Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Ministrul Mediului: Stațiile noastre de monitorizare de la Sebeș nu înregistrează depășiri. O să trimit un analizor aici

Publicat

Din câte îmi aduc eu foarte bine aminte, stațiile noastre de monitorizare de la Sebeș nu înregistrează depășiri” a declarat într-o conferință de presă ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Acesta a precizat că se monitorizează situația poluării și se dorește ca și opinia pubică să fie informată în legată cu proiectele implementate de Ministerul Mediului în ceea ce privește stoparea poluărtii de la SebeșÎn momentul de față ministrul se află la Sebeș unde discută cu agenții econimici din zonă. La întâlnire se află și două ONG-uri care militează împotriva poluării de la Sebeș. 

„Monitorizăm, complementar aducem și un autolaborator, și nu numai că dorim să fim constructivi și să avem un control asupra agenților economici, dar dorim în același timp să prezentăm și opiniei publice ceea ce implementăm noi. Am adunat la minister o parte din agenții economici care sunt posibili poluatori și cărora le-am cerut să se conformeze și cu directiva europeană privind monitorizarea pe prognoză a calității aerului, în sesnul că, acești agenți economici trebuie să-și încheie protocoale de colaborare cu Administraţia Naţională de Meteorologie și în baza tuturor datelor informative privind starea vremii, acești agenți economici să poată să știe exact ce trebuie să facă cu nivelul producției pe care îl au și au și obligativitatea să-și monteze stații de monitorizare” a declarat  ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Legat de acest proiect, ministrul spune că acesta a funcționat în 2015 când Azomureș a fost proiect pilot de implementare, iar acum urmează să se implementeze și la Sebeș.

La întâlnirea de la Sebeș, Grațiela Gavrilescu le-a transmis agenților economici că în cazul în care orașul nu va avea un analizor până în luna septembrie, va trimite unul de la Craiova.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Vichy

    miercuri, 08.08.2018 at 14:25

    Din cate-ti aduci tu aminte! Intreaba locuitorii din Sebes ca o sa-ti spuna ei ce depasiri sunt!

  2. KiX

    joi, 09.08.2018 at 09:40

    Locuitorii din Sebes trebuiau sa iasa la vot cand a vrut Nistor sa amplaseze statii de monitorizare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate