penitenciarului şi implică 8 persoane private de libertate cu abilităţi de creaţie literară, 2 invitaţi din comunitate şi 4 angajaţi ai penitenciarului. Domeniile abordate sunt poezie, proză scurtă şi grafică.

La finalizarea proiectului, organizatorii îşi propun să selecteze şi să publice într-un volum creaţiile realizate, precum şi să promoveze acţiunea ca model de bună practică în sistemul penitenciar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax