Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Festivitatea de deschidere a noului an universitar 2018-2019, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

Luni, 1 octombrie, generația cu numărul 28 a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a început noul an universitar. Peste 2000 de boboci au ales universitatea din Alba Iulia, pentru continuarea studiilor. Proaspăt ieșiti de pe băncile liceelor, cei de anul I, cu emoții și mari așteptări, au pășit spre un nou început. Colegii lor din anii mai mari, deja obișnuiți cu viața de student, le-au urat bun venit. Voluntari din Liga Studenților au distribuit ghidul bobocului, cu toate informațiile necesare pentru o bună desfășurare a cursurilor.

Deschiderea noului an universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc luni, 1 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților din municipiu.

Peste 350 de studenți, cadre didactice, părinți și invitați au participat la ceremonia de deschidere.

Cuvântul de deschidere a aparținut rectorului Daniel Breaz, care a afirmat că a 28-a promoție de noi studenți ai Universității a „schimbat prefixul” și că anul acesta peste 2000 de studenți s-au înscris pentru studii de licență, master și doctorat.

ÎPS Irineu, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia, le-a reamintit studenților de înțelepciune, de dăruirea pe care orice student trebuie să o aibă către învățătură și către descoperirea de noi culmi spirituale.

Dănuț Hălălai, prefectul județului Alba și-a reamintit că acum 24 de ani se afla și el într-un amifiteatru al unei universități și le-a spus studenților să fie atenți la drumul universitar, dar și la cel al vieții, care este plin de suișuri și ocolișuri și să le înfrunte pe toate.

Dumitru Fulea, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, le-a transmis toate gândurile bune noilor studenți și pentru cei care termină anul acesta putere de studiu și putere de muncă în încercările vieții.

Din partea Primăriei Alba, viceprimarul Paul Voicu a dat citire celei mai așteptate liste de către fruntașii Universității: lista cu premii oferite de Primăria Alba Iulia pentru studenții care au excelat în anul academic precedent.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax