Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Haos la Parlamentul României. Protestatarii AUR anti-vaccinare forțează intrarea în sediul Senatului

Publicat

Susținătorii AUR au intrat în curtea Parlamentului și forțează intrarea în Senat. Jandarmii sunt în fața ușilor și încearcă să-i oprească. Sute de oameni sunt acum în fața clădirii.

Forțele de ordine au format un cordon pe scările de la intrarea în clădire, însă nu intervin pentru restabilirea ordinii. Majoritatea intrărilor sunt blocate de protestatari și mulți parlamentari nu pot să ajungă în clădire.

Protestatarii au fost chemați de AUR să protesteze împotriva introducerii vaccinării obligatorii, doar că măsura nu este pe ordinea de zi a ședinței de marți, așa cum credeau ei.

Scandalul de afară este dublat de unul în interiorul sălii de ședințe, unde liderii AUR sunt în conflict cu ceilalți parlamentari.

Liderul formațiunii, George Simion, s-a plimbat cu telefonul prin sală, încercând să îi determine pe parlamentari să nu voteze vaccinarea obligatorie, deși i se răspundea că acest punct nu este pe ordinea de zi. A intrat și într-un conflict cu parlamentarii PSD, dar și cu cei ai USR.

De asemenea, a luat o portavoce și a început să vocifereze.

Președintele de ședință al Camerei Deputaților, Daniel Suciu, a anunțat, de la microfonul Camerei Deputaților faptul că protestatarii vandalizează mașinile din curtea Senatului.

Mașina unui senator PSD a fost vandalizată de protestatarii care au pătruns în parcarea de la Senat.

UPDATE: Liderul AUR, George Simion, s-a dus la Senat și s-a pus în fruntea protestatarilor. Le-a cerut să iasă din curtea Parlamentului.

Jandarmeria a anunțat că nu a folosit forța, dar brigăzi speciale de intervenție sunt pregătite în zonă, pentru cazul în care situația se va înrăutăți.

Susținătorii AUR au sosit la Parlament încă de marți dimineața pentru a participa la un protest organizat împotriva adoptării certificatului Covid. Au scandat „Libertate” și „Venim peste voi”.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Stelian ion

    marți, 21.12.2021 at 16:48

    Oare politicienii mai au constiinta?🌈🌈🌈🌈🌈🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🛴🛴🛴🛴🏳️‍🌈🏳️‍🌈

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax