Connect with us
Publicitate

ABRUD

LIVE: Festivalul de muzică tradițională „Inimi fierbinți, în Țara de Piatră”, la Abrud. 18 concurenți înscriși în concurs

Publicat

La Abrud  se desfășoară Festivalul-concurs de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești „Inimi fierbinți, în Țara de Piatră”.

În acest an, în concursul de interpretare sunt înscriși 18 concurenți din 12 județe ale țării.

 

 


Programul cuprinde, pe lângă concursul de interpretare, recitaluri de excepție care vor fi susținute de către tineri interpreți de folclor muzical cu rezultate excepționale obținute la concursuri și festivaluri de profil de pe plan local și național (Maria Uțiu, Daria Costea, Alina Cucui, Cristina Todor și Sebastian Șerban), soliștii Ansamblului Folcloric al Județului Alba (Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița și Nicolae Plută), cât și de invitații speciali ai acestei ediții: Alexandru Pugna și Cristian Pomohaci. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de către Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijată cu măiestrie de Alexandru Pal.

Juriul festivalului este format din personalități marcante ale României, care, prin activitatea susținută din ultimele decenii, au contribuit și contribuie substanțial la promovarea, valorificarea și conservarea elementelor de patrimoniu cultural imaterial:

  • Elise Stan, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1
  • Roxana Gibescu, doctor în muzică, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, etnomuzicolog, reprezentant al Casei de Discuri Electrecord și Alexandru Pugna, interpret de folclor muzical, manager al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, fost secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Festivalul – Concurs de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești „Inimi fierbinți, în Țara de Piatră” este organizat de Consiliul Județean Aba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în parteneriat cu Primăria orașului Abrud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax