Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: S-a deschis centrul de vaccinare Drive-Thru din Alba Iulia. Precizările directorului DSP Alba și ale autorităților locale

Publicat

Primul centru de vaccinare de tip drive-thru din Alba Iulia s-a deschis vineri dimineața, în parcarea Stadionului Cetate. Autoritățile intenționează să ofere astfel posibilitatea de vaccinare pentru aproximativ 1.500 de persoane, în trei zile.

Vaccinul folosit este cel de la Pfizer și nu este nevoie de programare prealabilă. Vaccinarea se face din mașină, în baza actului de identitate.

UPDATE: La deschiderea centrului drive-thru au fost prezenți directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, primarul Gabriel Pleșa, directorul Crucea Roșie Filiala Alba – Adrian Dușa.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea – declarații:

  • Suntem pregătiți cu 1200 de doze, putem aduce mai multe dacă sunt doritori
  • Facem simultan maraton de vaccinare în șase localități din județ (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Teiuș, Cugir, Ciugud – n.r.)
  • Rapelul: persoanele vor primi sms și se vor putea vaccina pe baza buletinului într-un centru de vaccinare, la data respectivă
  • Rata de vaccinare la nivelul municipiului Alba Iulia este de aproximativ 25%

Primarul Gabriel Pleșa – declarații:

  • Acțiunea se desfășoară cu sprijinul DSP Alba, dar și al voluntarilor de la Crucea Roșie și garnizoana militară Alba Iulia

În actualizare

Vaccinarea se face de către echipe mobile de voluntari, medici și asistenți de la Spitalul Județean de Urgență Alba și Direcția de Sănătate Publică.

Programul centrului drive-thru de la Alba Iulia este vineri (14 mai), sâmbătă (15 mai) și duminică (16 mai), între orele 8.00 și 20.00.

Formularul de triaj este disponibil AICI pentru cei care vor să se prezinte în locație și să nu mai aștepte și pentru acest pas.

Video AICI: https://www.facebook.com/www.Alba24.ro/videos/972503070271360/

Patru medici de la DSP Alba, cinci ai Spitalului Județean și peste șapte asistente și voluntari se vor ocupa de partea logistică la acest centru mobil de vaccinare. Voluntarii vor lucra timp de trei zile în ture: o tură de la ora 8.00 la ora 14.00 și tura a doua de la ora 14.00 la ora 20.00.

Primele 100 de persoane care vor veni vineri, sâmbătă și duminică la Centrul de Vaccinare Drive Thru vor fi premiate cu un tichet pentru spălarea exteriorului autoturismului. În total sunt 300 de astfel de premii, suportate de un om de afaceri care a ales să rămână anonim.

Va fi organizată și tombolă pentru cei care se vaccinează, cu următoarele premii:
Premiul 1: Smart TV – LG – 123 Cm – 4K
Premiul 2: Aspirator Vertical BOSCH
Premiile 3-5: Boxă portabilă Well

Extragerea va avea loc duminică, la finalul campaniei de vaccinare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax