Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Liturghia din Duminica Paștelui de la Vatican. În anii trecuți în Piața Sf. Petru erau și 100.000 de oameni. Acum sunt 20

Publicat

La Vatican are loc în aceste momente Liturghia din Duminica Paştelui. De obicei la această slujbă se aflau în Piața Sf. Petru  până la 100.000 de oameni. În acest an, în schimb, slujba are loc în interiorul bazilicii, cu o adunare simbolică de mai puţin de 20 de persoane.

De noaptea de Înviere, Papa Francisc a îndemnat lumea să „nu se cedeze în faţa fricii” şi s-a concentrat pe un „mesaj al speranţei”, în timpul slujbei din ajunul Paştelui catolic, desfăşurată în Bazilica Sfântul Petru goală, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2020 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

liturghia vatican

La slujba, care are loc în mod normal într-o bazilică plină cu aproximativ 10.000 de oameni, au putut asista de data aceasta doar 20 de persoane, inclusiv câţiva diaconi şi un cor mai mic decât de obicei. Din cauza epidemiei de coronavirus s-a renunţat la mai multe caracteristici tradiţionale, cum ar fi botezul adulţilor convertiţi şi o procesiune lungă pe culoarul principal al celei mai mari biserici a creştinătăţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax