Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Prim-ministrul Viorica Dăncilă la Alba Iulia. Vizitează Monumentul Unirii, înainte de şedinţa de Guvern

Publicat

Viorica Dancilă a ajuns la Alba Iulia pentru ședința solemnă de Guvern, programată joi la ora 10.30, la Sala Unirii. Înainte de a începe ședința, premierul face o vizită la Monumentul Unirii, însoțită de miniștri. Următorul moment în programul premierului este la Catedrala Încoronării, acolo unde se va întâlni cu ÎPS Părintele Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia. 

În programul premierului, la Alba Iulia este inclusă și depunerea unei coroane de flori la Statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina.

dancila monument

Ședința de Guvern la începele la ora 10.30, iar la finalul acesteia premierul Viorica Dăncilă va participa la ceremonia de semnare a unor documente: Acordul între Guvernul României și Federațiile Sindicale Reprezentative din Învățământ, Acordul între Guvernul României şi Federaţia Patronatelor  Societăţilor din Construcţii, Semnarea în Cartea de Onoare a Cetății Alba Carolina.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. ciclop

  marți, 04.12.2018 at 12:54

  a venit a promis pomeni si gata fugutabla Focsani la bunatati nu la ALba Iulia la fasole si carnati, nu era de nasul ei de Videle , ca ” asa e la noi la Bruxelles ” .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Intervenția la barajul lacului Tăul Mare din Roșia Montană continuă. Cu cât a scăzut nivelul apei

Publicat

Cota apei în lacul Tăul Mare din Roșia Montană a scăzut cu peste 4,3 metri față de cea înregistrată la începutul evacuării, au transmis vineri dimineața reprezentanții ISU Alba.

În cursul acestei zile va avea loc o întâlnire cu toți reprezentanții instituțiilor implicate în gestionarea situației de la barajul Tăul Mare și experții tehnici specializați în construcții hidrotehnice pentru analizarea datelor tehnice actuale ale barajului și stabilirea modului de acțiune pentru perioada imediat următoare.

Potrivit ISU Alba, pe parcursul nopții s-a refulat apa din lacul de acumulare cu 4 motopompe de mare capacitate, 1 motopompă va interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană (zona locuită) iar 1 motopompă este pregătită să intervină în rezerva operativă.

De asemenea au fost puse în funcțiune 2 conducte (DN 20P și 110) ce refuleaza apă prin sifonare și se lucrează pentru punerea în funcțiune a celei dea 3-a conducte.

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 433 cm (față de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu motopompe) conform măsurătorilor efectuate în această dimineață de reprezentanții SGA;

Față de situația raportată anterior nu au intervenit modificări cu privire la situația persoanelor evacuate sau a forțelor și mijloacele angrenate în misiune.

În ultimele 24 h la stația meteorologică Roșia Montană nu s-au înregistrat precipitații.

sursa, foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții în Alba la persoane suspecte de trafic de droguri: Șase persoane reținute, alte trei puse sub control judiciar

Publicat

Șase persoane din Alba au fost reținute și alte trei au fost puse sub control judiciar în urma perchezițiilor făcute de DIICOT Alba în 5 octombrie, într-o operațiune uriașă în care au fost făcute 35 de percheziții și au fost audiați 110 martori din județele Alba și Cluj. La nivel național în mai multe județe au fost făcute 80 de percheziții, fiind astfel oprită de la vânzare o cantitate mare de substanțe psihoactive.

În urma a 35 de percheziții domiciliare, au fost descoperite și ridicate 350 de grame de substanță cristalină albă și 20 de grame de masă vegetală, susceptibile a fi droguri, 5 cântare electronice de mare precizie, 22 de telefoane mobile, două dispozitive tip grinder, o pușcă cu aer comprimat, pungi zip-lock, goale, 69.159 de lei și 1.750 de euro.

6 persoane reținute în Alba, 110 martori audiați

Față de 6 persoane a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Totodată, față de 3 persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Au fost audiate, în calitate de martori, 110 persoane. Cercetările sunt continuate.

Reamintim faptul că, la data de 5 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat 35 de percheziții domiciliare, în județele Alba și Cluj la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Din primele cercetări a rezultat că, în perioada 2021 – 2022,  14 persoane ar fi vândut droguri din categoria celor de risc (cannabis), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din Alba Iulia, Aiud, Teiuș, Turda, Gherla, precum și în mai multe localități din zona Munților Apuseni.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Brașov și Timișoara, precum și echipe de intervenție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și jandarmi din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Alba, Cluj și Mureș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Operațiune DIICOT și la Sibiu

la data de 5 octombrie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Sibiu, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

În urma celor 4 percheziții domiciliare efectuate de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, au fost ridicate mai multe dispozitive electronice, telefoane mobile, plicuri cu substanță cristalizată și mai multe flacoane cu substanțe lichide. 4 persoane, în vârsta de 18, 22, 23, respectiv 42 de ani, au fost reținute.

În fapt, din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2021 – 2022, cele 4 persoane ar fi desfășurat activități de comercializare a drogurilor de mare risc și substanțelor cu efect psihoactiv, în municipiul Mediaș, județul Sibiu.

Acțiune DIICOT la nivel național, în mai multe județe

Peste 80 de descinderi ale polițiștilor și procurorilor DIICOT au oprit de la vînzare peste 11 kilograme de canabis și alte produse cu efecte psihoactive, iar 25 de persoane au fost reținute.

În urma celor 82 de percheziții domiciliare care au fost făcute miercuri în mai multe cauze privind comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, au fost descoperite două culturi de canabis (una indoor), mai multe plante de canabis, aproximativ 3 kilograme de muguri de canabis, diverse cantități de droguri de mare risc (MDMA, 4 CMC, MDMB – CHIMICA) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (3 MMC, 3 CMC, EUTYLONE, 4 – CEC), cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, dispozitive tip grinder, o pușcă cu aer comprimat, precum și sumele de aproximativ 350.000 de lei și 18.000 de euro.

De asemenea, procurorii DIICOT din Alba, Cluj și Galați și Sibiu au dispus măsura reținerii față de 25 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de alți 3 inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu BCCO Alba, BCCO Cluj, BCCO Galați, BCCO Mureș, BCCO Oradea, SCCO Sibiu, SCCO Satu Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureș, SCCO Sălaj, SCCO Bistrița – Năsăud și SCCO Sibiu, la percheziții participând și efective din cadrul Jandarmeriei Române. Acțiunile au beneficiat de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În plus, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul SCCO Ilfov au prins în flagrant doi inculpați imediat după ce aceștia au ridicat de la o firmă de curierat un colet, expediat din Spania, care conținea, disimulată printre alimente, cantitatea de aproximativ 11 kilograme de canabis. Cei doi inculpați au fost reținuți și urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Abrud va fi reabilitată și modernizată. Elevii vor beneficia și de un teren de sport acoperit

Publicat

Primăria Abrud caută un constructor pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din localitate. Investiția de peste 6,9 milioane de lei include și amenajarea unui teren de sport, acoperit, cu gazon sintetic. 

Primăria orașului Abrud a lansat miercuri, 5 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o nouă licitație pentru lucrări de construcții și instalații aferente obiectivului „Reabilitare și modernizare clădire existentă (corp principal Școala Gimnazială), desființare centrală termică, construire anexă și depozit lemne, amenajare teren de sport în incintă”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 6.983.862,2 lei, fără TVA. 

Licitația anterioară, lansată în luna iulie 2022, a fost anulată după ce au fost depuse trei oferte inacceptabile și/sau neconforme.

Potrivit documentației, proiectul de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud are drept scop reducerea posibilității părăsirii timpurie a învățământului gimnazial, creșterea gradului de educare, încurajarea tranzitării către nivelul de educație superioară, creșterea procentului de promovare a învățământului gimnazial.

Școala este situată în centrul Munţilor Apuseni și deserveşte o zonă de aproximativ 5 km. În cadrul unității de învățământ se desfășoară activități școlare, de tip cursuri de zi, între orele 08:00 – 14:00, de luni până vineri. După orele de program pentru elevii, se desfășoară cursuri de tip „școala după școală”.

Avand în vedere anul în care a fost construită școala, și anume 1977, fără a fi realizate intervenții majore de-a lungul timpului la clădire, aceasta prezintă anumite deficiențe care se doresc a fi remediate prin proiect. Mobilierul școlar este învechit și deficitar, echipamentele și utilajele prezintă urme avansate de degradare, iar unele sunt ieșite din uz.

Se dorește astfel realizarea unei unități de învățământ moderne, conform standardelor europene.

Pentru realizarea obiectivului de investitie, lucrarea a fost împărțită în două obiecte de investiție:

 • Obiectul 1 – Lucrări de bază (corp clădire școală) Corp C1 – Clădire școală
 • Obiectul 2 – Lucrări conexe construcții și instalații (amenajare exterioară, anexă și depozit de lemn, teren de sport)

Prin proiect se propune și amenajarea amplasamentului, prin realizarea unor platforme pietonale și auto, refacerea împrejmuirii incintei, construirea unui corp de clădire cu destinația depozit de lemne și a unui corp de clădire anexă ce va deservi ca spațiu pentru centrala termică, dar va avea și zonă de grupuri sanitare, vestiar și zonă de depozitare pentru terenul de sport și construirea unui teren de sport acoperit, care să deservească ca și sala de sport elevilor școlii.

Lucrări propuse – corp C1 – clădire școală:

 • realizarea unor compartimentări interioare noi, cu pereți realizați din zidărie de cărămidă de 12 respectiv 20 cm grosime
 • înlocuirea în totalitate a pardoselilor existente cu gresie antiderapantă și parchet laminat
 • refacerea balustrăzii aferente caselor de scară, pe structură metalică
 • refacerea finisajelor interioare existente cu folosirea unor vopsele naturale
 • placarea pereților grupurilor sanitare cu faianță, pe o înălțime de 1,8 metri
 • înlocuirea tâmplăriei interioare cu o tâmplărie PVC cu 7 camere izolatoare
 • pereții exteriori vor fi termoizolați cu vată minerală bazaltică de 15 cm grosime
 • termoizolarea soclului și a planșeului peste etajul 2
 • înlocuirea elementelor degradate din cadrul șarpantei, montarea unei învelitori din țiglă ceramică, montarea de parazăpezi, jgheaburi și burlane noi
 • refacerea rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Lucrări propuse – corp C2 – depozit lemne:

 • realizarea unei pardoseli din ciment sclivisit peste placa de beton slab armată de pe sol
 • realizarea de tencuieli, glet și zugrăveli lavabile la nivelul pereților interiori
 • pe pereții exteriori se va aplica o tencuială exterioară și vopsele de exterior în culoarea alb
 • montarea unei tâmplării din PVC, cu 7 camere izolatoare
 • se va realiza o șarpantă într-o apă, se va monta astreala, folia anticondens, șipci și contrașipci, după care se va monta țigla ceramică

Lucrări propuse – corp C3 – anexă:

 • realizarea unor pereți de compartimentare
 • realizarea unei pardoseli din ciment sclivisit în încăperea centralei termice, depozit și atelier, iar în restul încăperilor se va monta gresie antiderapantă
 • realizarea de tencuieli, glet și zugrăveli lavabile la nivelul pereților interiori
 • placarea pereților grupurilor sanitare și vestiarelor cu faianță, pe o înălțime de 1,8 metri
 • montarea unei tâmplării din PVC, cu 7 camere izolatoare
 • termoizolarea pereților exteriori cu vată bazaltică de 10 cm grosime

Lucrări propuse – corp C4 – teren de sport:

 • atât pereții exteriori cât și acoperișul terenului sunt realizați dintr-o pânză tensionată din PVC cu inserție textilă, impermeabilă, de culoare gri, în vederea protejării terenului de intemperii
 • peste placa de pe sol se va monta un teren sintetic
 • accesul pe teren se va putea realiza prin intermediul ușilor metalice pietonale, montate în structura de rezistență a terenului, dispuse atât pe capete cât și pe latura lungă a acestuia

Lucrări propuse – amenajări exterioare

Prin proiect se propune corectarea sistematizării terenului din incintă, prin crearea unor platforme auto și pietonale. Acestea vor fi încadrate perimetral cu borduri prefabricate și se vor realiza din dale prefabricate.

De asemenea, se va reface împrejmuirea de pe întreg perimetrul incintei.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Meta lansează actualizări ale feed-ului Facebook. Care sunt comenzile care vor apărea sub postări

Publicat

facebook

Meta lansează actualizări ale feed-ului Facebook care oferă utilizatorilor modalități suplimentare de a alege ce conținut vor să vadă și adaugă comenzile „arată mai mult” și „arată mai puțin”.

Comenzile “show more” and “show less” vor începe să apară sub postările de la prieteni și conținutul recomandat în fluxurile de știri ale utilizatorilor, a anunțat Meta.

Alegerea respectivelor opțiuni crește sau reduce temporar modul în care este clasificat conținutul similar, rezultând astfel un feed mai bine pus la punct cu conținutul pe care utilizatorii dorescsă îl vadă, astfel încât să petreacă mai mult timp pe platformă.

Comenzile „Show more” și „show less” vor apărea sub postări și în meniul „cu trei puncte”.

„Oferind mai multe modalități de a încorpora feedback-ul direct în feed, facem ca sistemele noastre de inteligență artificială să fie și mai inteligente și mai receptive”, spune compania.

Meta a arătat că feed-ul Facebook, menit inițial să fie un loc în care să te conectezi cu prietenii, se schimbă rapid într-o eră a TikTok.

sursa: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax