Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ambasadorul Hans Klemm la Alba Iulia. Participă la un eveniment organizat de Muzeul Național al Unirii

Publicat

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a participat miercuri, 25 iulie la o conferință ținută la  Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Manifestarea s-a desfășurat în cadrul expoziției temporale „Tratatele Conferinței de Pace de la Paris (1919-1920)”, unde a fost prezentată contribuția SUA la Primul Război Mondial și la Conferința de Pace de la Paris. Tot în cadrul evenimentului a fost prezentat în premieră bustul în bronz al președintelui american Thomas Woodrow Wilson, lucrare realizată de artistul albaiulian Stefan Bințințan.

Ambasadorul SUA  în România, Hans Klemm a participat miercuri în cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia  la un eveniment omagial dedicat personalității președintelui american Thomas Woodrow Wilson (1856-1924).

Manifestarea a fost găzduită în spațiul expoziției temporare Tratatele Conferinței de Pace de la Paris (1919-1920), ocazie cu care au fost realizate două succinte prezentări.

Hans Klemm în cuvântul de deschidere a conferinței a vorbit despre cel de al cel de-al douăzeci și optulea președinte al Statelor Unite ale Americii și a dorit să precizeze că a fost plăcut suprins de modul în care Alba Iulia a omagiat personalitatea lui Thomas Woodrow Wilson.

Mai mult ambasadorul a dorit să precizeze că tema pentru celebrarea zilei de 4 iulie la Ambasada SUA a fost „100 de ani de prietenie între statul pe care îl reprezintă și România.

Prezentarea contribuției SUA la Primul Război Mondial și la Conferința de Pace de la Paris, alături de caracterizare   fostului președinte american Thomas Woodrow Wilson a fost făcută de lectorul universitar, doctor Sorin Arhire, de la Universitatea „1 Decembrie 1918”.

YouTube video

Bustul lucrat în bronz al lui Thomas Woodrow Wilson și realizat de către artistul albaiulian Stefan Bințințan, a fost prezentat de către purtătoarea de cuvânt a Universității „1 Decembrie 1918”, Diana Câmpan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax